icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Mirabellas livspussel
25 november 2014 07:02
1

Äggmuffins och kakrecept

I söndags testade jag att göra stekt ägg och bacon på ett nytt sätt. Jag vispade ihop ägg med kryddor och hällde i min gamla muffinsform. Baconen fick inte plats så de radade jag upp på ett bakplåtspapper. Och så in med alltihop i ugnen.

Det tog väl ungefär lika lång tid som att stå vid stekpannan - allt springande och kollande i ugnen inräknat. Äggen blev som muffins i formen och såg ganska bra ut. Tyvärr blev de fruktansvärt torra  med fadd smak.Igår värmde jag en muffins och bacon till frukost - torrt, tråkigt och smaklöst.

Idag provade jag med en klick smör ovanpå i micron. Då blev temperaturskillnaden mellan de smältande smöret och den tinande muffinsen lite för mycket för min glasassissiett. Den sprack mitt i tu och jag värmde en ny omgång med smör på- denna gång på stengods...

Smakade väl inte direkt gott. Torr muffins, smält smör och bacon... Helt ok att äta upp det jag har kvar under resten av veckan men sedan blir det nog gamla vanliga stekpannan igen.

Muffinsformen blev så svårdiskad, trots blötläggning, att vi tröttnade helt på den och slängde den i återvinningen... Blir silikonformar för mig framöver.

Jag fick en fråga igår om att skriva receptet på min kladdkaka LCHF, så här kommer det. Tänk bara på att mandel innehåller en hel del kolhydrater - det är ingen vardagsmat precis. Men kakan är jättegod och jag har serverat den till flera som inte förstått at det varit LCHF.wink

Chokladkaka

125g smält smör

en mörk, gärna sockerfri, chokladkaka

3 ägg

1 dl sörningsmedel

1 msk fiberhusk

1,5 dl mald mandel (mjöl)

lite vanilj (essens eller äkta)

2 tsk bakpulver

Smält smöret och ta kastrullen från plattan. Bryt ner chokladen i bitar och blanda i smöret. Låt stå så att chokladen smälter.

Vispa under tiden ägg och sötning. Blanda i alla torra ingredienser. Tillsätt sist choklad och smör blandningen.

Häll i smörad silikonform och grädda i 200 grader i ca 20 minuter. Servera med grädde och hallon.

 

 

Gillar

Kommentarer

  • 25 nov 2014 10:31

    Vad härligt pyssligt det låter, riktigt husmoderligt! Blir ju riktigt inspirerad att rota fram bakboken :-)

Logga in för att skriva en kommentar.