icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
8 september 2015 06:57
3

Att fylla på livet

Det låter lätt i alla hälsotidninger när man läser om att rensa ut personer och aktiviteter som tar kraft och fylla på med det som ger energi. I mina negativa stunder känns det ändå inte som att man får välja - det finns massor av måsten och människor vi inte kan välja bort att umgås med. Men nu tror jag ändå att jag kommit en bit på vägen för att hitta mina personliga vägar att fylla på energi.

Tricket är att hitta det där som är så roligt, lustfyllt och kravlöst att det känns som att man får mer tid än det tar - om ni förstår vad jag menar.

Just nu så:

- mediterar jag  i kyrkan på tisdagar. Känner mig glad i flera dagar efteråt.

- dansar jag salsa med maken på kurs en timme varje söndag - såå kul! Hoppas våga mig ut på salsa After work i slutet av året...

- har jag börjat en kurs i Textilt Återbruk på Folkhögskolan. Ger massor tillbaka att träffa alla fina människor och så roliga "läxor" sedan.

På jobbet försöker jag vara strukturerad och förberedd så att jag kan leva mitt liv mer meditativt och vara "där jag är" när jag är där. Låter flummigt men mina arbetsdagar går så fort att jag ibland förundras över att jag får betalt också.

Ha en fin dag - det tänker jag ha!

 

Gillar

Kommentarer

 • 8 sep 2015 07:07
  Bella50

  Härligt 🌹👍

 • 8 sep 2015 07:18
  aregnisw

  Låter mycket bra det skulle man ta efter smiley

 • 8 sep 2015 11:28
  gittan52

  Nej, det är ju inte "bara" att rensa bland personer och aktiviteter, det krävs en hel del kraft för det.

  När jag gick in i väggen, 2:a gången, då satte jag mig själv i ett slag noll-läge. Jag gjorde inget annat än att "vara", dvs äta och sova. Sedan la jag till någon liten aktivitet varefter jag kände att energin började återkomma. Men det var inga måsten utan t.ex. ta en promenad runt huset om jag kände för det, titta på ett TV-program.

  Min vänkrets är ytterst liten nu. Många "försvann" när jag var som sämst och inte orkade med dem. Men de som finns kvar är de som accepterar mig som jag är och jag dem.

  Jag tror nog att vi kan välja bort fler personer än vad vi tror. Och vi behöver inte alltid välja bort dem för all framtid. Är de förstående så finns de kvar när vi själva har orken igen. Och om inte, ja då var de kanske inte så mycket att ha i alla fall.

   

Logga in för att skriva en kommentar.