icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
14 januari 2018 20:53

Vilodag

Vila behövs också

Sen jag började med kickstarten har jag kämpat mycket med träningen. Mest promenader men även en del styrketräning. Kroppen har ibland kännts lite sliten. Jag gissar att en del beror på omställningsbesvär också. Men å andra sidan, det är ju några kilo som min stackars kropp ska släpa runt på. Inte konstigt att vila också behövs ibland.

Omställningsbesvär

Det som dykt upp de senaste dagarna är värk i benen och ryggen. Molande irriterande värk som inte gillar att jag sitter ner, musklerna känns som om de behöver strechas. Efter lite efterforskning kom jag fram till att det berodde på mineralbrist, främst magnesium. Så nu har jag börjat ta kosttillskott med magnesium. Om jag minns rätt från tidigar har det här gått över efter ett tag, det är väl själva kombinationen med kostomläggning OCH mer träning.

Jag började med kosttillskotten idag på morgonen och det känns redan bättre.

Yoga

De där yogapassen jag gjorde igår var verkligen suveräna. Jag kan känna att det har tagit i både benen och överkroppen. Framförallt kan jag känna i axlarna och att vristerna känns mer .... rörliga smiley 

Jag har funderat lite på det där med Yoga. Jag menar, det såg ju så himla lätt ut och det var det verkligen inte. I mitt träningsprogrammet ingår styrketräning 2 gånger i veckan. Nu funderar jag på om jag skulle kunna byta ut dem mot Yoga.... Jag menar, det var verkligen superjobbigt och musklerna fick jobba rejält!

16:8

Jag har också valt att kombinera mitt Kickstartprogram med 16:8. Frukost är, och har alltid varit, ett problem för mig. Kan helt enkelt inte äta och är inte hungrig. Så det passar ju bra. Jag har testat nu i 4 dagar. Trodde att helgen skulle bli supersvår att hålla fastan men det har gått jättebra.

Måendet i övrigt

För övrigt mår jag väldigt bra nu. Magen mår bra, stressen är under kontroll och jag känner ett inre lugn som är skönt. Kanske beror det på att jag har planerat min kost ordentligt, jag har bara att följa varje dag, behöver inte tänka när jag kommer hem från jobbet.

På något sätt känner jag att det här kommer att fungera.

Nu ska jag sätta mig i min sköna fåtölj, lyssna på en bra bok med min sambo och kanske ta mig en kopp te.
Jag önskar er alla en riktigt skön söndagkväll heart

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.