icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
21 juni 2018 10:07
10

Två anledningar att fira...

Viktnedgång och semester

Viktnedgång

I tisdags hände något kul… jag har ju ofta lite roligt åt mig själv. I tisdags morse gick jag upp, trött och dan och ni vet… toa, blaska vatten i ansiktet och sen, dags för den dagliga vägningen. Vi har ju haft lite diskussioner, Vågen och jag, om hur mycket jag längtar efter 114 kg eftersom jag varit där förut. Sen är det ju inte en möjlighet ännu men jag tänker att om jag pratar om det så blir Vågen mer villig att visa lägre och lägre.

Så, jag tassar fram till vågen, tåar igång den och så kliver jag på. Den velar lite uppåt och neråt innan den stannar på 117,8. OK säger jag, tackar. Så kliver jag av vågen och går och skriver upp det hela. Klär på mig och knallar ner för lite frukost. Småpratar med sambon medan vi fikar och så upp igen för att borsta bissingarna. Medan jag står där och borstar mina tänder klickar hjärnan sakta igång… den är lite slutkörd så här i slutet på terminen så det är väl därför jag inte reagerat på vilka siffror som stått på vågen. Men just i tandborstningen så PING rasslar min hjärna fram, “De där siffrorna är viktiga Kicki! Är det inte…? JO… men visst är det?” Fram med miniräknaren (jag har ju räknat fel förut så…) Jo det stämmer! Tjoho, dansar runt på övervåningen, fortfarande med eltandborsten hängade i ena mungipan. Studsar (OK inte studsar på riktigt men in mitt sinne och i mina egna bilder) ner för trappen och hojtar till sambon som sitter lugnt och dricker sitt morgonkaffe. “Vet du vad! Jag har gått ner 20,1 kg idag!!! Fattaru TJUGO KILO!! Sambon blir såklart chockad, sätter kaffet i halsen innan han utbrister i lovsånger över vilken kämpe jag är.

Väldigt passande är ju att jag ska ut och äta med några jobbarkompisar den här kvällen. För att fira in sommaren mm. Och då passar jag såklart på att berätta för mina kompisar att jag firar minus 20 kg just den dagen också. En kollega frågar när jag började min viktminskningsresa och jag svara 4 januari. Vilket år? frågar hon då. I år svarar jag. Då sätter hon champagnen i halsen. “I år!! Du är galen, så himla duktig du är!

Jag kan ju säga att motivationen är på topp! 😉

Semester

Det andra jag firar är att idag börjar min semester, och den är såååååå efterlängtad ska jag säga. Igår var helt galet. Vaknade kl 2.40 av kramp i benen och så fort jag vaknat så satte jobbhjärnan igång för högtryck, alldeles för många trådar som hängde och inte fått avslut än. Budget, inköp, klassrum, elever, möte med rektor….. Så jag kunde inte somna om. Jag gick upp och drack vatten i mängder för att motverka krampen (hade slarvat med det dagen innan och så en massa travande med kartonger mm så blir det som det blir..) Satte mig i fåtöljen och surfade in på skolverket sida och kollade in Digitaliseringslyftet istället. Förberedde mig mig inför möte med rektor, klarvaken hela tiden.

Hela dagen snurrade sedan på i allt för hög fart men kl 17,36 låste jag dörren till mitt nya klassrum, då var allt undanplockat och på plats och alla möten avklarade, de flesta trådar var också knutna. Hem till grillad entrecote och ett glas rödvin. Somnade i fåtöljen kl 20.30 gick och lade mig kl 21.30, sov till 7.40 idag.

Nu är jag trött, lite bakis känns det nästan som men vad gör det. Jag är ledig ju! Raringen är och hämtar svärmor så att vi kan fira midsommar med henne enligt traditionen. God mat finns i kylen och idag vägde jag in mig på 116,8 kg. Jag är nöjd och glad 😃

Ha en skön midsommar mina vänner heart

 

Gillar

Kommentarer

 • 21 jun 2018 10:26

  Grattis till -20 🎉 mycket bra jobbat 👍👏👏👏

 • 21 jun 2018 11:06
  Bella50

  WOW säger jag bara...nu går det bra för dig i samtalen  med vågen.

  Det är nog de täta "glädjeskutten"  som hjälper till lii..te också. 

  Ha det bäst nu och unna dig nåt fint till midsommarfesten. heartyes

 • 21 jun 2018 11:35

  Tack Seidileh heart

  Tack  Bella50 det är nog som du säger, glädjeskutt är ju nyttigt eller hur. Och så måste man ha en bra relation med vågen och jag känner att just nu så förstår vi varandra wink

  Kramar heart

 • 21 jun 2018 12:09
  paloma

  Grattis till minus 20 någonting kilo, för det är faktiskt mer än 20 kg nu😀

  Njut av din semester, och koppla bort jobbet över sommaren.

  Ha en trevlig midsommarhelg ❤

   

 • 21 jun 2018 12:55

  Tack paloma! Ja det är ju faktiskt -21,1 idag laugh

  Tänker definitvt njuta, men det tar ett tag att fatta att det är semester, men jag börjar redan varva ner smiley

  kram heart

 • 21 jun 2018 15:16
  klaraelv

  Stort grattis till mer än 21 kg och ha en trevlig midsommar.

 • 21 jun 2018 15:19
  Tita

  Du har verkligen orsak att fira 20 redan i år vad månde bliva kvar av dig om du fortsätter i den takten😳🤗

  Trevlig midsommar och skön sommarsemester!!

 • 21 jun 2018 16:49
  gittan52

  Vilket härligt sätt att starta sin semester på, grattis yes

 • 22 jun 2018 06:08

  Stort grattis både till viktnedgången och att du får börja din semester, den du så väl behöver nu.

 • 23 jun 2018 09:11

  Tack allihop, har inte riktigt fattat än, går och tittar noga på mig själv i spegel mm för att verkligen dokumentera hur jag ser ut nu mot hur jag såg ut förut. Känner efter också med olika rörelser och funderar verkligen på dem. Har också fixat två dunkar med sand, 10 kg i varje, de går jag ett varv i huset med och ärligt talat... det är skittungt!! surprise

  Ha en skön sommar mina vänner heart

Logga in för att skriva en kommentar.