icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
12 januari 2018 22:18
4

Summering av vecka 1 med LCHF-Kickstart

Hur har första veckan gått?

Tja, rent viktmässigt var det ju en fullpottare, -3,9 är ju toppen. Men annars då, hur mår jag? hur känns det?

Det har varit en minst sagt turbulent vecka.

Den började lugnt och bra, under jullovet, med mycket motivation och tankar om att planera så långt det bara är möjligt. Och det visade sig vara en stor räddning när sedan jobbet körde igång. Om jag inte hade förberett mig och planerat min mat i detalj så hade det nog stupat direkt. Men nu löste det sig.

Däremot hade jag inte väntat mig att omställningsbesvären skulle vara så tydliga. Kan det ha berott på att jag valde att testa 16:8 efter goda förebilder i mina bloggvänner här på MD? Kanske. Eller också kan det bero på att jag under 2 år fuskat mer än hållit mig till LCHF och den senaste månaden inte ens kunnat lura mig själv att jag åt LCHF. Hur som helst har jag varit mycket trött, sömnig, seg i kroppen och haft huvudvärk, värst de senaste två dagarna. 

Sen blev det ju en hel del stress på jobbet vilket magen gjorde uppror mot på ett bestämt men otrevligt sätt. Kanske även det ledde till mer omställningsbesvär?

Men trots dess trubbel på vägen så känner jag ändå att detta är så rätt för mig och min kropp. Även om omställningsbesvär är trist så är det illamående och den värk i kroppen som jag haft på grund av kolhydrater betydligt värre.

Nu när jag är igång känner jag att det bara kommer att bli bättre. Bättre sömn, bättre plats i kläderna wink och bättre mående både psykiskt och fysiskt.

Träningen är jag också nöjd med. Jag har tränat 5 dagar av 8. Tog det lugnt när jag mådde dåligt och fokuserade då istället på att få den sömn kroppen krävde. Men 5 dagar är 5 dagar mer än vad jag tränade innan så, för mig är det toppen.

När det gäller träningen har jag mina knän som ställer till det lite för mig. De är ju utbytta mot plast och metall och de gillar inte alls den extra vikt jag släpar runt på. Därför har jag valt att kanske ta motionscykeln istället för att promenera. Framförallt om det är halt ute. 

Men det viktigaste är att röra på sig.

Maten har gått bra. 2 dagar har jag gått över mina kcal och det var när jag tog fettkaffe på morgonen. Annars har jag klarat både kcal och kolhydrater galant. Skönt.

Nu ska jag ta helg och se till att planera ordentligt för nästa vecka.

Ha en skön helg! heart

Gillar

Kommentarer

 • 13 jan 2018 10:01

  Du gör det helt rätt, stort grattis och vilket fantastisk resultat sedan. Lycka till i helgen och kommande vecka.

  Trevlig helg! smiley

 • 13 jan 2018 10:35

  Tack Johan smiley

 • 13 jan 2018 11:09
  ulla165

  Planeringen är nog A och Å. Den var jag tvungen att släppa när vi flyttade... och det visade sig direkt på vågen! Med din disciplin kommer du att lyckas - grattar och hålleryes

 • 13 jan 2018 13:54

  Jo jag tror det också, utan planeringen så blir det att jag länsar kylskåpet wink

  Tack för grattis och tummen ulla165 heart

Logga in för att skriva en kommentar.