icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
3 april 2018 14:35
6

Snart vardag igen... längtar

Än så länge har vi lite festlikt här hemma eftersom svärmor är kvar ett tag till. Det gör att våra vanliga matrutiner inte är igång än utan nu är det andra som ska passa henne och oss tillsammans. Att väga och registrera fungerar inte riktigt som jag önskar men det kommer. Imorgon ska raringen skjutsa hem henne och sedan är vi tillbaka i rullorna igen. Även om jobbet inte startar förrän på måndag så blir det ändå rutiner som kommer tillbaka.

För övrigt tar jag det väldigt lugnt nu, har gått några korta försiktiga prommenader för att få röra på mig och för att få ljus och luft. Annars vilar jag mycket, både kropp och sinne. Det känns att det behövs och jag vill verkligen klara jobbet fram till sommarlovet.

Funderar på det här med frukost inför nästa vecka då jag ska jobba. Har ju käkat 8:16 förut men är rädd att det ökar stressen i kroppen så behöver gå tillbaka till frukost. Problemet är att jag inte kan äta kl 6 på morgonen sad Det går inte ner helt enkelt. Vi har rast kl 9.40 och då skulle jag kunna hinna få i mig något, men det är inte alltid det hinns med... Och vad skulle det vara...? En yoghurt skulle ju varit mitt spontana förslag, om jag nu inte visste att min kropp sparar på dessa matgram som om de vore guld. Så mjölkprodukter går inte... förut drack jag fettkaffe på morgonen men då rycker hela dagens kaloriintag... Har ni några förslag?

Önskar er alla en skön tisdag heart

Gillar

Kommentarer

 • 3 apr 2018 16:50

  Chiapudding på osötad mandeldryck? 

 • 3 apr 2018 17:16
  Bella50

  Nåt jävulskt ägg ?

 • 3 apr 2018 18:02

  Matmuffins

  Senast uppdaterad 3 apr 2018 18:02

 • 4 apr 2018 23:23
  chicha

  Bananvåffla är gott att äta kallt. Eller en grov smörgås med bra pålägg, fast du kanske äter strikt LCHF? 

 • 5 apr 2018 11:05

  Tack för tipsen Medlem16, Bella50, LUAL, chicha!

  Jag kör LCHF så bananvåffla funkar dessvärre inte även om det lät gott.

  Chiapudding har jag aldrig provat, är det mättande? Och framförallt lättätet (har problem att äta på morgnonen)?

  Djävulska ägg har jag heller inte provat... låter spännande. 

  Matmuffins åt jag mycket förr... undrar varför jag glömt dem...

 • 5 apr 2018 16:44

  Jag tycker chiapudding är väldigt mättande och man blandar så det blir den konsistens man gillar, ska stå och tjockna till i kylen över natten. Om man kör lchf borde man kunna använda fetare produkter i också t.ex. kokosmjölk om man gillar det eller oatleys Imat kanske.

Logga in för att skriva en kommentar.