icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
29 april 2018 14:34
2

Nya kunskaper dagligen

Imponerad...igen

Återigen imponeras jag över vilka faktakunskaper som göms bakom alla dessa användarnamn. Och hur en kommentar hos någon kan sätta igång hjärnan i att börja fundera över saker. Nu senast läste jag seglar67s fantastiska berättelser om sina resor och då fick jag reda på av 8veckor att när man blir trött efter att ha varit på nya ställen eller upplevt saker så beror det på att vi har dendriter i hjärnan... utskott som förgrenar sig och när de jobbar på så blir det träningsvärk i hjärnan... Wow!

Då drar ju min hjärna igång och börjar klura lite... ofta när jag kommer hem från jobbet, när det har varit en rörig dag så värker det i mitt huvud. Då menar jag inte vanlig huvudvärk utan mer ... som om hjärnan är för stor för att få plats innanför skallbenet. Kan det då vara att de här utskotten, dendriterna, helt enkelt har fått för mycket att ta tag i... träningsvärk i hjärnan? För att jobba som lärare innebär ju aldrig slentrian, det är nytt och annorlunda varje dag även om om jag försöker få klassrummet att vara en lugn plats med fasta rutiner. Men för att jag ska kunna göra det betyder det att jag måste hantera allt som poppar upp som kan störa detta. Och det kan bli ganska... ansträngande ibland.

Här i smålandsskogarna har nu solen äntligen vågat sig fram. Min kära sambo roar sig med något som smålänningar gjort i urminnes tider, han bekämpar sten. Förut har det varit med traktor och spett, idag har han gett sig på andra metoder. Dessa innebär att han först borrar i stenen, små hål, sedan eldar han på den och slutligen häller kallt vatten över. Det gäller dessa stora stenar som inte går att gräva upp. En sak är säker, han är envis min raring laugh

ceecb7e7-95dd-4edf-bd26-086f64c0210d.jpg

Ha en skön söndag = Sköndag heart

Gillar

Kommentarer

 • 29 apr 2018 21:47
  seglar67

  Är det vitsippor jag ser på bilden? Åååååh, i så fall! Varför kan man inte dela på sig! Du har så rätt i att man aldrig slutar att förvåna sig över hur mycket kunskaper det finns här bland alla mer eller mindre hemliga MD-are. Jag trodde att jag blev medlem på en viktminskningssajt när jag gick med här, men oj så mycket andra kunskaper jag fått på köpet! Tack vare dig har jag till exempel fått lite insikt i vardagen för en motiverad och engagerad lärare - allt kan inte vara hopplöst i skolan om det finns flera som du. heart

 • 30 apr 2018 07:56

  Visst är det intresant !

  Jag har funderat både en och två gånger att läsa till läkare /psykolog/biokemist men har dragit mig för att efter två redan långa akademiska utbildningar sätta mig vid skolbänken igen ( prata om växtvärk i hjärnan ) wink

  Jag gör min egna skäddarsydda utbildning, och många spår jag ramlar in på kommer just via kommentarer och inlägg från någon som leder till något....spännande att man via internet kan hitta så mycket ( både bra och mindre bra )

  Drömmar är ju till stor del hjärnans sätt att bearbeta nya intryck och det säger ju sig självt att hjärnan behöver få arbeta ( och växa ) i sin takt , i lugn och ro när vi sover och inte själva aktivt stör hjärnan med ytterligare intryck och belastningar.

  Hjärnforskning är något av de mest intressanta jag vet wink

  Stenbekämpning....ja det är också en sysselsättning jag hållit på med och det enda jag kan säga var att jag vid det tillfället var stenrikcheeky

Logga in för att skriva en kommentar.