icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
8 april 2014 06:53
1

Äta lagom ofta

Igår promenerade jag hem från jobbet. Veckans mål är en prommis varje eftermiddag. Men jag längtar efter påsklovet - då vill jag gå en sväng före frukost varje dag. I stort sett äter jag det jag ska nu. Tack vare LCHF så kan jag gå ner i vikt och ändå vara mätt och belåten på kvällarna - så kvällssuget är så gott som borta. Kvällsuget var tidigare alla mina dieters största fiende. Flera av mina andra sug efter mat - tex för att fira när jag är glad, trösta när jag är ledsen eller äta av ren ilska har jag lärt mig att överlista. Jag har långa konversationer med mig själv där jag säger saker som "Klart du är sugen på en bulle så här på hemvägen med tanke på vilken jobbig dag du haft..." Den typen av påståenden gör ju det onekligen svårt att lura sig själv och ganska pinsamt att falla för frestelsen, även om det tyvärr händer ibland. Kvar är fortfarande behovet av att skilja på vardag och helg, att varva ner och belöna sig efter en lång arbetsvecka. Där jobbar jag just nu på att styra in mig på mindre dåliga val som ostar, charkuterier, nötter mm Det går bra ibland men det är svårt för jag öppnar ju ändå på dammluckan och släpper igenom behovet - bekräftar mig själv i att jag har rätt som kräver en belöning till helgen. Kvar är också rester av sug efter att äta om jag har tråkigt eller är trött. Här övar jag aktivt att lägga mig på spikmattan, sova en stund eller helt enkelt släppa fram känslan av att jag har tråkigt. Min kreativa hjärna kan inte ha tråkigt många minuter innan jag kommer på något att göra. Orkar jag inte vara aktiv så kan jag istället ägna tid åt att fundera hur jag ska konstruera ett klurigt mönster eller lösa ett problem i anläggandet av trädgården. Visserligen är det tisdag idag (men det går väl att börja en vecka idag likväl som i går) men jag ska ge mig själv en läxa; Under en vecka ska jag äta frukost, lunch. middag och eventuellt ett kvällsmål samt dricka kaffe med kokosfett. Jag tänker inte skriva upp vad jag äter - det går på rutin vid planerade måltider - men jag ska lägga ett papper i köket och varje dag dra ett streck för varje måltid. Bort med småätande och dags att ifrågasätta mina val - äter jag när jag ska och behöver?!

Kommentarer

  • 8 apr 2014 07:35
    BenitaLi
    Bra där! Att lära sig var fällorna är och i förväg tänka ut strategier gör det lättare att undvika dem. O med LCHF är det ju inte så att vi inte får äta nåt gott... bara lite annorlunda mot hur vi kanske har ätit förut. Tror att det kommer gå jättebra för dig den här veckan! Pepp!!

Logga in för att skriva en kommentar.