icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.

Visar poster taggade med "jobb"

26 februari 2020 21:25
4

Surt, beskt och ibland lite sött

Att jobba som lärare är ett väldigt omväxlande arbete där ingen dag är lik den andra. Vissa dagar flyter man på små moln av lyckorus med endorfinhalter nära maxtaket. Andra dagar vill man bara ta en kölapp till Arbetsförmedlingen eller närmaste psykolog. 

...
Läs mer Kommentera
15 juni 2018 15:05
12

Intensiv tid

De senaste veckorna har varit galet intensiva. Så många möten och trådar som måste dras i. När man lämnar en åk 3 så ska ju liksom säcken knytas ihop. Samtidigt är det mängder som måste rapporteras vidare så att den nya läraren har koll på...

Läs mer Kommentera
29 maj 2018 21:50
6

Träffat nya guldklimar idag

Idag har jag och mina nya elever inför hösten fått träffas och känna in varandra lite. Vi har också besökt det klassrum de ska vara i. 

Varje gång jag står inför helt nya elever så upplever jag en slags... eufori/spänning/förväntan. Det är allti...

Läs mer Kommentera
2 maj 2018 20:28
5

Ta det lugnt...

... tja med det jobbet jag har...

Ärligt talat. Att ta det lugnt är väl inte riktigt den jobbbeskrivning som gäller för läraryrket. Nu är jag övertygad om att de flesta jobb är så också, fullt ös. Men när man varit hemma nästan en vecka oc...

Läs mer Kommentera