icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
4 maj 2019 11:33
4

Sömnig lördag

Idag är jag trött. Kom hem från jobbet igår och det kändes som om en bikupa flyttat in och det var aldeles för trångt! Det surrade i huvudet och inga tankar kunde få fäste. Jag kunde liksom se, och höra, att min sambo pratade men det var som om han pratade ett annat språk. Så jag sa till honom att det inte var någon ide att berätta saker för mig för de kom liksom inte in i huvudet. (Jag blir så ledsen själv när jag säger så till honom, men hellre det än att låtsas lyssna och sen inte minnas något av det) Min gulliga sambo säger då bara, "Det är lugnt, gå och lägg dig i soffan och titta på något du" tja det är sån han är. Gullig! Han vet också att om jag får 30 minuter vid TV med någon serie som är helt intelligensbefriad så kan min hjärna slappna av och jag kan bli människa igen.

Just nu har jag snöat in på Lucifer på Netflix. Skönt slapptittande men lite roliga kommentarer mm.

Inatt har jag sovit som på ett moln, inget ont i ryggen, ingen problem med andningen och ingen hjärtklappning. Bara lugn, mysig, len och go sömn. Vilken lycka!! Jag har väl aldrig uppskattat sömn så mycket sen jag fick problem med ryggen och inte kunde sova. Jag har alltid kunnat sova som en bebis, ni vet. Sätter mig ner och tänker, tar en liten lur och sen sover jag. Var som helst, när som helst. Men senaste tiden har ryggen bråkat och då blir det tji sömn. Men inatt... lycka!

Vaknade utvilad men tung i huvudet. Känner mig... bakis... Men det vet jag ju också varför... nix, inte på grund av alkohol. Utan bakis av jobbet. Botemedel = vila. Så det blir dagens uppgift.

Men ärligt talat, var inte förra veckan väldigt konstig? Jag menar, måndag, fredag, söndag, måndag, fredag... Ungarna i skolan var helt upp och ner, med en ledig dag mitt i allt. Så det var nog inte konstigt om jag var trött när jag kom hem.

Sitter också och funderar lite över min KDHV = Kickis Diet för Välmående och Hälsa. Jag tänkte att jag skulle dela med mig av den till er. För att se vad ni tycker mm. Jag gör det i nästa inlägg tänker jag. Den är ju inte klar... kommer nog aldrig att bli klar utan ett pågående arbete.

Det här var nog det svamligaste inlägg jag gjort... men det var mycket tankar i mitt huvud som ville ut.

Nu ska jag vila lite till.

Ha en skön lördag mina vänner heart

Gillar

Kommentarer

 • 4 maj 2019 20:10
  Flisan57

  Jag tycker som din sambo- vila på du smiley

 • 5 maj 2019 12:16
  gasten

  Tyckte också att förra veckan kändes konstigt!

  Passade barnbarnet en del så det blev ingen träning.

  Men imorgon ska jag iväg!

  Ha en fin dag!

 • 6 maj 2019 07:39
  chicha

  Här var förra veckan ändå konstigare eftersom det var lov på sista april och dessutom hade vi en konsert på lördagen. Så skola lördag. Ledig söndag. Friluftsdag måndag. Lov tis-onsdag. Vanlig skola tor-fre. Idag börjar dessutom ramadan, som många av mina elever "firar". 

  Det låter i mina öron som att du verkligen måste tillåta dig återhämtningsdagar- så hoppas att du kinde vila hela lördagen. 

 • 11 maj 2019 08:29

  Tack LissaLo, Flisan57, gasten och chicha för era kommentarer smiley

  Jag har vilat och vilat, det känns bättre men är skört.

Logga in för att skriva en kommentar.