icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
11 maj 2019 08:38
2

Värmedyna och vila

I torsdags kom min efterlängtade värmedyna äntligen! Så nu är den med mig vart jag går, sitter jag i fåtöljen så finns den med mig och när jag lägge mig på kvällen så värmer den gott om min rygg. Tänk att värme kan vara så helande! surprise Det är så fantastiskt!

Den här veckan har varit OK förutom i torsdags då jag blev totalt trött i huvudet. Orkade inte prata med någon alls när eleverna gått hem. Satte mig i köket och åt min lunch, kollegor kom in men jag svarade knappt. Satt med mina kollegor och fixade veckobrevet en kort stund innan jag åkte hem, 14.15. Kl 14.45 var jag hemma, kl 15 låg jag i sängen i pyjamas och sen sov jag till kl 17. Det var otroligt skönt att få sova, sova, sova. Men eftersom kroppen är så programerad så var jag ju trött kl 21.30 igen sen och sen sov jag gott hela natten. 

Fördelen med denna tupplur är att jag idag, lördag känner mig piggare, inte pigg... nej det krävs nog mer vila för det, men piggare.

Att vågen och jag är lite mer kompisar nu hjälper ju också förstås, -2kg på två veckor är jag supernöjd med. laugh

Jag har funderat på det här med vikten och kickstarter eller ej. Och jag har bestämt mig för att inte köra det. Jag tror att det blir för stressigt för min stresskänsliga kropp. Jag ska istället tänka mig för vad jag stoppar i mig och försöka att röra på mig. Undvika vissa matvaror och ta en stund i taget.

Idag ska vi få 17 grader varmt och strålande sol. Kanske man kan fixa lite i trädgården idag då och få lite sol på näsan.

Ha en skön lördag mina vänner heart

Gillar

Kommentarer

 • 11 maj 2019 09:02

  Låter toppen det där med värmedynan, vad är det för sort eftersom du kan ta med dig den?
  Min "kinadoktor" har rekommenderat mig att hålla mig varm både om mage och rygg för att få ordning på mitt ben. 

  Att du har lyckats gå ned 1 kg i veckan tyder på att du har hittat något som kan fungera långsiktigt. Med din historik gällande stress så tycker jag att du inte ska köra något som kan stressa dig mer utan satsa på att köra små förändringar i din egen takt. Många bäckar små...

  Idag kommer jag också att byta gymmet till att "träna" i trädgården. Att få vara ute och röra på sig tror jag är lika viktigt.

   

 • 12 maj 2019 07:09
  Bella50

  Klokt att köra med ” sunt förnuft-metoden”....dock bra att regga ALLT...så du vet vad som ev. Är orsak & verkan. Pepp✌️

Logga in för att skriva en kommentar.