icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
25 februari 2018 07:28
9

Tja ibland får man bita i det sura äpplet...

... och ta konsekvenserna av sitt handlande.

Man skulle tycka att en kvinna på 49 år som lekt jo-jobantare i hela sitt vuxna liv borde lärt sig ett och annat... eller inte. Igår gjorde jag lite fel val när det gällde maten. Fastan funkade fint, kl 13 hade jag betstämt mig för Pizzaägg, mumsigt som bara den. Till det åt jag Pizzasallad som vi gör själva. Det jag borde insett här, var att jag inte blev mätt, inte tillräckligt. Men nu kommer vi ju till problemets kärna, jag ville vara duktig!! Efter den här veckan med sjukdom, jordnötter mm så ville jag vara duktig. Så jag struntade i att jag inte blev riktigt mätt.

När det blev dags för middag, kycklingfilésnitzel med friterad squash (ingen höjdare men ville testa) så skippade jag sallad till med tanke på att tomater innehåller mycket kolhydrater (just precis, ni har gissat, ville vara duktig) men herre min skapare så dum sak att vara duktig med!!! (Ibland blir jag mörkrädd över mina egna tankevindlingar!) Det här resulterade att jag, återigen, inte blev riktigt mätt... och dessutom att jag slängde i mig maten eftersom jag var så himla hungrig nu.

Vad händer sedan...jo, framför TVn sitter ju jag och är superhungrig, har ju inte ätit mig mätt ordentligt på hela dagen. Och jag har ju flera hundra kcal kvar att äta, även några kolhydrater. Men... det är ju fasta nu?? (Japp hon den kloka och förståndiga. Var har hon varit hela dagen?!! Hade verkligen behövt henne tidigare!) Ja men alltså, jag är hungrig!! Inte sugen utan hungrig. Börjar gå igenom kylskåpets innehåll och det är ganska magert... fastnar för ett paket halloumiost. Fräser igång fritösen igen och skär ned osten i mindre bitar. Friterar och sen sätter jag mig gladeligen och tuggar i mig dem i soffhörnet.

Kaloriintag OK, Kolhydratintag OK. Inte hungrig längre. Allt OK då eller? 

Verkligen inte, min mage gillar inte att äta feta saker precis innan läggdags, och det hade räckt med hälften av dessa små ostbitar men jag åt upp alla. Alltså! Har vi varit här förut? O ja, maaaaaaasssor gånger. 

Nåja, jag fick hantera konsekvensen själv, sovit oroligt med en mage som helst skulle vilja kräkas upp den där feta ostbollen. Halsbränna och sura uppstötningar hela natten för att inte tala om knasiga drömmar.

Nu kan vi bara hoppas att jag lärt mig något av detta.... tja, om vi ska se historiskt på detta så kommer jag att tänka på det i .... flera veckor. Men vid något tillfälle, kommer den här upplevelsen att ramla ut ur mitt minne och sinne och så trillar jag dit igen... förmodligen.

Fast... om vi ska se positivt på detta... laugh Nu har jag skrivit ner det! Nu kan jag bara gå tillbaka hit och läsa igen. Ska tagga detta med friterad halloumi så att jag lätt hittar tillbaka wink

För övrigt önskar jag er alla en skön söndag heart

Kommentarer

 • 25 feb 2018 09:33
  aregnisw

  Jo du det tar lite tid innan man lär sig hur man ska äta för att hålla sig mätt, jag är också hopplös med att äta men inte för jag är hungrig utan enbart för jag är sugen och det är väl onödigt. Är man hungrig måste man ju äta men det kanske var lite fel att sätta i sig så fett så du fick svårt att sova men det visste du ju inte just då. Man lär så länge man lever och jag säger som LissaLo hoppas din Söndag blir bättre yes

 • 25 feb 2018 09:37

  Visst är det konstigt att man trots sina kunskaper ändå gör det man inte borde göra? Nu har du fått det på pränt så det blir ytterligare en påminnelse.

 • 25 feb 2018 10:43
  gittan52

  Vilken bra erfarenhet yes

 • 25 feb 2018 13:32
  paloma

  Den känslan hade jag också förra helgen, jag åt nog för mycket men också för fett...det fick jag lida för i flera dagar.

  Men man lär så länge man lever☺

  Tack detsamma❤

 • 25 feb 2018 14:27

  Idag blev lunchen betydligt bättre och mer mättande laugh

  4dfe9812-a57a-405c-aca7-8c336624f4b8.jpg

 • 25 feb 2018 19:28
  Ateye

  Mm, ser ut som en smaskig lunch på bilden! yes Bra att lära av sina misstag, men viktigt att försöka se det som en lärdom och inte som ett misstag som sitter kvar och gnager i tankarna på ett negativt vis (vilket jag har en förmåga att göra när jag gör misstag! wink). Kör du 16:8-fasta i kombination med LCHF?

  Ha en fin söndagskväll! heart

 • 25 feb 2018 19:37

  Det var riktigt smaskigt Ateye laugh Och jag blev mätt så in i bomben, vilket var precis vad jag var ute efter, vis av gårdagen wink

  Ja, precis, först körde jag bara LCHF Kickstart men jag insåg efter bara några dagar att kalorierna aldrig skulle räcka om jag skulle äta 3 mål om dagen. Dessutom har jag svårt för frukost, har druckit fettkaffe istället i flera år nu. Så, det blev LCHF ihop med 16:8 och det funkar jättebra laughyes Istället för fettkaffe blir det numera bara vanligt kaffe eller te på morgonen. 

 • 26 feb 2018 18:47

  Hej, mitt i det lilla tillfälliga tankehaveriet skriver du så bra att man blir lite ”skrattig”- mest av att igenkänningsfaktorn är 100%. Så himla skönt att det finns medsystrar! Delad glädje, dubbel glädje- delat misstag, halvt misstag måste det ju bli...😉. Kommer kopiera den fina mättande salladen!🌷

 • 26 feb 2018 19:14

  Tack Acks! Jo det är nog så att vi fungerar egentligen ganska lika många av oss, kanske är vi bara olika långt på vår väg men vissa gropar har vi nog alla ramlat i. Och att erkänna när man gör fel, misstag, både för mig själv och för andra tycker jag bara gör mig starkare. Så du kommer nog att få läsa mer om mina tankevurpor framöver... förhoppningsvis inte samma dock surprise wink

  Klart du ska kopera salladen, den var suveränt god. Som tips kan jag säga att jag stänkte lite citron över avokadon, det ger så himla god smak. Smaklig måltid! laugh

Logga in för att skriva en kommentar.