icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
6 januari 2018 15:48
4

Städa, städa...

Städa

Idag bestämde jag mig för att vi (sambon och jag) wink skulle storstäda hela huset och städa ut julen också. I normala fall sköter sambon dammsugaren och jag dammtrasan. Men han tycker inte det behöver vara så noga. Men nu, när jag nu börjat ett nytt liv så ska det ju vara rent också eller hur? Så idag har det varit full rulle här hemma. (Kan man logga det som motion? wink)

Omställningsbesvär

För övrigt börjar omställingsbesvären visa sig lite mer, än igår. Huvudvärk och magknip. Lite yrsel också. Inte så kul men samtidigt vet jag att då är jag på rätt väg. Så, egentligen är det positivt att må lite tjuvtjockt laugh

Maten funkar fint, klarade till och med av att titta på tv igår utan att äta något till!!! Otroligt när det gäller mig. Jag hade Brieost i kylskåpet ifall det skulle köra ihop sig. Men, jag klarade det!! Känner mig väldigt duktig. Tanken är ju att inte äta mer än 3 mål om dagen.

Motionen har också funkat bra, det var ett bra val att cykla istället för att promenera igår, knäna är mycket gladare idag smiley

Oro

Så här långt känner jag att allt fungerar bra och motivationen är på topp. Men samtidigt vet jag att när jag väl börjar jobba på måndag så kommer det att bli tuffare. Då snurrar vardagen igång i 130 knyck igen och jag kommer hem från jobbet som en urvriden trasa. Det är då jag kommer att behöva stöd och hjälp. Sambon är ju suverän, så han finns som stöd men samtidigt vet inte han riktigt hur det är. Jag försöker förbereda mig så mycket som möjligt, lägger in våra egna recept här på MD så att jag bara kan välja en portion av det senare, planerar maten så långt som det bara går. Men som de säger, "He (she?) who is for warned is also for armed" så det är bara att beväpna sig med bra redskap.

Ha en underbar lördagkväll mina vänner heart

Gillar

Kommentarer

 • 6 januari 2018 16:16
  Bella50

  Bra gjort igår kväll...brie är dock inte det sämsta. 

  Yes, du kan regga städning och separera om det gäller mest dammsugning.

  Vardagsmotion är underskattat. 

  Jag reggar nåt liknande om det inte finns i databasen. T.ex målade jag en hel loppisbod inuti och utanpå. Fanns det i basen ?...nej...inte fönsterputs heller....så alla dessa timmar och upp och nerför stegen reggade jag som städning. Det fick gå...

  Ett tips är att laga en omelettrulle att ha som akutmat när du kommer hem. Jag gör den med en krämig fyllning av stekt bacon, hackad rödlök majjo och creme fraiche. Rulla ihop som en rulltårta och dela i skivor. God ljummen och kall. Mättsamt. På kvällen tog jag ofta fettkaffe under viktnedgången.

  lycka till.

  Senast uppdaterad 6 januari 2018 16:20

 • 6 januari 2018 17:47

  Vad kul att det gick att regga städning Bella 50 laughlaugh Gick just och tänkte att jag inte orkade med 60 min styrketräning nu, hade ju liksom redan gjort det. Så välstädat vårt hem kommer bli nu wink

 • 6 januari 2018 19:33
  LUAL

  Jag vet inte riktigt vad som gäller vid Clean kickstart men när man får omställningsbesvär såsom huvudvörk vid start av LCHF så är en av tipsen att dricka buljong. Det är för att få balans på elektrolyterna ( salt mm).

 • 6 januari 2018 19:50
  paloma

  Städa är verkligen motion, om man dammar, dammsugar, skakar mattor och liknande, jag bruka bli helt svettig.

  När jag fastade åt jag saltgurka mot huvudvärken.

  Vad skönt att det går så bra för dig.

  Tack detsamma❤

Logga in för att skriva en kommentar.