icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
16 June 2013 08:51
4

Min viktresa - hoppas den kan inspirera !!! :)

Hej ALLA! Trodde aldrig att jag någonsin skulle "blogga" och det kommer jag nog inte heller göra regelbundet, men jag vill ändå berätta för Er alla hur min viktresa har sett ut... Kanske det kan inge lite hopp och glädje att INGENTING är omöjligt... Allt började en vanlig fredag, närmare bestämt, fredagen den 18:e januari i år. Jag och min sambo var uppe i Göteborg för att fira mitt företags 5-års jubileum. Jag stod inne i badrummet på hotell rummet där hela väggarna var klädda med speglar. Från att mer eller mindre aldrig ha tänkt på min vikt, så helt plötsligt, såg jag bara hur riktigt mullig jag var/hade blivit. Tänkte inte mer på det då, men dagen efter när vi körde tillbaks till vårt hem i Malmö, så bara helt plötsligt fattade jag ett beslut: "nu jäklar får det vara slut...nu jäklar ska jag ner i vikt...ut med all junk mat och in med hälsosam mat". Jag vet dessvärre inte vad jag vägde när jag påbörjade min viktresa lördagen den 19:e januari. Dock hade jag ett år tidigare varit på företagshälsovården för en hälso check och då vägde jag 72 kilo till mina 171 cm... När jag påbörjade min vikt resa nedåt, så ägde jag ingen våg här hemma, men jag tror faktiskt att jag hade gått upp ytterligare sedan hälso checken och kanske vägde ca 75 kilo istället. Som sagt, allt hände så snabbt när jag väl fattade beslutet om att gå ner i vikt. Jag slutade abrupt med ALL skit mat. Jag minskade ner drastiskt på kolhydrater, dvs. har varken ätit bröd, pasta, ris eller potatis sedan dess. Slutade naturligtvis även med godis, chips, kakor och läsk...etc. Jag använder mig av LCLC metoden ! Äter lågkalori och låg kolhydrats mat. I slutet av mars skaffade jag mig en våg och hade redan då gått ner till 68 kilo och neråt fortsatte det. Jag väger idag 58,5kilo till mina 171 cm. [FET]Har ALDRIG någonsin mått så bra som jag gör idag !! ALDRIG !!! [/FET] Har heller ALDRIG under min viktresa gått hungrig. Min kost består mycket av grönsaker, rotfrukter, viktväktarnas färdiga rätter såsom soppor, frysta rätter samt deras oerhört goda korvar som finns i olika variationer. Självklart har jag även ätit mat som vi i familjen tillagat, men jag har valt hur mycket jag lägger på min tallrik och ersatt en hel del onyttigheter såsom fet matlagningsgrädde, feta creme fraicher med deras betydligt lättare alternativ. Vi gillar köttfärs och har då valt nötfärs 10% istället för blandfärs, etc... Jag har också oerhört NOGGRANT skrivit in ALLT jag stoppat i min mun. Har använt mig av appen "ShapeUp" då den finns till Iphone och nallen är man ju ALDRIG utan! På det sättet har jag HELA tiden haft FULL koll på det dagliga kalori intaget och det har hjälpt mig otroligt mycket ! Vill också berätta att även då jag mestadels har varit strikt under denna resa, så har jag ändå vid ett ANTAL tillfällen svullat mat och vin - vid till exempel fester! Då har jag ätit vad som har bjudits och druckit vin som en annan svamp - för vitt torrt vin är MIN PASSION. :) Om jag ska vara riktigt ärlig, så har jag druckit mitt torra vita vin nästan varje helg och ÄNDÅ har jag lyckats med denna stora vikt nedgång. Motionerade inte i början av min "resa", men sedan det blev lite varmare i mars, så har jag promenerat snabbt VARJE dag, allt mellan 30 - 90 minuter. Har också hästar och förbrukar ju en hel del energi tack vare stall "jobb" samt genom ridningen. Om jag ska säga något negativt om viktnedgången, så är det väll att hjärnan inte riktigt hänger med... Ofta när jag står i spegeln, så ser jag fortfarande en relativit "fluffy" tjej som fortfarande vill gå ner ytterligare ett par kilon i vikt. Det är snart dags för mig att plana ut min viktnedgång och det tror jag kommer fungera BRA tack vare att jag till viss del kommer fortsätta äta som jag gör... Jag vill inte ha i mig en massa onyttig energi som finns i bland annat pasta, ris, potatis, bröd och i allt snacks. Jag vill fortsätta leva hälsosamt...men vid tillfällen självklart kunna unna mig ALLT !!! Varför berättar jag då ALLT detta? Jo delvis för att jag är innerligt LYCKLIG över min prestation och dels för att jag läser oerhört många bloggar här inne där många vill ge upp, är missnöjda, etc och jag hoppas INNERLIGT att detta kan "peppa" Er lite grann i alla fall !!! Har en person som rent generellt har så oerhört dålig självkaraktär som jag vanligtvis har, klarat det -- då KAN ALLA NI andra också klara det !!! Många varma kramar till Er alla - håll ut !! You can DO IT !!! :)

Kommentarer

 • 16 Jun 2013 10:09
  Vilken härlig läsning det här var :) Tack
 • 16 Jun 2013 09:33
  Härligt och inspirerande !!!!
 • 16 Jun 2013 13:12
  Du har verkligen bestämt dig! Grattis och bra kämpat!
 • 16 Jun 2013 16:20
  TittiBe
  Tack för ett synnerligen inspirerande inlägg. Behövde du inte tampas med ett nästan oövervinneriigt sötsug ibland i början? Det tror jag vi är många som har problem med.

Logga in för att skriva en kommentar.