icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
20 juli 2018 22:52
3

Värmen har börjat påverka

Jag har alltid mått väldigt dåligt av värme och då pratar vi om över 25 grader. Men den här sommaren har gått bra, hittills. Jag har haft energi, magen har skött sig och orken har funnits. Men nu har det börjat visa sig tecken på att kroppen fått nog. Jag är mycket tröttare, sover väl inte så bra i värmen trots fläkt. Måste ta minipauser hela tiden och då framför en fläkt. Magen är OK men det beror på vad jag äter, grönsaker är det som funkar bäst. Den här veckan har jag knappt orkat motionera alls. Har sett till att få mina 5000 steg varje dag. Men annars har det bara blivit lite motinscykel.

 

Däremot har det blivit glass 😞Det är ju så otroligt gott med egna hallon och glass.

 

Så vad göra? Tja jag tänker som så att snart måste det väl bli lite svalare och så får jag helt enkelt motionera när kroppen säger OK. Om vikten svajar så får jag ta de. Göra så gott jag kan helt enkelt. Just nu ligger jag på +-2 kg från dag till dag.

 

Vi har varit på två resor med Ossy (campingbilen) och nästa vecka blir det nog en resa till. Härligt att kunna åka när man vill och stanna borta så länge man har lust.

Så just nu njuter jag av livet och ser till att hålla mig vän med vågen och kroppen.

God fredagskväll på er mina vänner 💗

Gillar

Kommentarer

 • 21 jul 2018 08:10
  Bella50

  Bra beslut. Stress över vikten är ju inte heller bra...yes

 • 21 jul 2018 08:54
  paloma

  Håller med Bella, det är ingen vanlig sommar. Hemma hade jag fått gå mina rundor tidigt på morgonen, eller sent på kvällen. Nu svalkar havsvinden...

  Skönt att ni kan komma iväg, det kanske blir till badmöjligheter🙂

 • 21 jul 2018 13:44

  Ja i år har det varit en riktig lång period både på gott och ont. Vi som alltid undrar om vi ska få någon värme under sommaren har fått en rejäl dos, tyvärr på bekostnad av torka. Tänk om det kunde regna på nätterna.

  Det finns en del recpet på alternativa glassar typ proteinglass med mindre mängd socker. Det finns också några nu i butikerna. Det bästa är egentligen att avstå helt men ibland vill jag ändå ha en i värmen.

Logga in för att skriva en kommentar.