icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
9 mars 2018 18:46
11

Migrän och skäl att fira

Migrän crying är inte roliga grejer

I tisdags när jag kom hem från jobbet kände jag mig lite hängig och hade ont i kroppen. Eftersom jag varit stel i nacken och axlarna ett bra tag så tänkte jag att jag nog skulle må bättre av att maseras av min "Mee time", en fantastisk uppfinning.

 86e50f60-7230-4d11-a884-24a405f47c44.jpg

Sen blev det tidig kväll och jag sov gott, till kl 01 ungefär då jag knallade på toa, i sömnen. Jag hade rejält ont i huvudet men det brukar gå att sova bort så jag gick och lade mig igen. Vid 4 vaknade jag av den värsta migrän jag någonsin varit med om! Jag famlade mig ner och tog Eaze hämtade en hink och så tillbaka igen. Efter en halvtimme hade inget lättat, snarare tvärtom så jag bad raringen hämta mer värkstillande medicin och en kall trasa (Dagen därpå när jag kunde läsa på Eaze-paketet stod det att man skulle ta 2 tabletter, eftersom jag inte kunde titta alls hade jag bara tagit en... inte konstigt att det inte hjälpte!!). Plågan fortsatte och jag mådde rejält illa, kräktes ett par gånger och kunde inte röra mig. Vid 5.30 klingade det av och jag kunde krypa i säng igen. Somnade vid 6-tiden och sov en halvtimme. 

Spenderde resten av dagen sovandes i soffan med hink och filt nära. Försökte peta i mig lite mat och drack massor med vatten. Fy för den lede!! Jag menar, jag har haft migrän förr, ofta när jag var yngre men detta... nä fy, aldrig mer!! Och jag vet ju varför, man ska inte vänta för länge med massagen, nu var allt stenhårt och det släppte jag lös, rakt upp i skallen. Dumt!!

Men som min kära far brukar säga om man har huvudvärk, "Då vet du ju att du har något i det" wink Jägarns vad mycket klokskap mitt huvud måste vara fullt av winklaugh

Detta är anledningen till att jag varit frånvarande från er, och jag har saknat er heart

Skäl att fira laugh

Imorse var det vägdag och jag fick faktiskt väga mig två gånger. Inte för att jag inte trodde på vågen, den litar jag på numera, vi är polare, bästa polare nu faktiskt. Men den är lite känslig, gillar inte snabba rörelser. När jag klev upp på vågen i morse och såg av den visade blev jag så himla glad att jag körde armen med knuten hand i luften med ett "YES!", då gick jag helt l´plötsligt upp ett helt kilo surprise Lite av en antiklimax om jag får säga det själv... så... jag klev av min polare och startade om den. Klev på igen och nu, ja nu visade han samma vikt igen, och den här gången nöjde jag mig med ett brett leende. 

Vågen talade nämligen om för mig att jag till dags dato har gått ner 10,4 kg laughlaugh sedan den 4 januari. 

Alltså, jag har ju tänkt på det här med 10 kilo wow liksom, det är ju enormt mycket. På något sätt hade jag ju en plan, såklart att komma dit och också att passera det men ändå... 10 kilo är mycket och ... ja ... det har gått så bra, känns så självklart att det är så här det ska vara... nä jag vet inte hur jag ska förklara. (Nu svamlar jag igen...) Trots att jag naturligtvis önskar att gå ner 10 kg och sen ännu mer så har det ändå känts så ouppnåligt på något sätt. Och nu, ja nu har jag passerat det ... det är mäktigt!

Så idag är jag verkligen stolt över mig själv. Sen blir jag så klart lite som en tupp i hönsgård när min kära raring berättar för sin mamma hur fantastiskt duktig jag är som gått ner så mycket laughheart Beröm är något som alla behöver men som vi ger alldeles för lite av tycker jag. Framförallt ska vi berömma oss själva.

Ikväll ska vi fira med avokado, räkor, skagenröra och ett glas vin.

Jag hoppas att ni får en riktigt skön fredag mina kära vänner heart

Gillar

Kommentarer

 • 9 mar 2018 19:23
  seglar67

  Heja dig!

 • 9 mar 2018 19:51

  Tack LissaLo och seglar67 laugh Det känns bra yes

 • 9 mar 2018 19:51

  Magiskt !

  Stort stort grattis - håll kvar den känslan när kolhydratsdjävulen knackar dig på axeln och tycker att du kan gott unna dig något nu när du gått ner så mycket i vikt 

   

 • 9 mar 2018 19:58

  Ha ha det har du rätt i 8veckor men jag visar honom på dörren bara, här har han inget att hämta! yes laugh

 • 9 mar 2018 21:14
  aregnisw

  Grattis, det var inte illa 10 kilo är ju mycket. Det har du gjort bra. Jobbigt med migrän men skönt du är av med det nu så njut o ha en mysig kväll med firandet 😊👍

 • 9 mar 2018 21:19

  Tack aregnisw laugh Ja det känns riktigt bra att ha släppt den "dödvikten" att släpa på laugh

 • 9 mar 2018 21:30
  klaraelv

  Grattis till 'förlusten' av 10 kg, det är jättebra gjort av dig. yes

 • 9 mar 2018 21:39
  ulla165

  Stort GRATTIS från mig med❣ Det sporrar till nya stordåd!

 • 9 mar 2018 23:13

  Klaraelv ja det är ju verkligen en förlust man kan ta wink Tack heart

  ulla165 Tack, härligt att det sporrar heart

 • 9 mar 2018 23:21
  seglar67

  Tio kilo, det är sex och en halv fulla PET-flaskor som du nu slipper släpa på - dygnet runt! Tänk på det!yes

 • 10 mar 2018 00:30

  Ja visst är det inte klokt seglar67! Det är ju massor laugh

Logga in för att skriva en kommentar.