icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
1 december 2018 13:31
4

Snart 1:a advent och livet rusar fram

Ibland känns det som om jag sitter bakom spakarna på ett skenande snälltåg utan någon möjlighet att bromsa. Framför mig är det snöyra så jag ser inte vart vi är på väg eller om något är ivägen. Det enda jag kan göra är att försöka styra med och hålla mig fast.

Det är jobbet det.

Hemma ser min bild lite annorlunda ut.

Då känns det mer som att sjunka ner i en mjuk fåtälj med en varm gosig pläd, sprakande brasa och snöflingor singlande utanför fönstret. Julmusik på låg volym och varm choklad serveras av min raring.

Tja det var bildspråket, nu har vi ju inte någon öppen spis hemma och det snöar inte heller. Men ni förstår känslan. Tack vare att de här två bilderna är så olika så mår jag förhållandevis bra. Jobbet är bara ett jobb och just nu fokuserar jag på att försöka få skoldagen att vara så trygg och lugn som möjligt för mina elever. Att det sen är kaos med pengar som fattas och pengar som ramlar in men som man måste beställa NYSS för att få del av eller att vi ska ha 3 (TRE!!!) luciaövningar med våra småpluttar ihop med de stora och hur ska vi få in det i schemat? Julvandring i kyrkan, superkul men vem ska gå med vilka och har jag verkligen koll på alla elever så jag inte glömmer någon på toa... o.s.v Eleverna måste få känna lugn och trygghet och känna att det är kul med lucia och snart är det jul.

Så, när jag kommer hem hämtar jag krafter och njuter. Skönt! Imorgon ska jag dessutom sjunga med kören på torget, skyltsöndag. Det ska bli SÅÅÅÅÅ roligt!

Maten... nä, det går inget vidare. Vikten.... nä det går inget vidare. Men jag tar en stund i taget och de fajter jag klarar mot kolhydratdjävulen. Men jag har inte gett upp mitt smala jag. Jag kommer igen laugh

Ha en skön helg mina vänner heart

Gillar

Kommentarer

 • 1 december 2018 14:33
  gittan52

  Allt kan nog inte fixas på en gång. Underbart att du kan hämta kraft och energi hemma och se skillnad mellan arbete och fritid. Bara det är en stor bedrift för många av oss  yes

 • 1 december 2018 16:16
  Lovis

  2a59fd73-306a-48f2-ba79-eb6640e4bc97.png

 • 2 december 2018 09:34
  pralin

  ta en dag o  stund i taget De kommer  fixa  sig  i  slutendan smiley

 • 2 december 2018 10:59

  En sak i taget, pepp och trevlig söndag! 😊 

Logga in för att skriva en kommentar.