icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
17 juni 2018 21:38
5

Registrera mera

Helgen har varit underbar.

Som om sommarlovet redan börjat… inser att jag kan vänja mig vid detta 😉 Vilket är bra och precis som det ska vara. Men först några dagar som kommer att innehålla möten, möten och åter möten samt en hel del kånkande då jag ska byta klassrum, igen.

Men hur går det då med min viktminskning?… tja.. det går faktiskt bra. Inte i rasande fart, men det är jag heller inte ute efter. Det går sakta nedåt. Vissa dagar uppåt och andra nedåt. Ungefär som förut.

Mitt problem just nu (som jag egentligen redan tagit tag i från och med idag) är att jag inte hunnit med att regga maten. Det märker jag påverkar mig negativt. Min icke-kompis kolhydratdjävulen visar sitt fula tryne igen och viskar förföriskt. Det mesta har jag kunnat motstå men tyvärr inte allt. Jag har försökt att ha en vettig syn på det hela. Satt gränser och bestämt mig för vad och när jag ska stoppa i mig saker som egentligen inte borde ätas. Det har gjort att det har blivit mindre dumheter än jag trott.

Som exempel, i fredags firade vi skolavslutning med hemodlade jordgubbar och vispgrädde… och vaniljglass. I ärlighetens namn finns inga av dessa ingredienser med i min kosthållning men skolavslutningsdagen tycker jag att jag kan göra undantag. I vanliga fall när jag gjort undantag (i mitt förra liv) skulle jag ha hetsätit jordgubbar, grädde men framförallt vaniljglassen. MEN, jag gjorde inte det, tog en liten portion och nöjde mig med det. HURRA!!! Det här mina vänner är framsteg, STORA framsteg. Det som hände sedan var att Kolhydratdjävulen satt på min axel och viskade förföriskt. 😨Men jag gav honom bara en överlägsen blick och blandade mig ett stort glas med vatten och äppelcidervinäger. Drack hela glaset till botten och såg hur Kolhydratdjävulen smalt ihop till en liten fläck på golvet. Där fick du!😡

Så trots vissa problem med den där envisa typen och med att jag inte hunnit gå in här och registrera maten så tycker jag mig vara på rätt väg.

Idag är jag 8 hg från att ha gått ner 20 kg. Tror ni jag är ivrig att bli av med dessa 8 hg eller? 😉

Imorgon är det måndag och då blir det att kavla upp ärmarna och flytta möbler. Dagen avslutas med räkmacka (jag tar bort brödet bara), tal av rektor och föreläsning. Det blir fint.

Ha en skön söndagskväll och en bra vecka.

Peppelipepp till alla och kramar med 💗

Gillar

Kommentarer

 • 17 jun 2018 22:27
  paloma

  Det var bra gjort👍

  Snart har du dina minus 20 kg🙂

 • 18 jun 2018 05:05
  klaraelv

  Starkt att stå emot och bara äta en liten portion med jordgubbar. Grattis lite i förskott till dina 20 kg, dessa har du nog ganska snart tappat helt.

 • 18 jun 2018 07:02

  Underbart att läsayes Du kommer snart att vara där med dina minus 20.

 • 18 jun 2018 08:13
  Bella50

  JAG har hela tiden ätit jordgubbar istället för annat som varit värre...men det är jag det.

  Räkmacka utan bröd är även  min "räddning" ibland , när inget annat vettigt finns att välja på ute.

  Varmaste grattis till ditt fina minus. yesheart

 • 18 jun 2018 19:58

  Stort grattis! 

  Hoppas att du får en välförtjänt sommarledigheten nu!!

Logga in för att skriva en kommentar.