icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
11 april 2018 21:07
6

Trött, tröttare, tröttast x2

Idag är jag helt slut 😩 Vaknade och kände mig som om någon kört  mig genom en mangel. Lyckades släpa  in till jobbet där jag förberedde för vikarier..  Vi har suttit och rättat Nationella Prov idag och då får vi ta de som har ev håltimme eller liknande som vikarier. Det blir hattigt och lite smårörigt men det är så bra att få sitta tillsammans och rätta/sambedöma

Men jag saknar mina elever 😢

Kvällen har spenderats i soffan med en hjärna som känns som jag blivit lobotomerad eller möjligtvis körts över av en vält. Dricker lite örtte med kokosfett. Kokosfett är så nyttigt och det blir tyvärr inte så mycket av den varan när jag tänker på kalorierna också. Men ikväll räckte de till.

Blir att sova snart också. Så  natti natti  😪

Gillar

Kommentarer

 • 11 apr 2018 21:25

  Har du prövat gynostemma té ?

  Regelbundet intag av Gynostemma sägs

   

  • Sänker högt kolesterol och höga blodfetter

  • Förebygger hjärt-kärl-sjukdomar och sänker högt blodtryck

  • Hjälper till att balansera blodsocker

  • Förbättrar funktion av matsmältningssystemet,stärker immunförsvaret och hjälper kroppen att stå emot infektioner

  • Har en lugnande och avslappnande effekt på kropp och själ och förebygger kramper

  • Förbättrar sömnkvaliteten

  Gynostemma är en adaptogen (liksom rosenrot och ginseng). Det innebär att den både kan lugna ner dig om du är stressad och pigga upp dig om du är deprimerad.

   

  Jag dricker en liter per dag och min sömnkvalité har blivit så mycket bättre !

 • 11 apr 2018 21:28
  Bella50

  Att vara så trött....är det ” normalt” för dig ? ..eller en effekt av din energikollaps tidigare 🤔

  Var. rädd om dig 🤭

 • 11 apr 2018 21:32
  chicha

  Så bra att sambedöma😋 även om det blir lite struligt för eleverna. Jag har också ägnat dagen åt bedömning, men jobbat hemma. Har ingen kollega att sambedöma med just nu - han är barnledig. Saknat det jättemycket! 

  Visst blir man trött i huvudet! Har nyss slutat (för typ en timme sedan) och känner att jag har svårt att varva ner. Har dessutom symtomet öronsusningar (typ tinnitus) som kom nu på kvällen. Vi måste vara rädda om oss vi stressallergiker.

  Ta hand om dig!

 • 11 apr 2018 23:21
  paloma

  Vad det låter jobbigt att vara så trött, hoppas det snart lättar lite på arbetsfronten. 

  Var rädd om dig❣

 • 12 apr 2018 08:32
  aregnisw

  Så trist att du är så trött men det finns säkert en förkaring eftersom du känner dig utbränd. Du får hushålla med allt så det inte blir värre. Ta hand om dig och tänk inte så mycket på kalorierna nu. Viktigare är ju att du blir piggare. Teet som 8veckor rekommenderade kanske är något för dig...Peppkram heart

 • 13 apr 2018 18:54

  Tack för era kommentarer. Som vanligt värmer de och får mig att bli piggare och gladare, ni är bäst vet ni heart

  8veckor: det lät spännande med det teet. Det enda jag hajar till över är "sänker högt blodtryck". Jag är lågtryckare och nu medan jag går ner i vikt så är det ännu lägre, eftersom jag inte orkar röra på mig något direkt heller. Så jag är lite tveksam till det. Jag dricker Kvällsro och det sover jag gott på. Sen har jag ju min älskade spikmatta också, på den somnar jag inom 5 röda 😉

  Bella50 Nej det är inte normalt för mig. Det är sen energikraschen som jag blivit så trött. Just att sitta i möten av olika slag tar enormt på mina energiresurser. När jag är med eleverna så får jag så mycket energi så har jag bara varit med dem och inte haft några möten så mår jag bra. Men efter en dag i ett enda långt möte... kan man ju säga... så fanns det ingen påfyllnad av resurserna. Sen är det mitt utmattningssyndrom som är tillbaka, det inser jag. På måndag ska jag träffa min psykolog så får vi se vad hon säger om det. 

  chicha ja att sambedöma är bra, då kan man diskutera och hjälpa varandra. Att vara stresskänslig är inte kul och inte lätt. Det är svårt att veta var gränsen går ibland eller vad det är som påverkar. Man får prova sig fram hela tiden men samtidigt är det dyrt att åka på en nit. Så det är som att gå på äggskal hela tiden tycker jag. 

  paloma Tack, jag försöker ta hand om mig på det bästa sätt jag kan. Nu har jag en lång och solig helg att se fram emot, det ska bli skönt och jag ska bara vila hela helgen.

  aregnisw jo visst är det utmattningssyndromen som spökar. Jag försöker hushålla och hålla koll på vad jag gör och inte. Prio ett är ju att må bättre men jag vill inte hamna i "Vad synd det är om mig" läget och lägga ner matkollen heller, för då kommer min stress att öka katastrofalt. Just vikten är en av mina problem och frustrationer som förra gången ledde mig in i väggen. Så jag försöker göra lite både och, äta bra och vila. 

Logga in för att skriva en kommentar.