icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
20 maj 2018 20:45
7

Plus på vågen är redan väck

Veckan som gått har varit helt galen, ärligt talat.

Från 7 på morgonen till 18 på kvällen har jag haft fullt upp på jobbet, knappt hunnit sitta ner och ta en kopp kaffe ens. Men så är det i skolans värld, vårterminen, framförallt i åk 3/6/9 är galna. Så mycket som ska hinnas med och ännu mer som inte får glömmas bort. Och sen är det alla möten… överlämningar till höger och vänster, specialmöten fram och tillbaka. Och så är både vi och eleverna trötta, av värme och av pollen.

Varje dag när jag har kommit hem så har kroppen var tung som bly och helt slut. Det är knappt jag har orkat ta mig från bilen och in i huset. Att sätta mig med datorn och registrera mat, blogga o.s.v. har inte funnits med på kartan ens. För trött för att ens titta åt datorn.

Problemet när jag är så här trött är att min kropp skriker, ja varenda cell i min kropp skriker efter kolhydrater. Helst skulle jag ha velat stanna i affären på vägen hem och bara ösa påsar med godis, chips och glass i min väska för att sen hem och frossa. Men så har jag inte gjort, som tur är. För någonstans i detta oväsen av skrikande celler så finns en tanke om att jag har ett mål. Kanske är det så att just nu så kämpar jag inte järnet mot det där målet, men det finns ändå där och jag ska banne mig dit. Så visst, jag kan “ramla av vagnen” en kort kort stund, men det ska vara inom rimliga gränser. Så jordnötter och mörk choklad är vad som har fått cellerna att sluta skrika. Och det har fungerat. Fördelen med dessa är ju att jag inte kan äta hur mycket som helst av dessa, jag mår illa ganska snabbt.

Resultatet av denna vecka visade sig på vågen som +0,3 kg. Alltså, jag är helt nöjd, det skulle lika gärna kunnat stå plus fem kilo eller nåt, om jag kastat mig över närmsta affär.

I morse när jag vägde mig var dessa 3 hekto väck och ännu ett hade runnit bort. Skönt!! För i fredags bestämde jag mig för att nu får det vara nog, upp på hästen igen så kör vi!

Igår gick jag en stavpromenad med slutspurt. Det blev drygt 3 km. Kändes fantastiskt!

Idag gick vi en sväng i skogen, med stavar och allt och där var terrängen betydligt tuffare. 45 minuter senare var vi hemma och jag var helt mör i kroppen och så lycklig i knoppen laugh

Dessutom har det blivit en del trädgårdsarbete, rabatter har rensats, plantor omplanterats o.s.v.

Håller nu tummarna för att den här veckan blir liiiite lugnare.

Kramar till er allihop laugh heart


 

Gillar

Kommentarer

 • 20 maj 2018 20:49

  Du är så jäkla duktig som kämpar på , både mot kolhydratsdjävulen, din kost , motion och detta klarar du trots de dagliga förutsättningar du har i skolan.

  Hatten av för Dig vännen, du är så jäkla bra !

  Kramheart

 • 20 maj 2018 21:05

  Tack vännen 8veckor heart Jag vet inte om jag tycker att jag är så duktig, mest tjurskallig tror jag wink Men dina ord värmer enormt mycket och ger mig en extra kick att köra vidare, kämpa vidare. Kram heart heart

 • 20 maj 2018 21:22
  seglar67

  Heja dig, är full av beundran och helt övertygad om att du fixar detta. Snart är det sommarlov och då kanske du får liiite mer tid över för dig själv?

 • 20 maj 2018 22:35

  Det är precis så här du lyckas! Heja dig!

  När det är mer än körigt, tröttheten vet inga gränser och man tror man mår lite bättre av smörgås, godis mm Du är inne i tornadon och klarar av att avstå! Du är så himla duktig och kämpar- bra att vara tjurskallig!

  Snart är det sommarlov- håll ut!☀️☀️☀️

   

 • 20 maj 2018 23:11
  chicha

  Mycket duktigt att avstå kolhydratsskriken i den situationen. Heja dig👏👏👏

  Dessutom ge sig ut på stavpromenader nu på helgen i den här värmen iaf vi haft. 

  Bara några veckor kvar till sommarlovet ! Fortsätt vara tjurskallig, en bra egenskap i vissa lägen. 

 • 21 maj 2018 08:54
  klaraelv

  Starkt att avstå allt gott som inte är nyttigt för dig, och istället gå ut och röra på dig. That's the way to go.

 • 21 maj 2018 20:52

  Oj tack allihop heart blir änna lite rörd. Ni vet, man kör ju liksom bara på, så är det och så blir det. Och sedan när man tittar upp så är det någon som berömer det man gör... då blir man så himla glad och börjar se vad man faktiskt åstadkommit.

  Så tack allihop laughheartheartheart

Logga in för att skriva en kommentar.