icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
2 maj 2018 20:28
5

Ta det lugnt...

... tja med det jobbet jag har...

Ärligt talat. Att ta det lugnt är väl inte riktigt den jobbbeskrivning som gäller för läraryrket. Nu är jag övertygad om att de flesta jobb är så också, fullt ös. Men när man varit hemma nästan en vecka och en vikarie har skött klassen och försökt planera vad som ska göras med hjälp av resterande arbetslag, som befinner sig i klassrum en bra bit bort från mig... ja då finns det lite att göra när man kommer tillbaka. 

Jag tänkte på era ord när jag klev in i klassrummet "Ta det lugnt imorgon". Sen var det som att kliva in i en orkan... eller tromb. Planera upp dagen, vad har de gjort??? Ingen aning! Får kolla med barnen. Rätta böcker samtidigt som jag skriver på tavlan vad som ska göras, kommer ihåg att min dator har varit hos Itsam för att uppdateras ihop med elevdatorerna, går och letar... borta!! Letar vidare, ställer tillbaka datorvagnarna med elevdatorer där de ska vara. Går in i klassrummet, Just det, tavlan, skriver färdigt planeringen. Oj, veckoplaneringen är inte gjord, börjar fixa... var är min dator? Kollar in i lärarrummet, datorer överallt!! Letar, letar, upptäcker att hälften av elevdatorerna inte är uppdaterade! Varför? Hittar min dator. Yes! In i klassrummet, just det, veckoplaneringen ja... letar efter min kalender, kommer på att jag skulle maila kuratorn om elever, minns veckoplaneringen, fixar den... mailen var det ja, startar datorn... nytt operativsystem, tar evigheter..... (ca 2 minuter alltså) går och kollar mitt fack....

Och så vidare, och så vidare... och än är klockan bara 7.45... eleverna kommer om en halvtimme. Idag har jag suttit och mailat ut informationsmail om datoruppdateringar samtidigt som jag sprungit och hjälpt eleverna under en mattelektion. Det är helt och hållet sjukt!!!

Vid ett tillfälle stannade jag upp (inga elever i klassrummet då, än) sen sa jag högt till mig själv "NU LUGNAR DU NER DIG KICKI!" Eftersom jag använde min stränga frökenröst så lyssnade jag faktiskt wink. Därefter tog jag en sak i taget, viktigaste först, eleverna såklart. Resten tar jag när jag hinner. Ingen ligger och dör för att jag inte svarar på mail.

Trots starten på dagen så är jag glad att vara tillbaka, det är skönt att jobba igen. Nu ikväll är jag trött, sömning och matt i kroppen men ändå glad och nöjd. Jag är bra på mitt jobb och trivs med det. Bara jag tar det lugnt och en sak i taget så kommer allt att bli bra.

Kvällen har jag ägnat åt att sitta ute på altanen, lyssna på fågelkvitter och njuta av kvällssolen medan raringen stod vid grillen. Bra ljudbok i högtalaren och ett litet glas rödvin för att fira Unsdagen. Känns nästan som sommarlov wink

Hoppas att ni har haft en lugnare dag än jag.

Kramar Kicki

Gillar

Kommentarer

 • 2 maj 2018 22:00
  klaraelv

  Även om du inte hinner få en lugn stund på dagen så låter det som att du kan ta det lite lugnare när du kommer hem.

  Var rädd om dig.

   

 • 3 maj 2018 06:56

  Jag är inte lärare - men det låter likt det liv jag lever...

  Jag tänker på björnen Baloo i Djungelboken, hans livstil är väl underbar; ”var nöjd med allt vad livet ger och allt du omkring dig ser”...

  må gott!

 • 3 maj 2018 07:03
  Bella50

  ” - ingen dör om jag inte hinner” .....det var bra 😃✌️ Så borde fler tänka.

  Att prioritera en sak i taget , gör allt effektivare.

  Att rakt ut kunna säga att  ”- jag är bra på mitt jobb” ...är toppenbra , tycker jag.

  Heja dig ✌️😁

   

  Senast uppdaterad 3 maj 2018 07:04

 • 4 maj 2018 23:35
  chicha

  Jo du, det där känner man igen! Gäller att hålla i sig och prioritera - och ta en sak i taget. Sedan nöja sig med "good enough" då tiden är slut och skjuta upp det man inte hann till en annan dag. Hur gick resten av veckan? 

  Skönt att du kan ta det lugnt på kvällen.

 • 6 maj 2018 16:37

  Tack för att ni kommer med så fina kommentarer heart

  Klaraelv: Ja, jag försöker se till att få en lugn stund när jag kommer hem. Annars skulle det nog inte fungera tror jag.

  LissaLo: Nedräkningen är påbörjad wink

  CS68: Jag brukar också ha honom i tankarna laugh Han är en bra förebild! yes

  Bella50: Tack! Ja, jag tror man måste iallafall känna efter om man är bra eller inte på det man gör. För om man går omkring och dessutom, förutom allt annat, tycker att det är mig det är fel på och att jag inte klarar mitt jobb... då blir allt tyngre. Sen kan man såklart alltid bli bättre, på allt man gör. Men i mitt jobb är resultatet ganska direkt, jag ser ju på barnen om de mår bra eller inte. heart

  Chicha: Ja, det är inte alltid lätt att prioritera när allt verkar vara märkt "Brådskande" men det finns ju nivåer i det också. Jag har tränat mycket på det där med "good enough" den är svår, men det känns som om jag lär mig mer och mer för var dag. Resten av veckan blev lugnare, sen var den ju kort också vilket var underbart.

Logga in för att skriva en kommentar.