icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
4 februari 2018 14:36
5

Söndag = sköndag

Veckodagarna som rullar förbi

Jag och min sambo har sen vi träffades för 23 år sedan bestämt att vi måste njuta av livet medan det pågår och säga snälla saker till varandra även fast man kanske inte gjort något speciellt. Det kan vara att berömma hur fint man diskat eller vad fint det blev när man dammsugade.... ja ni vet. Sådant man gör och gör och gör hela tiden. Det är härligt att få beröm för det och framförallt, att ge beröm. Visa att man ser, varandra och vad den andre gör.

Onsdag = Unsdag

Redan tidigt bestämde vi att onsdagar var lillördag. Så, då äter vi lite extra gott, tänder levande ljus och kanske tar ett litet glas vin. Lyssnar på go musik och pratar om allt mellan himmel och jord. Någon, vet inte vem, har tyckt att onsdag inte bara är lillördag utan också Unsdag den dagen man unnar sig lite extra. Jag kände direkt när jag hörde, förmodligen på radio, att det där, det är min melodi så jag bara köpte det rakt av och nu kan jag knappt komma ihåg dagens riktiga namn, mina elever (söttrollen ni vet) de får påminna mig ibland "Det heter inte unsdag fröken, det heter faktiskt ONSDAG" Tur jag har dem så de kan hålla ordning på mig wink

Söndag = Sköndag

Och idag, när jag satt här vid datorn och läste alla fantasiska bloggar som ni skrivit, och gulliga kommentarer som ni gett på mina inlägg, så kände jag efter... hur känns dagen idag? Jag menar, jag är ju lärare och söndagar är i lärarvärlden en arbetsdag. Då förbereder man nästa vecka, rättar det som inte hunnits med under förra veckan, åker in en sväng till jobbet och kopierar det som måste kopieras innan måndag. Men... sen mitt lila möte med "The Wall" (mycket roligare namn än utmattningssyndrom, väggen mm. wink) så har jag tänkt om. Även om läraryrket nog i mitt fall är ett kall, för jag bara älskart, så där från djupet av mitt hjärta, sä är det ändå bara ett jobb. Så, sen ett tag tillbaka (alldeles för kort tag!) är söndagar inte en arbetsdag, inte heller är det en ångestdag (imorgon är det jobb!!!!) utan det är en Sköndag. Alla måsten, tävtt, städning, matplanering o.s.v, är gjorda, det som rör jobbet, gjordes i fredags eller också får det vänta till måndag och den här dagen gör vi vad vi vill. Promenerar, äter brunch, läser, bara njuter av tystnad och stillhet. 

Visserligen pockar jobbet på mig, små meddelanden här och små kommentarer där och lite mail hit och dit. Men jag väljer att ignorera dem. För idag är det min Sköndag. 

Hur tänker du om veckodagarna? Kan vi komma på fler namn som passar på de andra dagarna..?

Gillar

Kommentarer

 • 4 feb 2018 15:06

  Underbara tankar om dagarna. Unsdag och Sköndag är härliga dagar

   

 • 4 feb 2018 15:15

  Jag har oregelbunden arbetstid så veckodagarna känns olika beroende på hur veckans schema ser ut. När jag tänker efter har jag aldrig haft ett måndag till fredag jobb trots att jag bytt yrke flera gånger. Men jag gillar uttrycket att komma över onsdagspuckeln, oavsett om jag ska jobba helg eller inte. Början av veckan känns tyngre, mest för att det är långt till sovmorgon.

 • 4 feb 2018 15:38

  Söndag ska ju vara vår vilodag - det kanske vi ska ta fasta på laugh 
  Lördagar brukar vi försöka göra något roligt socialt och söndagar försöka vara ute i naturen och sen ta det lugnt och riktigt vila. En eftermiddagstupplur på söndag är härligt yes

 • 4 feb 2018 19:30
  Vegotina

  Vilka bra små kärleksknep ni har din sambo och du! Så trevligt att läsa din blogg!

  Kram

 • 4 feb 2018 22:27
  Bella50

  Som helårslediga försöker vi ändå äta lite extra gott på helgen...men med LCHF gör man ju det varje dag numera.

  Synd att du måste få närkontakt med The wall...för att börja prioritera dig/er. 

  Livet är så mycket mera än jobb och pengar...hur mycket man än gillar och behöver det. 

  Jag slår ett slag för att bli lite mer ego i livet. Det mår andra tuntomkring också bra av.👍

Logga in för att skriva en kommentar.