icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
26 maj 2018 11:40
8

Lördag!!!

Älskade lördagar!

Alltså, ärligt talat. Hur sjutton kan man hålla sig fast på jordytan när det snurrar så in i hoppsan? Jag skrev en beskrivning i "Stödstrumporna" förut som passar så himla bra in på hur mina arbetsveckor ser ut nuförtiden:

Det är som om en virvelvind hade blåst alla mina viktiga papper upp i luften, och där virvlar de runt medan jag försöker samla ihop dem. Jag sträcker mig åt alla håll och stampar med fötterna och lyckas fånga papprena genom att använda hela min kropp, hugger med ena handen, tumme och pekfinger med andra, klämmer ett papper mellan knäna och ett annat under höger foten och ett med vänster stortå medan jag klämmer ett under hakan och ett annat under vänster arm... (Japp, jag ser allt i bilder som ni märker smiley ) 

När jag kommer hem är jag som ett utskitet äppelmos (min kära mormors färgstarka uttryck wink) Trots det känner jag mig, idag, glad och ... jag älskar mitt jobb! I torsdags funderade jag allvarligt på att byta jobb, typ plocka skräp, kopiera papper i en mörk källare, eller... ännu hellre, skogvaktare... (finns det sådana numera?) Gå i skogen, kolla till markerna, lyssna på fågelsång, studera lite rådjur och harar. Härligt!... Förmodligen skulle det ta... en halv dag innan jag skulle klättra upp i närmsta tall för att spana efter någon människa att prata med, men ändå wink

Att jag känner mig glad nu beror mycket på att nu har jag klart för mig hur hösten kommer att se ut. Jag vet vilka elever jag ska ha, vilka ämnen jag ska undervisa i, vilket klassrum jag ska vara och vilka kollegor jag kommer att få. Det är bara en sak som är kvar att få redan på inför hösten men det vet jag inte förrän v. 24 förmodligen så det är bara att vänta. 

Jag är ju ett kontrollfreak. Ibland tror jag att man måste vara det för att bli lärare för alla lärare jag träffat är likadana, eller värre än mig. Kontrollfreak vill ha kontroll, vill planera och veta. Jag kan vara impulsiv och flexibel också, men när det gäller de stora grjejerna vill jag ha en plan, ett mål.

En annan anledning att jag är så lycklig och glad just nu är för att egentligen borde jag ha kastat mig över närmaste mataffär och plundrat dem på alla kolhydrater i form av sockerbomber de hade för att sedan trycka i mig det tills jag mådde illa. Det är så det varit förut, när livet varit som det är just nu och mina känslor varit som de är just nu. Men... jag har faktiskt varit i en affär... nä.. flera.. och jag köpte ingenting onyttigt. Jag har hållit mig till min plan och om jag har fuskat har jag gjort det i form av 100 g rostade jordnötter eller 100 g friterad halloumi. Alltså... det låter nästan inte som fusk ens, eller hur? Fusket ligger i att de där 100g av det ena eller andra inte alltid får plats i min kaloridag och att motionera är uteslutet när kroppen är som sirap (energikontot ni vet). 

Men trots dessa 100g så går jag sakta neråt, ibland fort, men som det verkar, ganska säkert hur eller hur och då är jag nöjd. För jag lever gott, äter gott och mår gott, trots virvelvindar på jobbet. 

Ha en skön helg mina kära vänner!
Kramar heart

Gillar

Kommentarer

 • 26 maj 2018 11:59
  Eleaor

  Härligt att läsa ditt inlägg. Man blir väldigt peppad själv!
  Fortsätt med kämparandan!

 • 26 maj 2018 13:33

  Vad kul Eleaor att du blir peppad laugh

  Ja det är bara att fortsätta kämpa, inga alternativ wink

  Senast uppdaterad 26 maj 2018 13:34

 • 26 maj 2018 15:50

  Så härligt att läsa!

 • 26 maj 2018 17:25

  Tack Efwa! Kul att du tycker det laugh

 • 26 maj 2018 19:58
  gittan52

  De tankarna hade jag ofta under mitt yrkesliv!

  Men jag tror att du, precis som jag, inte skulle glädjas åt att gå till ett jobb som vi inte upplever som utmanande. Vilket inte innebär att jag högaktar dem som utför dessa sysslor.

  Grattis till att ha hösten klar för dig, vad gäller jobbet!

  Ditt s.k. ”fusk” verkar falla inom felmarginalen, tycker jag.

  Själva ska jag ”fuska” med en hembakt bulle med en rabarberfyllning, toppad med kolasås… Men bara en!

  Trevlig helg till dig också!

 • 26 maj 2018 22:44
  paloma

  Vad skönt att du är en så engagerad lärare, jag har stött på en del som varit motsatsen.

  Ha en trevlig helg☺

 • 27 maj 2018 07:29
  Bella50

  Vilken målande berättelse...man riktigt kan se dig med alla pappren flygande.😄👏👏😃

  Det kontrollbehovet är ju perfekt ressällskap just nu , när det är just det man måste ha i sin verktygslåda på sin viktresa .

  Hoppas din helg blir lite lugnare ...

 • 27 maj 2018 09:03

  Gittan52: du har helt rätt, jag behöver utmaning i mitt arbete och att det aldrig blir långtråkigt. Har provat flera jobb förut och ofta har jag tröttnat på grund av just bristen på utmaningar. Så, ja, jag trivs med att ha det så, för jag är bra på att fånga flygande papper wink

  Paloma: Jag tror att man blir engagerad när man gör något man tycker om och som man är bra på. Sen är det tufft i dagens skola med besparingar hela tiden. Även jag misströstar ibland men så träffar jag mina guldklimpar och då vet jag vad jag kämpar för.

  Bella50: Ja, du vet jag ser ju saker i bilder... hela tiden. Jag tänker också så, att jag har hjälp av mitt kontrollbehov nu när jag jobbar mig neråt i vikt. Helgen har varit lugn och skön, städat, plockat, latat mig. En riktigt skön helg heart

Logga in för att skriva en kommentar.