icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
29 maj 2018 21:50
6

Träffat nya guldklimar idag

Idag har jag och mina nya elever inför hösten fått träffas och känna in varandra lite. Vi har också besökt det klassrum de ska vara i. 

Varje gång jag står inför helt nya elever så upplever jag en slags... eufori/spänning/förväntan. Det är alltid så spännande att lära känna nya elever, vad de gillar och inte, hur de funkar, tänker och vad de intresserar sig för. 

De var lite nervösa och spända såklart, ny omgivning och ny fröken men efter ett tag så blev de lite mer trygga och nyfikna. Det är så härligt när de kommer med tankar och funderingar. En av tjejerna frågade om jag tyckte det var en bra idé att de skulle säga sitt namn allihop? Toppenidé, det kör vi på. Senare kom en annan på att de kanske också skulle säga vad de var intresserade av, om jag ville veta det. Superbra! Spännande att höra. Jag önskar att vi haft mer än 30 minuter på oss. Men vi kommer ju att ha 2 år sedan, spännande och roligt.

Jag träffade också föräldrarna idag. Föräldramöte med presentation och lite information inför 2:an. Vi gick också och kikade på klassrummen och de var nöjda definitivt, en del mer än nöjda med både mig och klassrummen. Skönt! smiley

Men det börjar kännas i hjärteroten nu... ska jag verkligen lämna över mina små guldklimpar till en annan människa.... tänk om hen inte vet hur de ska pratas med, hanteras... Hjärtsmärta broken heart

Nu vet jag vilken lärare de får och hon är jättebra så egentligen behöver jag inte oroa mig... men de är ju mina guldklimpar...

Ha en skön dag mina vänner heart

Gillar

Kommentarer

 • 29 maj 2018 22:04
  paloma

  Spännande med det nya, men också jobbigt att skiljas. Du har säkert gett dina guldklimpar en bra start i livet.

  Tack detsamma❤

 • 29 maj 2018 22:04

  Ni finns ju kvar på samma skola - eller hur ?

  Du kommer blir stoppad och kramad av dina gamla guldklimpar hela tiden kan jag tänka mig heart

  Senast uppdaterad 29 maj 2018 22:05

 • 30 maj 2018 07:29
  chicha

  Det hörs att du verkligen älskar ditt jobb som lågstadielärare ❤️

  Känner igen vissa saker med värme, har ju en bakgrund som detta - men det är nu 16 år sedan. Numera jobbar jag med äldre barn/ungdomar. Det har också sin charm. 

  De jag har nu har jag ju precis lärt känna (tog över dem i februari) och så ska jag skiljas från de flesta av dem😢. Så separationsångesten känns mest nära mig just nu. 

   

 • 30 maj 2018 08:09

  Du brinner för ditt jobb, det märks.

  härligt 😊

  hoppas mina barnbarn får en lika varmhjärtad fröken som du verkar vara.

  ha en fin dag Kicki 🌸

 • 30 maj 2018 13:42

  Sån tur att det finns såna lärare som du! Ni är guld värda.👏👏👏

 • 1 jun 2018 18:19

  Tack för era härliga kommentarer!! Jag tror att varje människa har en rätt plats i livet någonstans. Jag har provat många olika yrken, vissa var jag verkligen urkass på, andra OK men det är först nu som jag känner att jag utnyttjar min fulla potential, om man säger. Här är helt rätt plats för mig och jag kan inte tänka mig något annat.

  OM jag kan få ETT barn att känna att jag gjorde någon skillnad för att jag såg och lyssnade på det barnet då kommer jag en dag att dö lycklig. Min förhoppning är förstås att jag påverkat fler barn och gett dem en bättre barndom och kunskap om sig själv. Vi vuxna är så otroligt viktiga för barnen, jag tror att vi ibland glömmer det i samhällets stress och jäkt, eller helt enkelt inte hinner. Vi är ju bara människor och vi slits fram och tillbaka åt alla håll och kanter. Att vara heltidsarbetande förälder idag är inte lätt. Det är därför så superviktigt att föräldrar och skolan samarbetar så mycket de bara kan, för barnens bästa. heart

Logga in för att skriva en kommentar.