icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
27 januari 2018 14:00
9

Sagan om musklerna

Sitter just nu i min älskade fåtölj och bälgar i mig vatten (m äppelcidervinäger). Kroppen är tung som bly och alla muskler har nu gått i gemensam strejk. "Utarbetade - ge oss vila" står det på deras plakat. Tja.. jag förstår dem. Om jag var dem skulle jag också gått i strejk wink Vad har hänt undrar du? Så här var det...

Det var en gång en mogen kvinna i sina allra bästa år. Hon hette Kicki och bodde i ett vitt hus med en stor trädgård runtom. En morgon vaknade Kicki och sa till sig själv, "Idag ska du börja ett nytt liv! Ett nytt och friskare liv fullt av god mat och massor av träning". Tja musklerna som var ganska slöa och orkeslösa, de orkade inte ens lyssna. De bara somnade om, vana vid att få sova och softa hela dagarna.Plötsligt blev de väckta av att någon krävde att de skulle röra på sig, det fanns muskler som inte hade rört på sig på över ett år. De stirrade sig skräckslaget omkring och kände hur den stela hinna de så skönt vilat i började krackelera. Och detta fortsatte, dag efter dag. Vissa dagar fick de vila litegrann men det varade inte länge utan snart var de igång, drev ben på en cykel, styrde armar som lyfte tyngder. De muskler som mådde sämst var magmusklerna. De hade sovit bra länge och låg så skönt inbäddade i en säng av fett. Plötsligt skulle de arbeta när det skulle göras "sit-ups". Oron var stor bland musklerna och det kallades till stormöte med hjärnan. Där fick de ingen hjälp precis. Den svarade bara att det var deras jobb att arbeta och det var bara att köra på. De gick muttrande därifrån.

Den här dagen vaknade Kicki av att solen sken från en klarblå himmel, luften var frisk och klar med bara någon plusgrad. Så hon tänkte "Idag ska vi köra hårt med kroppen". Snabbt, innan frukosten, tog hon på sig sina träningskläder och kastade sig först upp på motionscykeln. Hon körde fortare och hårdare än hon någonsin gjort förut, i 10 minuter tills benens muskler skrek av trötthet och bara kolapsade i en liten hög när hon äntligen steg av. Men då, då var det dags för styrketräning och lyckades hon inte få igång till och med de där små pluttmusklerna runt knäna genom att stå på ett ben i 60 sek! Musklerna var i uppror, men de orkade inte demonstrera. Efter 30 plågsamma minuter, då musklerna få ge allt de hade, tänkte de att nu ÄNTLIGEN får vi vila. Det var då, som Kicki gick över gränsen enligt musklerna. Då tar hon stavarna och ger sig ut att promenera, först lugnt visserligen men så fortare och fortare bara för att de sista tre minuterna spurta hemåt.

Musklerna gav upp, de ville säga upp sig och den här gången fick de med lungorna och hjärtat också i klagolåten. Aldrig förut hade de jobbat så hårt. De skrek, de gormade, de protesterade men hjärnan... hon bara skrattade och ropade HEJA HEJA du kan! 

Sensmoralen i denna saga är att även om dina muskler och lungor skriker åt dig att sluta så är det hjärnan som bestämmer vad du gör. Så bara du programmerar din hjärna så kan du göra ALLT du vill heart

heartSkön solig lördag önskar jag er allihop heart

Gillar

Kommentarer

 • 27 jan 2018 14:06
  Tita

  En helt underbar saga☺️Jag ska nog läsa den för min hjärna framåt kvällen!!

 • 27 jan 2018 14:06

  en bild säger mer än 1000 ord

  4b444a6f-1831-4fba-b2ce-c332a161ea6e.jpg

 • 27 jan 2018 14:24

  Tack Tita jag det kanske blir en bra godnattsaga så att hjärnan får bearbeta den under natten smiley

  8veckor Tack! heart

 • 27 jan 2018 15:03
  ulla165

  Bra skrivet och bra jobbat!

 • 27 jan 2018 15:07
  Alzarin

  Så rolig saga!

 • 27 jan 2018 16:42

  Men musklerna blir gladare lite längre fram, när kost och motion har minskat på fettdepåerna för då får musklerna en mer framträdande roll! Alltid något och locka dem med när de är motsträviga!

 • 27 jan 2018 17:01

  Bra jobbat hjärnan, bra att du kör med musklerna, de kommer att tacka dig smiley

 • 28 jan 2018 07:37
  liliten

  Tack så himla mycket för den underbara berättelsen, det känns verkligen som ännu en sporre att fortsätta kampen smiley

 • 28 jan 2018 09:51

  Oj vad kul att så många tyckte om min lilla saga laugh Tack! heart

  Känner jag mig själv rätt så kommer det att dyka upp fler liknande saker wink

Logga in för att skriva en kommentar.