icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
22 februari 2018 15:21
8

Kolhydratjävulen visade sig igår...

... men jag gick inte på hans ord helt.

Han viskade förföriskt om popcorn, rostat bröd och andra giftigheter men jag lyckades stå emot det. Däremot föll jag tillföga för att äta "något" så det blev jordnötter istället. Inte bra alls för viktminskningen men å andra sidan så är popcorn och rostat bröd så himla mycket sämre för de leder till mer liknande och sedan bär det utför i en hejdundrande fart igen tills jag landar hårt vid bergets fot och måste börja klättra igen.

Så, ärligt talat, trots att jag misslyckades igår, så känner jag mig stolt att jag inte gjorde det hela värre. Om nu bara den här jägarns influensan kunde gå över och jag kunde hitta lite ork så ska det nog ordna sig med kolhydratjävulen också.

Det är en ful rackare det där, slå på en när man ligger ner! angry För inte nog med att jag är helt slut av influensa och monsterhosta, jag blev dessutom av med internet under ett dygn. (Det var då han fick kraft!) När allt man orkar är att ligga i soffan under filten och kolla på Netflix, då är det grymt när Internet dör också. Och då, då attackerade han, den otäcka. Men, som sagt, jag lurade honom wink

Bara att bryta ihop och gå vidare. Så, nu har jag brutit ihop och det är dags att gå vidare. Då kör vi igen! laugh

Ha en skön torsdag mina vänner! heart

Gillar

Kommentarer

 • 22 feb 2018 15:35

  Nästa gång kan du fråga kolhydratdjävulen om han inte är intresserad av att byta karriär ?

  Du har ju hört honom nu ett par år och han kommer egentligen inte med något nytt budskap 

  MEN han är en envis övertalande lite djävul så varför inte föreslå honom ett karriärbyte-

  Han ska bli din coach istället , han ska puscha och peppa lika ihärdigt men med snälla bra saker till dig-

  helt enklet lägga sin energi och sina styrkor på något bra och godgörande !

  Ta den diskusionen med honom nästa gång och se vad han har för smart svar på det.....

   

  Senast uppdaterad 22 feb 2018 15:43

 • 22 feb 2018 15:41

  Bra idé 8veckor den diskussionen ska jag ta med honom. Om inte annat så kanske han kommer av sig wink

 • 22 feb 2018 15:48
  klaraelv

  Sånt som händer, bara att glömma och gå vidare, jag har löst det genom att inte ha popcorn hemma. Jordnötter äter jag inte och har inget vitt bröd hemma, maken äter bara lingongrova, och det blir jag aldrig sugen på, finn-crisp törs jag inte ha hemma.

  Bara glömma att du föll, upp igen och kör.

 • 22 feb 2018 16:10
  Flisan57

  Min gubbe äter jordnötter då och då, men det får han hållas med. Jag har inga problem med att han har digestivekex eller gobröd hemma, jag köper själv hem det till honom.... hos oss hittar man aldrig kaffebröd eller godis, men mörk choklad, och numer kan jag nöja mig med en bit - det är en historisk upptäckt.

  Låtsas att du inte hör hur han viskar i ditt öra, och gå vidare som om inget hänt om han lockar omkull dig wink

 • 22 feb 2018 17:23

  Jag tycker nog att jordnötter har lite oförtjänt dåligt rykte. Det är mycket protein i jordnötter så jag som mest äter veganskt äter ofta 30 gram jordnötter på kvällen om jag ser att proteinintaget blivit för lågt, den portionen ger fantastiska 8 gram protein. Men det är klart, risken med dem är att man äter för mycket. Men annars är de ofta väldigt billiga i förhållande till andra nötter. 

 • 22 feb 2018 17:31

  Klaraelv och Flisan57 Här hemma äter raringen  både det ena och andra, godis gömmer han dock nere i källaren wink Normalt sett fungerar det utmärkt, men nu gjorde det inte det. Hänt är hänt, bara att gå vidare. Några fallgropar på vägen måste man räkna med laugh

  Medlem16 det fungerar nog om det inte hade varit saltade och rostade, då blev det väl dyrt både kcal och kolhydratmässigt. 

  Men det löser sig. Idag är en ny dag och idag har gått jättebra smiley

  Tack för att ni läser och bryr er om heart

   

 • 22 feb 2018 19:53
  paloma

  Vi har allt hemma, och trots att jag är sugen vet jag att jag måste vänta till helgen innan jag får äta. Fast jag har aldrig har tyckt om jordnötter tidigare så kan jag nuförtiden äta en liten näve i stället för kvällsmat. Nu smakar dom bättre, och jag ser dom som nötter inte snacks. Men för det mesta brukar jag äta lite valnötter, dom är nyttiga och mättar bra☺

  Krya på dig❤

 • 22 feb 2018 21:49
  Ateye

  Härligt med din humor! laugh Jag vet så väl hur kolhydratsdjävulen kan viska förföriskt, men starkt av dig att välja något ganska okej ändå och vända popcorn och rostat bröd ryggen! Krya på dig! heart

Logga in för att skriva en kommentar.