icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
4 februari 2018 10:57
10

Summering av Kickstart LCHF

Summering av 28 dagar

På något sätt känner jag att jag vill summerad de här dagarna. Det kan ju vara bra för de som funderar på att köra en kickstart. Men samtidigt är det bra för mig att se hur det varit. Inlägget är långt är jag rädd, om du inte vill eller orkar så hoppa det här inlägget smiley

Just nu känns ju allt guld och gröna skogar men från början var det inte så. Så hur var starten då...?

Innan starten

Starten var full av motivation. Mest på grund av att jag mådde så fruktansvärt dåligt. Senare delen av hösten hade jag varit sjuk på olika sätt, svårt med andning, förkyld, tryck över bröstet mm. Den berömda (och lika hatade) väggen var mycket nära, jag stod i princip med näsan tryckt mot den. Fortfarande försökte jag inbilla mig själv att jag åt LCHF men så var det inte. Jag smög med godis, nästan till och med för mig själv hur sjukt nu inte det kan låta. Och jag åt godis varje dag. Under jullovet, flyttade sig väggen en smula men nu var jag djupt i kolhydratträsket och åt allt jag kom över som innehöll kolhydrater. Det sjuka är att hjärnan älskar det här, all snabbelöning som rusar upp i huvudet och skapar en lyckokänsla, en falsk sådan.

Resultatet av allt detta frossande var värk i varenda led i min kropp. Även musklerna värkte, huvudvärk till och från hela tiden. Magen som sagt ifrån ett bra tag gav nu upp. Följden blev magkatarr, med sura uppstötningar och diarré dagligen. Jag knaprade Novalucol och hälde i mig Samarin som om det var godis. Men alla dessa besvärl avhjälptes/dövades med något ätbart, kolhydratrikt. Under hela denna tiden led jag (ja verkligen led) av klimakteriebesvär i form av vallningar och nedstämdhet. De låg som en blöt yllefilt över hela mig sen början på sommaren. Ingen har sagt att man blir så deppig av klimakteriet, eller att de här vallningarna kan driva en till att bara vilja sluta andas. Det pratas ju inte om klimakteriet alls egentligen, det är ju en kvinnogrej och sånt ska ju inte pratas om (Sorry, är faktiskt en "Rödstrumpa" i själ och hjärta wink och kan bli galen på en mansdominerad värld ibland. Ska försöka hålla detta i schack här i fortsättningen)

Nystart

När jag hoppade på Kickstarten var motivationen i topp. Så dåligt som jag mådde så var jag tvungen att komma in i ett nytt sätt att leva och förhålla mig till mat och livet på ett drastiskt sätt. Känslan var, "Om du inte gör något drastiskt nu Kicki, så dör du inom ett år". Tja, sånt får ju igång motivationen som ni förstår wink

Första veckorna med Kickstart var hemska ärligt talat. Värken i kroppen blev värre, alla omställningsbesvär man hört talas om, när det gäller att lära kroppen att tänka om, dök upp och det rejält. När jag skulle träna var det en plåga, jag fick tvinga kroppen till att röra sig och efteråt värkte det överallt, men... mitt sinne lyftes angel och jag kände mig så enormt duktig och det var en skön känsla. Så jag kämpade på. Nu handlade det bara om "panna" som min kompis brukar säga. Det är hemskt och jobbigt och jag vill helst ge upp men hjärnan säger "KÖR PÅ!!"

Efter några veckor släppte omställningsbesvären och jag började få in en rutin på träningen och maten. Att äta gårdagens middag till lunch var ju ett suveränt koncept som sparade mycket energi. Jag kikade över mitt arbetsschema och gjorde upp ett träningsschema som passade till. Sen visade det sig att träningen hjälpte mig över de där långa jobbiga dagarna så ibland tränar jag även fast det är vilodag, för att få min hjärna att slappna av.

Nu

Nu har jag tagit mig igenom 28 dagar kickstart. Och har kommit "ut på andra sidan" som en gladare, friskare och betydligt rörligare människa. Smärtan jag hade överallt är borta, magen är i toppform och mitt sinne... jag vågar faktiskt knappt skriva det här... men den där väggen, den har flyttat bakåt, inte jättelångt men ändå bakåt. Visserligen är jobbet galet stressigt just nu men på något sätt kan jag hitta sätt att hantera det. Och mår jag riktigt dåligt någon dag så sätter jag mig på motionscykeln när jag kommer hem och trampar iväg och sen mår jag bra igen. Mitt liv har fått en skön struktur och ett härligt lugn, harmoni. 

Men hallå säger den ivriga (om nu någon orkat ta sig ända hit, låååång text) hur har det gått viktmässigt och måttmässigt då?

Viktmässigt: suveränt laugh 7,1 kg ner. 
Måttmässigt, Wow laugh Jag räknade på alla mått jag tagit (här snackar vi ALLA, knän, lår, armar... rubbet!)
Jag har minskat med 34,5 cm totalt. Om vi bara tar midja och höft så har midjan minskat med 2,9 cm och höften med 7 cm!!

Framtiden

Nu då? Ja, nu tänker jag fortsätta som jag gjort under dessa 28 dagar. Väga mig varje dag, registrera allt jag stoppar i mig och blogga, blogga, blogga. För det som fått mig att lyckas är just att kunna skriva till er här men framförallt att få läsa allt ni skriver och berättar om.

Så, vi ses i framtiden, den ljusa och vackra full av glädje och harmoni laugh

Kram på er heart

P.S. En eloge till dig som orkat läsa alltihop. Tack heartD.S.

Gillar

Kommentarer

 • 4 feb 2018 11:44

  Grattis till dig som tog steget och gjorde vad du kunde åt den tuffa situationen från förra året. Lycka till med fortsättningen. Ska bli kul att följa din fortsatta resa smiley

 • 4 feb 2018 12:33

  Underbar läsning❤️

 • 4 feb 2018 12:42
  Alzarin

  Hallelulja! Jag är frälst! Underbart med sådan skillnad i måendet, härlig läsning 

 • 4 feb 2018 12:45
  Ann4

  Grattis :)

   

 • 4 feb 2018 12:50
  gittan52

  Så jobbigt med dina klimakteriebesvär! Jag har själv inte råkat ut för det, men haft andra problem som t.ex. fibromyalgi.
  Många gånger tror jag att det är lätt att ”skylla” på klimakteriet när det kanske ligger andra orsaker bakom problemen. Viktigt att få eliminera andra orsaker till det dåliga måendet.

  Jag tänkte faktiskt inte alls på viktresultat när jag läste dina rader. Var så fascinerad över vilken omställning du gjort och hur bra du mår nu. För mig är det den viktigaste framgången i det här skedet. Men visst förstod jag att du skulle ha tappat vikt när du mådde så bra  Sen är jag ju förstås väldigt intresserad av framtiden  wink

   

  Det var absolut inget slöseri med tid att läsa detta, tvärtom! Stor eloge till dig istället som delar med dig av hur en kickstart kan upplevas och hur du tog dig igenom den, samt hur du kan använda dig av det tänket även framöver heart

 • 4 feb 2018 13:10

  Underbar läsning, stort tack för att du delar med dig av din resa! smiley

 • 4 feb 2018 13:18
  klaraelv

  Det var väldigt givande läsning, absolut inte slöseri med tid. Helt underbart att se/höra/läsa hur du tagit till dig träningen och att den ger dig endorfiner och måbra känsla. Var lite orolig att inlägget skulle innehålla mycket LCHF, men fokusen var mest på hur du mått, och som vanligt så sprudlar dina inlägg av positivism. Man blir glad av att läsa dina inlägg. Fortsätt kämpa på.

 • 4 feb 2018 14:15

  Annenmat tack! Vad roligt att du vill följa med. Jag följer även dig, kul att vi kan stötta och hjälpa varandar smiley

  Lual Tack heart

  Alzarin Härligt att höra! Sen upplever vi ju alltid saker olika men för mig har detta bara varit positivt.

  Ann4 Tack heart

  gittan52 Ja, det är kloka tankar du har där. Det behöver ju inte vara klimakteriet utan stress. Det kom när skolan slutade och jag började slappna av så det är inte otroligt. Nu har de försvunnit så... Måendet är ju det som har första prioritet även för mig. Jag vill må bra fysiskt och psykiskt. Vikten är bara en siffra men för att nå fram till det där måendet så behöver de där siffrorna minska. Men det är ju toppen att må bra under tiden de minskar, helt fantastiskt när man tänker på det angel

  Johan Det är ju det som är det fina i kråksången med det här fantastiska forumet du har skapat. Om vi inte hade bloggarna och varandra här skulle det vara enormt mycket tuffare. Så tack själv för att du ser till att vi har den här möjligheten.

  Klaraelv Kul att du tog dig igenom och att du gillade det du läste laugh Jag var en gång helt och hållet LCHF-frälst och predikade att det var rätta vägen. Men, man blir ju klokare med åldern säger de wink och jag inser att för MIG är LCHF, eller min version av det, bäst. Men för någon annan så är något annat bäst. Mitt fokus är måendet, att må bra och trivas med mig själv. Vägen dit måste var och en hitta själv. Genom att lyssna på sin kropp och följa vad den ger för tecken. 

   

  Till er allihop där ute som kämpar!

  KÄMPA PÅ!!! Vi fixar det här, tillsammans!!! yeslaughheart

 • 4 feb 2018 15:11

  Härlig läsning!

   

 • 4 feb 2018 15:32
  Tita

  Väldigt positiv läsning och med den livssyn du har kommer du säkert att nå ditt mål och leva ett bættre liv!

  Lycka till!

Logga in för att skriva en kommentar.