icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
26 September 2014 06:28

Broccoli med broccolisås

I matsalen på jobbet serveras vegetarisk kost en dag i veckan. Det är en "klimatsatsning" och kommer som ett påbud högre uppifrån i kommunen. Personalen i matsalen verkar inte gilla att någon annan bestämmer hur de ska laga mat.

Jag gillar vegetarisk mat (utom ett par, tre grönsaker som jag är allergisk mot) men i går var det ett verkligt lågvattenmärke. Säkerligen hade personalen redan fått höra ett och annat om sina jalapenobiffar som var alldeles för starka för både barn och vuxna och som såg riktigt kontiga ut. Personligen tror jag att de misslyckats med receptet, fått till en alldeles för lös smet och därför tvingats klicka ut den på bakplåtspapper. Resultatet liknade en korsning mellan chocolatechipcookies och något som katten gjorde på köksgolvet i morse...

Och så kom jag där - det fanns ovaligt lite i grönsaksbaren som jag kunde ta av; rivna morötter, tomat-gurka-isbergssallad och broccoli. Och när jag kommer till varmrätten erbjuds jag: TADA Broccolisås....

Broccoli med broccolisås.

BROCCOLI MED BROCCOLISÅS?

Jag som brukar hålla god min var bara tvungen att påpeka att det var en udda kombo och att jag inte trodde att jag skulle bli mätt.

Då fick jag för alla klagomål personalen fått på "biffarna". Det var  ju helt omöjligt att servera mat till mig. Jag som varken äter potatis, ris, bröd eller pasta. Så vad kunde DE göra????

Tja, ett kokt ägg kanske. Tänker jag i alla fall.

Nåja, ny dag ny meny.
 

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.