icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
22 januari 2018 20:17
6

Träningsvärk och glad själ

Sitter i fåtöljen och sträcker lite på benen och känner hur träningsvärken stramar i låren. Det känns bra. Konstigt när jag inte får strectha.. ska få "bulliga" muskler enligt min ortoped, eftersom ledbanden är uttänjda. Nå, lite strechar jag ändå, det känns bäst.

Många funderingar snurrar runt i mitt huvud idag. Först var jag hos min psykolog idag, ja jag går hos psykolog då jag varit rädd att dundra in i väggen före jul. Det är skönt att få prata utan några förbehåll.

Sen har jag suttit här och läst alla fantastiska bloggar. De är så tankeväckade allihop. Några glada, andra ledsna, några påhittiga och andra uppgivna. Men allt är känslor och upplevelser som alla delar med sig av. Så öppet och ärligt. Och alla kommentarer sen! 

Jag har varit med i flera program där man ska väga och registrera, men jag har inte hittat något ställe som sprider så mycket energi och motivation och medmänsklighet. 

Det känns som om jag har fått massor av nya vänner heart

Så, mina kära vänner, ha en riktigt skön måndagkväll så hörs vi imorgon igen 

Gillar

Kommentarer

 • 22 jan 2018 20:26
  klaraelv

  Trodde att läkaren och sjukgymnasten fskojade när de örbjöd mig att stretcha. För min del är det för att jag är överrörlig. 

  Härligt att ha träningsvärk, då känner man att man gjort något bra.

 • 22 jan 2018 20:30

  klaraelv Mina knän har också alltid varit överrörliga och ledbanden blev inte bättre när vår hund vi hade var valp och lyckades smälla in sidledes i mina knän när han blev glad och ville busa. Men jag tycker att musklerna blir så stela om jag inte strechar, så lite strechar jag allt wink

 • 22 jan 2018 20:50

  Visst är det härligt här på MD - väldigt öppet och "filterlöst"

  Skön kväll till dig också  från en ny vän heart

 • 22 jan 2018 21:10
  paloma

  Jag tror att just den goda stämningen och hjälpsamheten utmärker sig bland många andra viktsidor.

  Jag sa just till min yngsta dotter häromdagen att det känns som jag fått en massa nya vänner på MD, det är många av er som jag tror jag kunde umgåtts med privat om vi bott närmare❤

  Tack detsamma!

 • 23 jan 2018 09:40
  MiaFlia

  Ja tänk att det blivit riktigt skönt att få lite träningsvärk igen, vem trodde det wink

  Har själv gått på stress-behandling med allsköns terapeuter, är så glad att jag tog det steget mot ett friskare jag, nu är det bara kroppen som ska hänga med i utvecklingen hehe

  Jag tycker som du, många härliga berättelser och många bra cyber-möten, tänk hur det skulle vara att ses irl, vilket härligt tjatter det skulle bli heart

  Kram på dig tills vi skrivs igen :-)

 • 23 jan 2018 10:54

  Så härligt att läsa dina positiva inlägg, det sprider sig smiley

Logga in för att skriva en kommentar.