icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
27 april 2018 12:37
5

Viktminskning och avlopp

Vi börjar med det positiva...

-1 kg sen förra veckan tycker jag är suveränt bra! Är supernöjd med tanke på att jag ramlat av vagnen några gånger under veckan (hemma och sjuk är inte min grej crying) . Måste hitta verktyg hur jag ska få min hjärna att inte tänka på rostmackor med marmelad och vanlijglass (alltså, inte ihop wink) varje gång jag är sjuk. Bättre att tänka på örtte, smörkokt broccoli eller nåt sånt... kan bli kämpigt att få in hjärnan på broccoli som tröstmat... Nåja. Nu har jag ätit slut på alla popcorn och alla jordnötter som fanns i huset. Och inga nya köps in! Känns skönt. 
Nåväl, vågen var snäll mot mig idag och det är jag glad för. Våra samtal har fört oss närmare varandra tycker jag laugh

Jag insåg just!!! Idag har jag gått ner 15 kg  sen den 4 januari surprisesurprisesurprise Det innebär att jag gått ner 0,937 kg/vecka i genomsnitt. O jag som räknat på 0,3kg/vecka surprise

 

Mindre positivt ...

...är att igår började det bubbla i toan på bottenvåningen och när man spolade så fylldes hela toan innan det rann iväg lite sakta. Samma i vasken i köket och i handfatet...INTE kul. I somras grävde vi nytt avlopp eftersom vårt gamla var... tja gammalt och inte riktigt (överhuvudtaget inte i närheten ens!!) följde gällande krav. Till det här nya avloppen kom en liten dunk med fällningsmedel för fosfor. På svenska betyder det att den pumpar ut lite av detta gula medel ca 5 gånger om dagen för att urinen ska klumpa sig istället för att rinna ut i infiltreringsbädden och därmed i naturen. 

OK, för ca 1 månad sedan hörde vi hur det bubblade i toa, handfat och kök när den lilla manicken började pumpa. Vi spolade för vi gissade att det var stopp någonstans och bubblet försvann. Igår, hände samma sak, fast värre och inget hjälpte. Raringen som redan var stressad över besiktning av bilen och en handbroms som inte fungerade, blev dubbelstressad. Jag känner mig som ... korkskaft, dumdummare, eller nåt för jag kan varken justera handbromsar eller laga avlopp. Hantlanga är jag däremot en jäkel på. Så medan raringen pysslade något med en slang i ett rör på gården så hjälpte jag till med att hålla ficklampa, spola i toaletter vid rätt tillfälle och annat viktigt. Dessutom försökte jag hålla ner stressen på den stackaren som kände att hela husets tyngd nu låg på hans axlar. Tillslut ringde vi grannen som hjälpt oss med det hela, de diskuterade lite och han skulle komma förbi för att kolla nästa dag. Klockan 2 på natten, när vi försökt tömma röret som var överfullt ner i vårt gamla avlopp så törnade jag in för natten. Raringen var uppe en timme till och försökte med hett vatten få bort eventuellt stopp. Klockan halv 5 var han uppe igen. Nu förstår ni stressen han kände. 

Men vår snälla granne har varit här på morgonen, raringen har införskaffat slangar och rör och jag vet inte vad allt och imorgon ska här grävas och sättas i ett nytt spolrör. Vi har också fått hjälp av de som tillverkat systemtet. Så, det blir nog ordning på det hela men herre min skapare vilket styr!! Och min stackars raring sad Ibland önskar jag att jag förstod mera av sådana där saker. Jag menar, jag har sunt förnuft och är ganska händig och klurig men han har näst intill fotografiskt minne för sådana här saker och kan klura ut det mesta, han är helt enkelt duktigare än jag på dessa saker... och då hamnar det på hans stackars axlar broken heart 

Nu är han inne i stan för besiktning av bilen med den knasiga handbromsen... hoppas hoppas hoppas och håller tummarna för att den går igenom.

Ha en skön fredag mina vänner, jag ska pyssla om min stackars raring ikväll, det lär han behöva heartheart

Gillar

Kommentarer

 • 27 april 2018 12:43

  Raringen ringde just. Bilen klarade besiktningen HURRA HURRA HURRA!! En sak mindre laughheart

 • 27 april 2018 12:53
  klaraelv

  Grattis till att bilen gick genom besiktningen. Tyvärr tycker jag att besiktningen blivit sämre sedan avregleringen, jag litar inte på den längre. Förut tyckte jag att det var en trygghet att åka och besikta, för de var hårdare och det var det bästa sättet för att få reda på vad man behövde åtgärda. Nu är de snällare för de vill ju att kunderna ska komma tillbaka, men det blir ju ingen hjälp för en som inte kan så mycket om bilar längre.

  Hoppas ni får ordning på rören nu.

 • 27 april 2018 15:51

  Först ett jättestort grattis till veckans minskning och din fina total på 15 kilo !

  Sedan ett stort grattis till att bilen gick igenom beskitningen

  ( det ska jag "roa" mig med nästnästa vecka....måste bara få av vinterdäcken först.....wink)

  Problem med avlopp - en riktig husmardröm - jag har vadat i bokstavligen skit upp till fotknölarna.....

  Köper jag hus igen så måste en "handyman " komma med på köpet smiley

  Trevlig helg 

  kram

 • 27 april 2018 21:30
  chicha

  Grattis till viktraset! Och 15 kg från januari - wow!👏🤗

  Det här med avloppet lät ju inte alls särskilt uppmuntrande för oss som har ett gammalt, väl fungerande avlopp. Som vi måste byta mot något liknande du beskriver 😩, för dyra prnningar dessutom. 

  Tur man har en "handyman", vilken verkar fungera ungefär likadant som din sambo - och jag fungerar ungefär som du. Vet inte ens om jag ska återge denna historia för honom - inte en fredagskväll iaf tror jag. 

 • 28 april 2018 15:13

  Kan meddela att igår eftermiddag löste sig allt, bokstavligen cheeky En propp som förmodligen orsakats av att vi släpper ut för mycket av det där fällningsmedlet, det hade kristaliserat sig så nu har vi minskat mängden och nu är allt frid och fröjd. En lååång planka och min sambo löste det hela, genom ett av spolrören. Troligen hade de som tömmer tanken inte riktigt gjort sitt jobb ordentligt... Nåja, igår kunde jag ta en varm, lång skön dusch. Livskvalitet laugh

Logga in för att skriva en kommentar.