icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
16 mars 2018 19:21
7

Viktnedgång och en poäng till kolhydratdjävulen

Alltså, någon gång måste det väl hända antar jag...

... och idag var alltså dagen. Jag gissar på att det blev för många, upprepade lockelser eller också kan jag skylla på fel tid i månaden (ja alltså... jag som trodde jag var i klimakteriet var tydligen INTE det... om ni förstår vad jag menar wink)  och när den "tiden i månaden" inte har inträffat på ... tja ett år.. så har man glömt bort lite vad som händer i kroppen under de här dagarn. 

Jag kan säkert hitta fler orsaker om jag vill men det hjälper ju inte. Idag bjöd min student på kärleksmums eftersom det var hennes sista dag. Jag föll för en liiiiten bit till en kopp kaffe. Sen föll jag igen. Hon fick ett påskägg bl.a. som avskedspresent och i det var det godis, allt som jag köpt gick inte i... det låg kvar i min väska... i bilen på vägen hem slank det ner. Jag försökte med mina komandon men de fungerade inte riktigt, jag lyckades hejda mig ett tag men så vann han mark igen (kolhydratdjävulen) och så åkte jag dit. 

Nu tänker jag inte deppa ihop för det. Jag tänker vända på det till min styrka istället och bevisa för mig själv att även om jag åkte dit idag, så kan jag ta mig upp på fötterna igen och kämpa vidare. Några snubbelstenar måste det finnas på vägen. Så, nu har jag brutit ihop och nu kommer jag igen! Dessutom, känslan efter att ha stoppat i mig detta var ingen höjdare, magknip, illamående och yr i huvudet. Och då blev det inte många godisbitar. Inget nyttigt i det bara en massa elände.

Vågen visade ju glada -0,8 i morse, kanske jag blev lite kaxig av det... frown Men glad blev jag och jag tänker inte låta en liten bit kärleksmums och några bitar påskgodis sabba det för mig!

Nä nä, nu kör vi vidare bara! Pepp till mig själv laugh

Kramar godingar heart Hoppas ni njuter av fredagen.

Gillar

Kommentarer

 • 16 mar 2018 19:38

  Pepp till Dig !!!heart

  Kärlekspepp ist för kärleksmums får det bli wink

  Det som är viktigt är ju HUR du haterara ditt lilla snedsteg efteråt - låter det vara ett snedsteg och så tillbaka på den rätta vägen igen - inte tänka att nu är ju dagen ändå frstörd så då kan jag lika gärna vräka i mig XXX , och så är det helg då kan du ju unna dig och så börjar du om på måndag....

  NEJ du börjar om på en gång - eller hur ?

  OCH håll kvar känslan av magknip, illamående och yr i huvudet - det är ju inte värt det då över huvudtaget

  KRAM

 • 16 mar 2018 20:01

  Det var ju någon butik som produktplacerade choklad bland mensskydden just för att det är ju verkligen så för de flesta att man blir mer sugen då. 

 • 16 mar 2018 20:25

  8veckor jag har brutit ihop (väldigt kort faktiskt bara ett "Skit också!") och nu har jag kommit igen. Tänker inte sitta och vräka i mig en massa magknip, yrsel och illamående. No thanks! Så jag är på banan igen. Egentligen gillar jag mer mitt nya liv, än det gamla då jag trodde jag kunde äta allt... fast... det kunde jag ju inte för jag mådde skit. Så egentligen var det inte ett gammalt liv, det var ett oliv...hm... blev en frukt... tja. o-liv kanske man kan säga istället.

  Medlem16 Ja, de är ju inte dumma i huvudet de där som säljer... hela affärerna dräller ju av små bitar av beroendeframkallande kakaodoppade sockerklumpar under diverse namn. De har liksom spridit ut det. Usch, överlämnar nog handlandet åt raringen istället, det blir mycket bättre grejer och mycket billigare så det är bara  win-win

 • 16 mar 2018 22:12
  Bella50

  En gång är ingen gång...två gånger en vana..heter det.

  Nu ser du ju till att så  inte blir fallet..så sträck på dig.✌️

 • 16 mar 2018 22:13

  Jag åt lite godis med precis, utan ovan nämnd orsak. Bra inställning! Bara svära ett par gånger och sen upp och hoppa. Största misstaget är väl att bli nere för det lilla och göra flera stora.

  Go go go

  Pepp pepp pepp

 • 17 mar 2018 06:57
  gittan52

  Ibland får jag för mig att jag behöver ha en dikeskörning ibland för att få ett bättre fokus efter det.

  Jag slank ner i det där diket igår och tänkte ett tag använda min registreringsfria dag pga av det. Men så tänkte jag att det kan vara bra att se att kalorimängden, och även antal kolhydrater, kan dra iväg ibland utan att det sker något dramatiskt på vågen… på sikt.

  Att stoppa huvudet i sanden hjälper mig ju inte  wink

 • 17 mar 2018 08:00

  Bella50 Ja det har du rätt i, det talesättet var bra. Det ska jag ta med mig, Tack laughyes

  Palskepp Ja ett par svordommar gör att man skärper till sig lite faktiskt. Tack för peppen laugh

  gittan52 Ja, så är det nog... det känns som om det var ett test. (Intressant att jag skriver som om någon annan gjorde detta mot mig men så är det absolut inte!) Men någonstans fanns en liten tanke att... fixar du att dippa och komma igen? Förut gjorde du inte det, kan jag lite på dig eller...? Så det var nog en omedveten, medveten tanke om att se om jag går att lita på.. om jag klarar pressen... Och det gjorde jag! laugh För nu är jag back-on-track igen laugh

Logga in för att skriva en kommentar.