icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
14 mars 2018 20:32
8

Lite bättre koll på framtiden...

Äntligen har jag fått reda på var jag ska befinna mig i höst. Alltså på jobbet. Det är ju lite så här i skolans värld att när man släpper en 3:a eller 6:a så vet man inte riktigt vad som händer. Teoretiskt så borde nästa steg vara en åk 1 men så blir det inte alltd. Förra gången jag släppte en 3:a skulle jag ha en 1:a men det blev ändring i sista sekunden och jag fick hoppa in i en tvåa istället eftersom de behövde hjälp. Så, man vet aldrig riktigt...

Och men en sådan som mig... som älskar planering, kontroll, sortering, kontroll och gärna vill ha kontroll wink så är det tortyr att inte veta var jag hamnar. Eller med vilka. Som det är nu i skolan så jobbar vi ganska så tätt tillsammans i arbetslag och vilka man jobbar ihop med är av stor betydelse för elevernas skull, det ska ju bli ett bra samarbete. Om man jobbar på mindre skola, där man kanske bara har enparalleligt eller har flera årskurser i en klass så ser det  såklart annorlunda ut. Men vi har treparallelligt just nu, så då är vi tre pedagoger i en årskurs.

Nå, nu har jag fått reda på hur det blir och jag känner mig nöjd och glad. Äntligen kan jag slappna av när det gäller den saken iallafall. Sen blir det såklart omställning till hösten, det blir nytt arbetslag och nya arbetskamrater så mycket frågetecken ska redas ut innan vi kan få till bra samarbete och välfungerande grupper. Men... alltså... så himla kul att få lära känna nya elever!! Jag älskar att jobba med barn! (Har ni hört det förut eller.. wink

En annan positiv sak är att jag kommit igång med träningen igen. Och det är skönt, fortfarande att ta en "sväng" på motionscykeln. Snart snart kan jag våga mig ut på promenader igen. Ett knä bråkar dock med mig... vet att jag borde kontakta sjukgymnasten så de kan kolla och röntga mm men.... vill inte operera igen sad Om jag gissar så beror värken på att på insidan av knäskålen sitter det en "knapp" en del ortopeder låter den sitta, en del inte. Hur de har gjort med mig vet jag inte. Men höger knä gör ont när jag tar i, t.ex. går i trappor eller har för tungt motstånd på motionscykeln. Och det är ju såklart trist. Men trots det så tackar jag ändå varenda dag, varenda steg jag tar för de två operationer jag gjorde. Om jag inte gjort dem hade jag varit sjukskriven och suttit i rullstol med ständig värk nu. Hua! 

Tänk bara det, att kunna gå. Att kunna klampa omkring på vår jord och gå vart jag vill. Fantastiskt när jag tidigare inte ens klarade av att ta mig till köket för att hämta ett glas vatten, trots kryckor. 

Någon här inne (minns tyvärr inte vem crying) tipsade mig om att innan man ska sova ska man tänka på saker som man är tacksam för, då drömmer man godare drömmar. Nå, detta är en av de saker jag tänker på, att jag kan gå.

Imorgon är det vägdag... spännnnnnnnnnnande laugh

Kram på er hela gänget, love you!! heart

Gillar

Kommentarer

 • 14 mar 2018 21:23
  Bella50

  Tacksamhetsdagbok är en bra grej. Lycka till imorgon.✌️

 • 14 mar 2018 22:37

  Sov gott och dröm fina drömmar! Önskar dig en bra torsdag! 🌷🌷🌷Ps tror inte man behöver vara ett controlfreak för att må bra av att veta hur/ var man ska arbeta framöver.,Ds 

 • 15 mar 2018 06:48
  Flisan57

  Så skönt att få veta och kunna släppa den oron i alla fall, även om det inte blir exakt som planeringen ser ut just nu- det är ändå långt till hösten.... Jag förstår att det är fantastiskt att inte längre ha ont och kunna röra sig som du vill, Har själv gått med värk i många år och tackade ja till att byta en axelled för ett år sen, det är det bästa jag gjort fast det var lång rehab och många besvär. Att varje kväll reflektera om vad som varit bra och vad man är tacksam över dagen  som varit, är ett av de tips Mia Törnblom har om att bli en bättre männsika som trivs med livet smiley Ha en härlig torsdag med alla barnen.

 • 15 mar 2018 08:06
  gittan52

  Knän kan vara ett knepigt kapitel. Även om du är bättre nu, efter operationer, så kanske det finns en risk att du blir sämre i det onda knät om du inte kollar upp det? Skulle man föreslå ny operation har du alltid valet att tacka nej. Men vem vet, kanske finns det annan behandling som kan underlätta för dig.

  Håller tummarna för ett bra resultat på vågen idag!

 • 15 mar 2018 08:42
  aregnisw

  Hoppas din Torsdag blir toppenbra nu smiley

 • 15 mar 2018 09:15

  Bra att du testar i allafall....med träningen trots ditt onda knä! Håller med GITTAN, kolla upp det då har du ett val!

 • 15 mar 2018 09:47

  Vad skönt att få klarhet i hur kommande terminer ser ut - check på den .

  När det gäller ditt knä -har  du till någon fysioterapeut du kan gå till ?

  Det finns ju en massa bra hjälpmedel som kan göra att operation inte behövs , tex 

  ortopedtekniska hjälpmedel som stödjande knäskydd; mjuka respektive biodynamiska exempelvis av så kallad unloader typ samt ortopediska skoinlägg.

  När det gäller cykling som oftas rekomenderas krävs det dock att man har 90 graders rörlighet i knäet, viktig att kolla upp 

  - annars brukar ju simning vara en skonsam träningsform 

 • 15 mar 2018 20:25

  Tack för att ni finns! Jag blir så himla glad och tacksam för era kommentarer.

  Jag ska kontakta vårdcentralen och därmed sjukgymnasten så får vi se vad de säger. Jag vet att det är dumt att inte kolla upp saker man oroar sig för, men är man inte så förtjust i sjukhus så.. ja det blir dumt, jag vet! Ska ta mig i kragen.! yes

  Sen lurades jag lite (helt omedvetet dock) eftersom jag trodde att det var torsdag igår... vet inte varför men så var det (snurrigare än vanligt kanske...wink). Min vägdag är fredagar så IMORGON är det dags att kliva upp på vågen igen. Och efter dagens kamp med min kompis vågen så känner jag mig hoppfull....

  Ha en skön torsdagkväll mina vänner heart

Logga in för att skriva en kommentar.