icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
27 januari 2018 09:39
4

Sista veckan med Kickstart

Sista veckan! 

När jag bestämde mig för att hoppa på Kickstart så tänkte jag; Herre min skapare en hel månad!! Det är länge det! Men nu...tja, en månad är ju ingenting, det har gått så fort. Och jag trodde aldrig att jag skulle bli så... vad ska jag säga... kär, i Matdagboken. Jag menar, jag har varit inne här förut, utan att utnyttja alla dessa fördelar, bara registretat mat. Jag har använt andra också och de har bara varit appar, vilka som helst. Men, Matdagboken... WOW. Det är som att ha fått ett nytt liv och i det en massa nya vänner. Visserligen har vi ganska konstiga namn allihop, jag menar... Kicki47...wink Men vänskap är det verkligen.

Rutiner

Det som jag hade som mål, under den här första månaden i mitt nya liv, var att skapa nya rutiner för mig själv. Framförallt när det gäller mat men också gärna när det gäller träning. Och här har Matdagboken verkligen levererat, och det utan att jag egentligen märkt det. Nu tränar jag 4 gånger i veckan! Min önskan var att iallafall göra något 2 gånger i veckan och i den bästa av världar 3 gånger i veckan. Att komma in i rutinen LCHF och att också tänka på kalorierna, det blev också lätt och smidigt. 

Nytänk

Att tänka på kalorier ihop med LCHF har jag aldrig gjort förut, jag har bara räknat kolhydrater så det här var nytt för mig. Och väldigt nyttigt! Att registrera varje dag och sen lätt kunna läsa av mina staplar och diagram, vilken trygghet.

Dessutom, när jag började här tänkte jag bara gå i närheten av vågen ca 1 gång per månad. Skulle mäta mig istället. Men när jag har läst bloggar från alla mina nya vänner här på Matdagboken så insåg jag att en framgångsfaktor hos i princip alla jag läst, är att de väger sig varje dag och förhåller sig sedan efter detta. Så nu gör jag samma. Och det här med viktschema har ju spridit sig som en löpeld, jag vet inte vem som var först men nu gör alla det. Och det är ju också supersmidigt, nu ser jag vilka dagar som jag behöver hålla extra koll.

Framåt

Ja, hur ska jag sen gå vidare efter att denna vecka är slut? Jag kommer definitivt att sakna mailen, så är det bara. Men å andra sidan, de finns ju kvar. Bloggen kan jag inte släppa, aldrig i livet! Nya goa vänner och så mycket fantastisk motivation som jag få därifrån, där stannar jag kvar.

Träningen kommer också att hänga kvar, nu är rutinerna skapade, jag har hittat min träningsform och tider för det, det har blivt en vana. Registrera maten, ja det måste jag fortsätta med, trodde nog att jag kunde släppa det men det går inte. Då drar det iväg så där blir jag också kvar.

Så, egentligen blir det inte så annorlunda efter sista veckan. Känner mig enormt glad och lycklig över att ha hoppat på Kickstart. För det blev det verkligen! heart

Gillar

Kommentarer

 • 27 jan 2018 10:06
  Alzarin

  Underbar läsning! Önskar dej god fortsättning på din resa!

 • 27 jan 2018 11:02

  Tack för ett som vanligt välskrivet och inspirerande inlägg.

  Otroligt vad tiden går fort - tänker man framåt på sina mål så blir tiden en faktor som är lättare att förhålla sig till tycker jag.

  "om ett år kommer du önska att du börjat idag" tänker jag ofta när jag funderar på att skjuta upp saker och ting.

  Härligt med nya rutiner som fungerar också - och vi , vi finns kvar för stöd pepp och "sällskap " på vägen 

 • 27 jan 2018 11:46
  Bella50

  Tiden bara flyger...och livet med den...det liv som tidigare passerat utan att levas fullt ut , så som vi är värda....p.g.a övervikt , dåligt självförtroende , självförakt...

  you name it.

  Så många dagar man inte gillat sig själv...varit nöjd och glad över det man faktiskt har...och det man inte gillat hade kunnat förändra för länge sen.

  Jag är oxå tacksam att jag snubblade över MD...tog tag i mitt totala mående  efter många traumatiska / sorgliga händelser i livet....som dövades med mat och tobak .

   Vilken kanonstart du fått...håll fast i den känslan. Nu är det bara framåt som gäller.

  pepp till alla oss 👍

  F.ö. Är det Gittan52 som är mamma till alla scheman. 

  Senast uppdaterad 27 jan 2018 11:47

 • 27 jan 2018 13:37

  Alzarin tack!heart Detsamma önskar jag dig. laugh

  8veckor Tack så mycket, jag gillar att skriva och här känner jag mig inspirerad. Kul att andra kan bli inspirerade av mina, oftast ganska labyrintliknande, tankar smiley Det var en bra tanke du hade där, Om ett år kommer du att önska att du hade börjat idag Den åker med i min motivationssäck. Tack! Och vilket sällskap ni är sen då!! Bästa man kan få heart

  Bella50 Ja du har så rätt, jag har tänkt så också och mer och mer börjat uppskatta vad jag har och att stanna upp i nuet. Utan för att för den skull inte planera framåt. Planer och mål behöver vi också för att må bra. Jag försöker att slänga tråkigheter och missnöje i en säck, som går till förbränningen. Inget att spara på wink Tack för info om schema-mamman. Klok mamma det där laugh

Logga in för att skriva en kommentar.