icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
11 januari 2018 16:38
8

Stress, omställningsbesvär och magkrångel

Igår var en hemsk dag!

Ja ärligt, mycket av dagen igår var hemskt. Även om det samidigt var en härlig dag. Jag jobbar som lärare, det har jag kanske inte sagt men så är det. Och jag älskar verkligen mitt jobb! Jag har provat massor med jobb men inte hittat rätt förrän nu. Att äntligen få träffa mina underbara elever igen igår var fantastiskt!

Av olika anledningar så står vi inför förändringar och det leder till mängder med svåra möten. Och de här mötena tar knäcken på mig. I tisdags när jag kom hem var mitt huvud som en boll, full med otäckt stickande vadd och massor jobbiga tankar. Det blev soffan och en smårolig serie för att kunna bli av med vadden.

Igår blev det ännu fler jobbiga möten och alla måsten dök upp i mitt huvud. Plötsligt rann bara jullovet av mig och försvann. Det blev tungt och svårt igen. Väggen, min gamla "kompis" dök upp, tätt, tätt intill. Och även det gjorde mig livrädd. När jag kom hem gick jag direkt och lade mig på soffan och sov i 2 timmar, medan min raring lagade mat och styrde. Kl 21 kröp jag till kojs och sov 9 timmar.

Jag har ju sån tur mitt i allt detta.Jag har en sambo som är klok och realist. Vi pratar om problem och han reder ut det som trasslat ihop sig i mitt huvud. Han får mig att se klart på allt. Han är en gulklimp!! Dessutom är han en suverän kock. Och trots att han är en vanlig kolhydratätare så tvekar han inte att följa mina recept och laga till en fantastisk middag medan jag sover sött i soffan.

Ytterligare en ljusstrimma i detta är att trots att min mage igår helt och hållet gav upp och bestämde sig för att bara skicka vidare allt jag stoppade i den samt ge rejält med magknip som svar på tal, så har jag lyckats hålla min diet. Jag kör LCHF och lyckas bra  vilket är helt otroligt med tanke på den stress som min hjärna bearbetar. Jag är ju i grunden en tröstätare och de här två dagarna faller absolut under kriteriet "massiv tröstätning nödvändig".

Omställningsbesvären kom också rejält idag med en huvudvärk som inga tabletter rådde på. Eftersom magen var i uppror så slutade jag med kaffe också... dålig tajming wink 

Men nu tog jag en liten kopp kaffe med en msk grädde i och huvvudvärken känns som den lättat lite och magen är lugn. Så håll nu tummarna för att jag vaknar imorgon glad och pigg som en lärka smiley

Det känns som om det här blev ett himla lååååångt inlägg och samtidigt ganska negativt. Men livet är ju så ibland och den här bloggen ska ju vara ärlig, tänker jag mig.

Imorgon är det fredag och då går jag in på min 8:e dag med kickstart. Min tanke är att våga mig på vågen då... håll tummarna nu mina vänner yes

Ha en bra torsdag där ute i cyberspace heart

Gillar

Kommentarer

 • 11 jan 2018 16:58

  heart

 • 11 jan 2018 17:45
  paloma

  Usch det låter verkligen jobbigt, vilken tur att du har en sambo som förstod att du behövde vila👍

  Jag håller tummarna att allt jobbigt är borta imorgon, och att vågen är snäll mot dig❤

 • 11 jan 2018 18:10

  Tack paloma! Ja eftersom jag innerst inne är en positiv människa så tänker jag att imorgon kan bara bli bättre wink

  Efwa tack heart

  LissaLo tack heart

 • 11 jan 2018 18:25
  paloma

  Jag är en pessimist i grunden, så jag brukar tänka att inget varar för evigt😉

 • 11 jan 2018 20:33

  Pepp, pepp! Bra att vara positiv och se ljusglimtarna. Ett jobb du älskar, en man som älskar och förstår dig och ställer upp på dig. Gissa hur många som är avundsjuka på den sitsen? ;-)

   

  Senast uppdaterad 11 jan 2018 20:34

 • 11 jan 2018 20:58

  seglar67 ja det här du rätt i. Man ska räkna sina välsignelser och uppskatta det man har. ❤

 • 11 jan 2018 22:02
  ulla165

  Så du är en lärarinna. Jag lyfter hatten för dig! Alla ni lärare & lärarinnor med hjärtat på rätt ställe gör ett fantasikt jobb med våra barn!

 • 12 jan 2018 12:15

  ulla165 Tack! heart Man gör så gott man kan. Det är ett fantastiskt jobb. Barn är de bästa arbetskamrater man kan ha laugh

Logga in för att skriva en kommentar.