icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
6 maj 2018 17:18
7

Long time, no see

Ett tag sedan vi sågs sist...

...och jag har saknat er hela tiden. Visserligen är det sen i onsdags men det känns som länge sedan. I linje med min nya koll på energikontot så fick jag lägga er lite på is…. eller vad jag ska säga. Var ganska trött när jag kom hem från jobbet så jag fokuserade på att bara återhämta mig, ta det lugnt. Jag öppnade inte datorn eller surfplattan ens.

I fredags var jag hos min psykolog. Hon tycker att jag är bra på att tänka mig för, hantera situationer och att reflektera. Hon var väldigt nöjd över att jag börjat tänka på energikonto och hur olika saker tar energi på sitt sätt.

Vi diskuterade mest jobbet och hur jag mår i det. Hon tycker att skolan är en knasig arbetsplats med rörig organisation… något hon nog kan ha lite rätt i… eller mycket kanske 😉 Just nu är det en ganska deppig arbetsplats, den nya budgeten är ett skämt. Vi funderade på häromdagen om en skola kan gå i konkurs…? En kommun kan det men kan en kommunal skola? Ingen aning men vi är på randen att göra det tror jag.

Det jag märker är att nu när jag inte har gått in hit på MD och till er på några dagar så börjar den där Kolhydratdjävulen sticka fram sitt fula tryne igen. Helt klart är att jag inte fixar detta utan er! Men han har inte fått övertaget än! Hela veckan har det stått 2 STOOOOORA skålar med smågodis i lärarrummet - jag har inte tagit en enda bit trots att jag varit såååå frestad.

I fredags var det fredagsfika som vanligt, den här gången var det dock min kompis som bakar de godaste tårtorna i världen som stod för fikat… ljuvlig citrontårta… den såg ljuvlig ut och alla andra som åt sa att den smakade det också… men jag, jag tog inte ens en liten pyttebit. Så otroligt stolt jag blev över mig själv.

Sen blev det jordnötter på kvällen men de är ändå… ganska OK… i jämförelse. Men jag blir lite irriterad över att om jag lyckas motstå en frestelse (tårtan) så faller jag för en annan (jordnötter). Visserligen ett bättre val men ändå. Det här är ett beteende som jag har börjat se hos mig själv. Jag funderar på hur jag kan ändra det, eller helt enkelt byta jordnötterna mot något hälsosamt… träning till exempel. Om nu summan av lasterna är konstant så gäller det att byta ut lasterna mot acceptabla sådana 😉

Nu ska jag sätta mig på altanen och njuta av den underbart varma luften, solen och den underbara fågelorkestern.

Ha en skön söndag mina vänner 🌞

Gillar

Kommentarer

 • 6 maj 2018 17:27

  Tack LissaLo! Du är så snäll som säger så heart Men jag tycker nog inte alltid att jag är det... det är ju de där jordnötterna som aldrig mer skulle få komma över tröskeln... nu är de här igen surprise HUR kom de in? wink

 • 6 maj 2018 17:29

  Det är okej att äta gott ibland, och nötter är dessutom nyttigt!
  Jag själv är sötsugen hela tiden och är nöjd med de små steg jag gör för att minska ner sötintaget. Rom byggdes inte på en dag, så låt det ta tid.Den här gången tog du nötter framför tårta, nästa gång kanske du tar något annat.
  Så känn dig stolt över de framsteg du gör =)

 • 6 maj 2018 17:52
  klaraelv

  Kicki47, från början trodde jag att jag inte skulle kunna fuska överhuvudtaget någonsin. för jag var livrädd att falla tillbaka till sockerhelvetet.

  Men när jag hade gått ner ganska mycket, så tänkte jag att prova med att ha en dag när jag kan fuska lite, men då tänker jag ut noga under veckan vad jag vill ha på måndagen. Min godisdag är som sagt måndagar, godistidpunkten är direkt efter träningen på måndagen. Ingen träning på måndagen, inget godis. Jag köper bara så mycket som jag ska äta vid detta tillfället, inget får bli liggande för då kommer jag att äta när jag inte ska äta. Nu har jag tur som kan göra så här, finns de som inte klarar av det för då är sockersuget igång. Jag är sugen men kan hantera det, och det jag känner att jag är sugen på kanske jag kan köpa nästa måndag, och jag får nog lägga till att om jag går upp en vecka så får jag bli utan godis den veckan.

  Men i början var jag helt utan godis under en längre tid. Tror det finns lika många svar på detta som vi är antal medlemmar på MD.

 • 6 maj 2018 20:00

  Eleaor: Tack! Jag är ganska stolt över mig själv faktiskt, just för att önskan att äta både godis och tårta var så enorm men jag lyckades låta bli laugh Sen är det sant att nötter är nyttigt men jag borde nog inte äta rostade salta jordnötter, men jag är så galet förtjust i salt!

  Klaraelv: Jag har funderat i de banorna. Nu har jag ju massor mer att gå ner, är bara i början på min väg men också det gör att det måste bli hållbart, att ha en dag då jag "fuskar" med något jag tycker är gott tänker jag mig är OK. Dock blir jag nöjd med jordnötter eller ost, behöver egentligen inte socker så jag tror att jag ska hålla mig till det. Tillåta mig en eller annan nöt men då ska det ha presterats något, precis som du säger. Träning av någon form.

 • 7 maj 2018 07:11
  Bella50

  Bra strategier är viktigt. Totalförbud kan sätta ” käppar i hjulet”...men att tillåta sig ( om man fixar bara lite )...kan göra det lättare att avstå helt. - Jag får om jag vill...men vill jag ?  

  Typ....🤔

  Bra gjort med tårtan och godiset....men nötter kan inte jag ta ” bara lite”...då blir det allt eller inget 🤨

 • 7 maj 2018 07:46
  aregnisw

  Bra gjort av dig men jag är nog lite lik Bella har jag börjat kan jag inte sluta tyvärr ......

 • 7 maj 2018 08:25
  chicha

  Superbra att avstå både godisskålen och tårtan! Du funkar kanske lite som jag där, jag tar ALDRIG något sött som bjuds på arbetsplatsen, iaf inte här på min nya arbetsplats. Däremot har vi fruktkorg som jag tar någon frukt ur ibland. Nu äter jag ju inte LCHF utan räknade bara kalorier. 

  Jag har länge haft en veckodag, lördag, då jag får äta vad jag vill - och det blir ofta lördagsgodis. Jag vill oftast köpa själv och välja noga, för jag tycker verkligen inte allt är gott längre. Gjorde ofta desserter till helgmiddagarna under viktminskningstiden, där finns en del som inte innehåller så väldigt mycket kalorier. 

  Tillhör dock inte de mest ståndaktiga här på MD, vill inte avstå något helt - särskilt inte nu då jag nått målvikt. Har inte heller några riktiga "triggers" som jag förstått att många har. 

  Var och en måste hitta den väg som fungerar för en själv - och i längden. 

  P.s Vad bra att du börjat fundera på det här med energikontot. Det måste vara balans mellan sådant som ger och tar energi, vad det gäller hela livet - inte bara arbetslivet. Själv har jag funderat mycket på det. Har lättare att sätta stopp i arbetslivet än privatlivet. Kan ju vara så att även roliga saker måste man säga nej till ibland. Jag är ofta lite "allergisk" mot att ha tider att passa när jag är ledig, kan vara för att skolans värld är så himla tidsstyrd. 

Logga in för att skriva en kommentar.