icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
7 januari 2018 13:39
8

Mäta resultat

Hur mäter du resultat?

Jag har kikat runt en hel del här på MD under de här dagarna och jag märker att de flesta mäter resultatet genom att ställa sig på vågen en gång i veckan... Det funkar inte för mig. Erfarenhetsmässigt vet jag att om jag skulle ställa mig på vågen varje vecka och skriva ner vikten så skulle min motivation dala så fort resultatet inte är vad jag önskat. Säg att jag hoppades på 1 kg nedgång efter en vecka. Om det då "bara" är 0,5 kg så skulle jag börja orora mig för varför och tappa sugen och känna att det ju inte är någon idé det funkar ju inte ändå. 

Mitt sinne fungerar så, väldigt instinktivt och direkt. Att rent intelligent förklara att "det ju ändå är en nedgång och kom igen det funkar, nu kör vi" går liksom inte hem... mitt sinne och mina känslor låter sig inte luras av det.

Därför har jag mätt upp hela min runda kropp med ett måttband och skrivit ner alla måtten. Där kommer jag att söka mitt resultat. Jag kommer också att söka det i hur jeansen känns på kroppen, hur lätt det helt plötsligt är att dra upp dragkjedjan i jackan som har stramat så mycket förut. Eller hur mitt ansiktes form ändrar sig.

En fördel i att ha kämpat med vikten ett helt liv, och då också lyckats gå ner mängder med kilon, är att jag lärt mig hur det vinnande konceptet fungerar, eller snarare vilket som är MITT vinnande koncept. Det som är kvar att lära, är hur jag ska göra för att hålla vikten nere, där har jag ännu inget vinnande koncept, men jag hoppas att jag kan hitta det här, hos er.

Hur gör du för att mäta resultat? Vilket är ditt vinnande koncept?

Ha en skön söndag mina vänner, här skiner solen från en klarblå himmel laugh

Gillar

Kommentarer

 • 7 jan 2018 14:19

  Jag har både ställt mig på vågen OCH tagit mått en gång i veckan. I perioder när måtten inte ändrade sig ett dugg gick jag ner i vikt och veckor när jag inte gick ner i vikt, minskade måtten. Så för mig har en kombination varit perfekt. 

 • 7 jan 2018 15:18
  paloma

  Jag väger mig varje morgon och skriver upp, och så fyller jag i min färgmatris. Jag vill inte sväva i ovisshet med vikten, den reglerar mitt dagliga matintag☺

  Jag tycker att mäta blir lite olika varje gång, beroende på var på kroppen och hur hårt man drar i måttbandet😉

 • 7 jan 2018 15:31
  ulla165

  Jag kliver på vågen varje morgon och accepterar att det kan gå lite upp och ner från ena dagen till den andra. Då ser jag också "orsak & verkan" och kan rätta till mina ev misstag. Vikten fyller jag dock i en matris bara på måndagar och då vill jag helst se gröna rutor. Röda betyder att jag gått upp i vikt den föregående veckan och gult att jag stått stilla. Så grönt är skönt!

  Ser jag rött, så ger jag inte upp för det. Som @LissaLo sa en gång - Jag är inte envis, men jag ger inte upp! Det har blivit min mantra också! Tack LissaLo!

 • 7 jan 2018 15:48
  Molnbär

  Ja det gäller att hitta det som funkar för en själv. Jag väger mig en gång i veckan och kollar midjemåttet. Och så har jag en snygg klänning som jag provar ibland... 

 • 7 jan 2018 16:01
  gittan52

  Jag väger mig varje dag, och har gjort så länge. En av anledningarna har just med du beskriver med eventuell besvikelse när veckovikten inte blir som jag hoppats.
  Det har varit många fredagar som vikten har varit högre än veckan innan, men där dagarna innan fredagsvägningen har visat minus. Då kan jag trösta mig med att trenden ser bra ut, även om jag just den där fredagen hade ett plus på vågen.

 • 7 jan 2018 16:38

  Vad många kloka tankar ni har! Nu fick jag mig en riktig funderare... kanske det är som ni säger, det är lättare att ha koll när man väger sig ofta... Detta tål att funderas på känner jag yes

 • 7 jan 2018 17:49
  aregnisw

  Jag väger mig varje morgon det är mitt sätt att ha koll. Samtidigt går det inte att mäta sig heller för kroppen förändras mycket ju äldre man blir. Men alla har nog sina egna knep så lycka till med vad du tycker känns bäst. smileyyes

 • 7 jan 2018 20:25
  Vegotina

  Jag hade tänkt väga mig en gång i veckan men den här veckan har jag redan tjuvvägt mig två gånger. Sedan tänkte jag också mäta med måttband och jag har ett par jeans som sitter rätt trångt över magen och jag tänkte att det är ett bra sätt att se hur de långsamt sitter bättre.

Logga in för att skriva en kommentar.