icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
25 mars 2018 12:06
7

Vilar, vilar, vilar...

... och så lite vila på det.

Nu så här i efterhand inser jag att fredagen var en krasch. En energikrasch helt enkelt. Jag läste 8veckors  artikel ( http://www.rme.nu/om-me-cfs/behandlingar/pacing ) och förstår mer det här med energikonto nu och hur jag behöver hushålla med det.

Fortfarande är jag supertrött, energin tar slut fort och det blir en liten tupplur mitt på dagen. Jag känner i kroppen att allt inte är OK... svårt att beskriva hur det känns... ungefär som ett motstånd...

I den simhall där jag gick och simmade innan vi flyttade så fanns det en avdelning där de byggt som en grotta och där fanns också en bana med strömt vatten, så härligt att bara flyta med. Just nu känns det som om jag försökte ta mig åt andra hållet istället, som om jag gick mot strömmen och vattnet når mig ungefär upp till halva bröstkorgen. Det är tungt och det är svårt, vattnet hamrar obevekligt mot min kropp och vill få mig att byta håll, föjla med. Tankar väcks i mitt huvud om jag verkligen borde kämpa på mot strömmen eller bara helt enkelt stanna upp ett tag?

Så jag stannar upp lite nu. Andas. Vilar. Håller mig i bassängkanten och låter det varma vattnet skölja förbi mig. Det är skönt och jag känner hur vattnets kraft fyller mig istället för att motarbeta mig. 

För att fylla på mitt energikonto har jag bestämt att på helgerna ska jag äta frukost, lunch och middag. För att kroppen ska få jämn tillförsel av energi. På vardagarna är det svårt att äta på morgonen, fortsätter iallafall den här kortveckan som förut. 

Jag vet ju att fasta kräver mycket av kroppen, att det ökar stressen, precis som viktminskning eller vilken annan förändring som helst. Och jag har gått ner över 12 kg sedan jag började. Det är en stor förändring för kroppen att hantera. Det ihop med att jobbet har gått från galet stressigt till vansinnigt idiotiskt stressigt gör inte saken bättre.

Så jag taggar ner nu, hämtar styrka och kraft i allt jag kan hitta. Vilar däremellan. Idag ska jag gå ut och ställa mig i solen, inte promenera eller så, bara stå och vända nästippen upp mot solen och bara njuuuuuuta. 

Jag älskar solen! Det är så underbart att den är tillbaka igen. Och idag ska den få fylla min kropp och själ med gyllene värme.

Ta hand om er mina fina vänner och jag hoppas att solen lyser på er heart

5a0bb507-4185-4210-bf33-07fc0cb74d94.jpg

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 25 mars 2018 16:04
  Jessand

  Hmm...Känner igen mig...som ett motstånd i kroppen...Tror jag funkar och behöver tänka lite lika där....jag kör på när energi finns . kraschar och känner mig trött och allt tar emot att göra...så mer vila och hushålla med energin vore nog bra...

 • 25 mars 2018 16:48

  Jessand ja det där är klurigt.. jag har tidigare varit bra på att hushålla med energin och vila när det behövs. Ja, jag har faktiskt vilat nu också men inte tillräckligt tydligen. Sen blev jag lite sifferfixerad av min stegräknare... skulle ha de där 6000 stegen trots att jag egentligen inte orkade. Dumt! Men men , jag lär av mina misstag... hoppas jag 

  LissaLo ja, kroppen och själen ska ju helst vara i synk... bara att vila och vänta. 

 • 25 mars 2018 19:40
  aregnisw

  Ibland måste man ta det lugnt så att man hinner med sig själv jag brukar köra slut på mig själv o har nu gjort det med min rygg men jag jobbar på det men inte är det lätt inte...

  När jag provade 16:8 tog min kropp stopp det blev stress istället alla är nog inte lämpade för fasta. 

  Senast uppdaterad 25 mars 2018 19:44

 • 25 mars 2018 20:08
  paloma

  Det är klokt att du lyssnar på din kropp, allt ska ju hänga med när man går ner i vikt. Ibland vill vi mer än vi orkar och gör mer skada än nytta, om du försöker ligga mer på jämnvikt så stressar du inte kroppen så mycket.

  Du hade behövt ändra din situation på jobbet, det kommer inte att hålla i längden.

  Var rädd om dig❤

 • 25 mars 2018 20:32

  aregnisw jag tror att min kropp gillar det, har kört liknande i många år, men just nu fungerar det inte och då får man anpassa utefter det.

  paloma Så tänker jag också, lugnar ner viktminskningen lite, mer jämt intag så får vi se vad kroppen säger, har nog legat lite väl lågt på kalorifronten vissa dagar också.

  Vad gäller jobbet så blir det förändring till nästa termin, iallafall till viss del... men att släppa en åk 3 gör att det blir galet på våren, när även Nationella Prov ska planeras in. Om alla elever ändå var friska och krya och kunde köra på den tid vi har planerat skulle det lösa sig. Men tyvärr fungerar inte verkligheten så och att göra Nationella prov när man är sjuk är inget bra. Så då får man fixa och trixa och lösa problemen när de uppstår. Och eftersom jag är fixaren och trixaren i vårt arbetslag så blir det körigt... men jag har världens finaste sambo och han tar hand om mig när jag kommer hem. Jag är så himla tacksam för honom heart

 • 25 mars 2018 22:39
  gasten

  Bra att du lyssnar på kroppen!

  Grattis till jättebra viktminskning !

  Pepp, Pepp! 

 • 26 mars 2018 22:08
  seglar67

  Jag blir matt av beundran när jag tänker på att du klarar av att jobba som lärare OCH lägga om livsföring med kost och motion. Pepp till dig, vila nu så att du orkar fortsätta! heart

Logga in för att skriva en kommentar.