icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
11 februari 2018 09:18
5

Sköndag och jag är trött...

... sover inte så bra tyvärr 

Mest beror det på drömmar. Har så himla konstiga drömmar och dessvärre utspelar sig alla på min arbetsplats... eller, ja... ni vet ju hur drömmar är. Men det handlar om mitt arbete. Snurriga, styriga och besvärliga drömmar. Inatt vaknade jag vid 4 av en sådan dröm. Då gick jag ut i badrummet och drack vatten och så sa jag till mig själv, "Man kan drömma om andra saker vet du, det måste inte vara jobbet hela tiden" Sen gick jag och lade mig igen. Vad jag drömde sedan minns jag inte.

Jag är ju inte någon korkskalle direkt, har ju varit med förr och vet vad detta betyder. Jag har alltid haft ett väldigt nära förhållande till mina drömmar, kan stanna upp inuti en och analysera vad som händer, bestämma riktining om jag vill eller helt enkelt vakna. De här drömmarna kommer sig av min arbetssituation och att jag inte är riktigt nöjd med den. Känner mig kluven eftersom jag verklingen älskar mitt arbete, barn är underbara att få jobba med! Alla människor behöver utvecklas i sitt arbete på olika nivåer och i mitt får man verkligen det och det är helt och hållet tack vara barnen. De lär mig nya saker varje dag. Och de prövar mig, ingen risk att somna på jobbet wink

Situationen som inte känns OK är ansvarsfördelningen. Jag har massor ansvarsområden. Även sådana som nog borde ligga på en administratör istället. Men det har vi inte råd med... Det gör att mitt egentliga arbete, att undervisa barn, får stå tillbaka för administrativt arbete. Det här känns inte bra och det är just detta som oroar mig. Och det är detta som gör att jag drömmer, drömmer, drömmer. Energikrävande drömmar. Kanske blir det bättre när jag kommer tillbaka till jobbet... Men bäst att ta det mycket försiktigt nu framöver....

Men, ni vet Carpe diem! Idag är idag och jag ska njuta av den och vila i nuet.

Ta hand om er mina fina vänner heart

Gillar

Kommentarer

 • 11 feb 2018 09:32

  Jag tror det du beskriver är en del av problemet att skolorna fungerar sämre idag mot när en annan gick i skolan. Lärarna får inte tid till att undervisa utan det är en hel del annat som måste utföras som egentligen skulle kunna utföras av någon som inte är behörig lärare. Påminner lite om polisernas situation när man drog ner antalet civilanställda. 

  Jag hoppas du nu kan vila upp dig ordentligt idag. Vi får hoppas att när du kommer till jobbet att det kan bli bättre. Du kanske kan diskutera med dina kollegor och på så sätt få nya infallsvinklar? Bra att du är medveten.

 • 11 feb 2018 09:35
  aregnisw

  Jag kan gott förstå du drömmer om din jobbsituation jag drömmer också mycket och då handlar det ofta om just min situation i livet vad det än handlar om men det stämmer så bra. Mina drömmar är också så kluriga för det kan vara sånt som jag själv tror att jag innerst inne inte grubblar på men tydligen gör jag det. Ibland vill man att en dröm ska vara sann som är bra men när man vaknar är det inte så då blir man mycket besviken. Men visst ska man leva i nuet o idag lättare sagt än gjort du.

  Ha en fin söndag nu heart

 • 11 feb 2018 09:45

  Visst är det tråkigt när sömnen blir dålig, man behöver ju den återhämtningen. Är ansvarsområden jämnt fördelade bland dig och dina kollegor? På mitt jobb märkte jag att vi var ett litet gäng som hade massa extra administrativa uppdrag medan flertalet inte hade något extra uppdrag alls. Min chef såg det ocksåtill slut, så när det nu kommer nya uppdrag så vill hon att de som inte hade något extra ska ta ansvar för det. Men det är fortfarande ingen jämn fördelning.

 • 11 feb 2018 12:52
  paloma

  Drömmar är nog ett sätt att rensa ut saker ur hjärnan, eller att bearbeta jobbiga saker. Men vissa drömmar är man tacksam om man vaknar ifrån. 

  Krya på dig❤

 • 11 feb 2018 16:12

  Tack för era peppande och medkännande ord... tänk hur mycket bättre jag mår när jag läser era kommentarer. Ni är verkligen ett gäng guldklimpar heartheartheart

Logga in för att skriva en kommentar.