icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
1 juni 2018 18:38
11

Vikten och jobbet, båda går åt rätt håll

Vikten

Min viktresa kan jag verkligen inte klaga på. Jag hade tänkt mig att minska 0,3 kg/vecka och det skulle bli en lagom och bra hastighet. Så har det inte blivit! I dagens samtal med vågen så bad jag snällt att det kunde vara kul att få se 119 på vågen, det är ju ändå vägdag och så… och snäll som den är så visade den på 119,5 kg, en minskning med 1,2 kg sen förra veckan. Jag har verkligen världens mest samarbetsvilliga våg!

 

Det betyder 18,4 kg totalt!!! 😁

 

Finns inte mycket att klaga på där. Använder vi matematiken då så blir det i genomsnitt, 0,5 kg i veckan. Men, för att vara ärlig så har jag ju gått upp också, vid påsk t.ex gick jag upp 2,5 kg så det har ju inte rusat ner okomplicerat såklart. Men ändå… jag är sjukt nöjd! OCH stolt över mig själv.

Jobbet

Nu börjar jag se slutet på tunneln när det gäller jobbet. Onsdag och torsdag hade jag utvecklingssamtal där jag berättade resultatet på de Nationella Proven. Det är alltid så himla trevligt att få träffa alla föräldrar men det tar energi.

Som ett brev på posten vaknade jag kl 4.20 i morse med migrän. Så det blev att stanna hemma idag och vila/sova.

Eleverna är klara med det mesta i skolan och tur är det för nu är det snart dags för andra aktiviteter, rastcupen till exempel. Där möter elever från årskurserna 3-6 varandra i fotboll. De som inte spelar gör plakat och ramsor och skriker sig hesa för att heja på sina kompisar

 

Jag lyckades imponera på mina elever igår… alltid lika roligt 😉 Vi hade rörelsepaus, vilket betyder vattenpaus för fröken, men idag när vi hade disco så testade jag att Flossa, och se det gick faktiskt… kanske inte det vackraste men ändå. I did it! Om de blev imponerade eller generade är svårt att säga, antagligen en kombination 😂

 

Ha en skön helg mina vänner 💓 

Gillar

Kommentarer

 • 1 jun 2018 18:50

  Utbrast dina elever " Cringe" så blev de nog både och - det är i alla fall "modeordet" här i Stockholm bland elever i ålder 6-12......

  Duktigt att klara av att flossa , koordination har alltid varit en svag sida hos mig när det gäller att härma någon ( som tex gympapass i grupp ) .

  Snart 20 kilo ner - det är fantastiskt bra jobbat , häll upp den vikten i ett par vattendunkar och lyft så du får känna vad du slipper släpa runt på !

  Så himla glad för din skull vännen 

  Kram och njut av helgen heart

 • 1 jun 2018 19:17

  Ha ha nä inte Cringe, men det är modeord här också det blev mest "Kolla Kicki!! Heja!!" och så vidare wink

  Jag har två sanddunkar som min kära sambo fyller allt eftersom vikten sjunker. De är hisklans tunga nu.

  Tack vännen min, njut av helgen du också heart

 • 1 jun 2018 19:36
  paloma

  Jag är den enda i familjen hittills som kan flossa, och jag tror jag har bra kordination trots att jag var klumpig som barn😉

  Jag försöker övertala maken att lära sig, för jag vill överraska barnen en onsdagsmiddag...han dansar inte så dom hade nog blivit snopna.

  Grattis till snart 20 kilo minus, det är riktigt bra på så kort tid👍

  Tack detsamma❣

 • 1 jun 2018 21:12

  Förmodligen är det så att vi ska få en hel idrottshall att utroppa "Cringge" på skolavslutningen.Vi lärare sjunger alltid en låt, oftast melodifestivallåt med omgjord text. Den här gången blir det "Fuldans" såklart wink Och vad passar då bättre än ett helt gäng lärare som flossar laughlaughwink

 • 1 jun 2018 23:11
  gasten

  Grattis!

  Det var bra jobbat!

 • 2 jun 2018 07:20
  Bella50

  Härligt jobbat. Grattis 👏👏😃💐

 • 2 jun 2018 08:58
  Flisan57

  Härligt jobbat kikki47- grattis till veckans och årets resultat smiley

  Nu fick jag lära mig massor med nya ord som jag har missat i år, jag hade ingen aning om vad Flossa eller Cringe var, trots att jag har barnbarn i den åldern. När jag var barnvakt förra veckan ville Alex absolut lyssna på Shuffla med Samir och Viktor, men sen fastnade han för bada nakna istället så den gick på repetion ett tag... i morgon ska jag träffa de som går i skolan- de ska få uppdatera mig på ett och annat...

  Ha en härlig dag och njut av dina resultat och ditt stundande välförtjänta sommarlov 

 • 2 jun 2018 08:58
  Flisan57

  Härligt jobbat kikki47- grattis till veckans och årets resultat smiley

  Nu fick jag lära mig massor med nya ord som jag har missat i år, jag hade ingen aning om vad Flossa eller Cringe var, trots att jag har barnbarn i den åldern. När jag var barnvakt förra veckan ville Alex absolut lyssna på Shuffla med Samir och Viktor, men sen fastnade han för bada nakna istället så den gick på repetion ett tag... i morgon ska jag träffa de som går i skolan- de ska få uppdatera mig på ett och annat...

  Ha en härlig dag och njut av dina resultat och ditt stundande välförtjänta sommarlov 

 • 2 jun 2018 10:15
  aregnisw

  Grattis till ditt fina minus, Flossa körde vi lite på festen förra lördagen det är jättekul. smileyyes

  Senast uppdaterad 2 jun 2018 10:17

 • 2 jun 2018 12:23
  chicha

  Nu blev jag ju nyfiken på vad Flossa och cringe  betyder? 

  Grattis till viktnedgången! Trist med migränen, men bra att du stannade hemma. 

 • 2 jun 2018 16:49

  Tack allihop! heart

  chicha Flossa är en dansstil som blivit populär eftersom de kör den i ett väldigt populärt spel Fortnite. Ungarna gör det hela tiden, de kan liksom inte låta bli. Googla på det så får du se. Ganska kul faktiskt när man får in svungen wink

  Cringe är, om jag förstått rätt en blandning mellan knäppt/konstigt/knasigt och lite kul/cool/häftigt. Inte lätt alls att förstå. En kompis till mig råkade fråga sin 13-åringa dotter om hon skulle leka med sin kompis surprise Oj oj oj så fel det blev, inte ens "hänga" är OK, möjligtvis "chilla" men leka....blush

Logga in för att skriva en kommentar.