icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
12 februari 2018 20:58
4

Mätningar.... framtiden...

Läste just Seglar67s blogg om att mäta midjan och problemet att hitta rätt.

Då, poppade en bild upp i mitt huvud (ni som läst min blogg förut vet att det rasslar runt mycket bilder där upp).

Tänk dig en maskin... som en duschkabin ungefär, du kliver in (påklädd) och trycker på en knapp, vi gör den röd för tydlighetens skull. En stor röd knapp som du liksom pressar handen mot för att trycka in den. Du får säga ditt namn och personnummer (för att indentifiera och logga in på ditt konto) och sedan scannar maskinen av din kropp. Du får reda på vikt, längd, mått överallt, kroppsfett och allt annat sånt där som vi nördar ner oss i när vi är i detta stadie i livet. Kanske kan den också scanna av om du har några virus i kroppen... fast då måste du nog ha uppgraderat maskinen till att även ta blodprov.

Om man bara har råd kan man uppgradera maskinen till en fullständigt hälsoundersökning. Men för oss som jobbar med nyttiga matvanor och önskar minska på vår storlek så finns det en rabbatterad variant som just kollar vikt och mått.

Vad säger ni, ska vi uppfinna den?

Gillar

Kommentarer

 • 12 feb 2018 21:29

  den finns redan  en variant - "Ägget"

  https://ylab.com/

   

   

  och här en länk om hur olika olika metoder väger.....vad är rätt egentligen ?

  https://personligatranaren.mabra.com/mata-kroppsfettet-pa-riktigt-idag/

  men jag är gärna med i en uppfinningspanel.....och funderar på detta innn jag somnar så blir det säkert en bra dröm också ;)

  Senast uppdaterad 12 feb 2018 21:32

 • 12 feb 2018 21:41

  Om vi funderar båda två ikväll 8veckor så kanske vi kan sätta ihop en prototyp imorgon wink

 • 12 feb 2018 22:00

  Ibland blir man lite resultatfixerad under viktminskningen och lockas av allehanda hjälpmedel. Jag har både en pulsklocka och en för avancerad våg som när jag köpte dem tyckte var helt oumbärliga men som nu ter sig lite onödiga. Bästa sättet att se resultat tycker jag nog är att prova kläder framför spegeln. Jag hade ett par måljeans som jag använde till detta ändamål. 

 • 14 feb 2018 21:10

  Ja Medlem16 kläder är en bra måttstock och skön också. Jag älskar att lyckas komma i kläder som förut inte ens gått på mig, då känner jag mig så himla duktig :-)

Logga in för att skriva en kommentar.