icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
6 mars 2020 10:12
5

Sjuk...

Ligger hemma sedan i onsdags, sjuk igen. Förra terminen var jag hemma 6 veckor på raken, kom tillbaka 4 dagar sen sjuk igen, tillbaka 3 dagar sen sjuk igen. Sen klarade jag mig sista veckorna fram till jullovet. Lyckades få alla inflammationer som finns tror jag, luftvägsinfektion, lunginflammation, bihåleinflammation, urinvägsinfektion (2 gånger!).

På något sätt hade jag väl tänkt att nu har jag haft mitt, behöver inte oroa mig denna termin. Men nu ligger jag alltså hemma. Inte jättedålig men trött, så vila är ett måste. Nästa vecka drar Nationella Proven igång... hujeda mig! Så det gäller att kurera sig.

Något som är supergott är att krossa 2 vicks (sockerfria) och lägga i tekoppen, lägga i en skiva citron och så en tesked honung och hälla hett vatten på. Sen sticker man näsan över koppen och andas in de fantastiska ångorna som kommer ifrån halstabletterna. Men man får akta ögonen, sticker något hemskt.

Ha en skön fredag! heart

b5b56343-bcc2-4a20-a1fa-c802a2394808.jpg

Kommentarer

 • 6 mar 2020 12:11
  Jessand

  Tråkigt att vara sjuk...krya på dig. 

 • 6 mar 2020 15:19
  paloma

  Stressar du mycket, det kan göra dig mer mottaglig för infektioner. Hoppas du kryar på dig ordentligt och att det lugnar ner sig när våren och sommaren kommer.

 • 6 mar 2020 20:04

  paloma Jag tror jag stressar alldeles för mycket. Försöker dagligen att minska på stressen och tänka mig för men det är en galen värld jag jobbar i. Att jobba som lärare nuförtiden är helt galet. Och nu är det Nationella Prov OCH så måste jag göra Utvecklingssamtal jag inte kunde göra under hösten eftersom jag var sjuk.

  Så ja, jag stressar alldeles för mycket. Försöker som sagt att minska ner på det, så mycket jag kan. Tack för ditt inlägg... ska ha det i tanken, för hälsans skull heart Ibland behöver man input från någon annan för att det ska få verkan.

 • 7 mar 2020 08:00
  Bella50

  Som lärare blir du väl utsatt för dig smittor dessutom.

  Min tanke var direkt Coronavirus....🤔 Om nu nån av dina elever varit på resa ?

  Hoppas inte detta med dig.

  Lite olyckligt att många som rest i t .ex. Italien fått gå tillbaka till skolan...och nu blivit sjuka förstod jag på nyheterna. Därmed spridit smitta .

 • 7 mar 2020 14:56

  Ja, vi i skolan är utsatta. Både vuxna och barn är på jobbet/skolan trots att de är sjuka. Så OM Coronaviruset kommer till vår/en skola så lär det smitta hela gänget, utan tvekan. Just nu mår jag bättre. Har inte haft någon hosta och ingen feber, bara stämband som behövde vila och även en kropp som behövde vila.

  Hoppas ni är rädda om er och varandra där ute i Sverige heart

Logga in för att skriva en kommentar.