icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
8 februari 2018 23:49
8

Kolhydratdjävulen

Funderingar på min fiende

Jag sitter här i min fåtölj och mår faktiskt ganska bra. Förkylningen har satt sig på stämbanden nu så min sambo njuter av tystnaden i huset wink Jag funderade på en händelse från mitt jobb. Jag har en elev som är jätterädd för en viss karaktär från ett spel. Detta dök upp då vi hade rörelsepaus i form av Just dance. Den här karaktären dök upp väldigt plötsligt i slutet på videon och hans huvud fyllde hela skärmen. Med tanke på att skärmen är en stor whiteboard så blev det ett STORT huvud. Nåväl, den här händelsen gjorde att han fick mardrömmar. Naturligtvis tog vi bort den videon ur vår rörelsepaus och även andra som kunde vara otäcka. Men problemet med spelkaraktärer är att de dyker upp både här och där. Det räcker att han ser den här figuren på en bild, så kommer mardrömmarna. Så vi diskuterade vid utvecklingssamtalet hur vi skulle kunna lösa det. Och då slog mig en idé.

Boggart

Jag har ju läst Harry Potter, även sett filmerna och där ska de ta kål på en Boggart. Det Boggarter inte gillar är skratt. Men problemet är att den här varelsen alltid visar sig som din värsta mardröm. Så, för att få Boggarten att försvinna skulle de först föreställa sig sin värsta mardröm och sen göra den löjlig på något sätt, så att de började skratta istället. Stackars Ron är livrädd för spindlar men gör den löjlig genom att sätta rullskridskor på den så att benen for åt alla håll. laugh Och Harry han är rädd för Snape, så när de släpper ut den Boggarten så får de se Snape, med damhatt med lång fjäder, klänning och handväska laughlaugh 

Kolhydratdjävulen

Detta ledde mina tankar till att jag ju kunde göra likadant med min ovän på axeln. Först föreställa mig hur han ser ut och sedan göra honom löjlig. Nästa gång han dyker upp så börjar jag skratta istället och då blir det ju omöjligt att ta något han säger på allvar. Kul idé va?

Så hur ser han ut? Tja, jag har alltid föreställt (OK jag ser det mesta i bilder, även sånt här... har ju sagt att jag är lite knasig wink) honom som en röd boll, nja kanske mer päronformad. Knallröd, med svans med en pilspets som udd. Och horn i pannan, såklart, han är ju djävul. Och när han sitter på min axel så dinglar hans jättemagra ben ned vid mitt nyckelben. Han är inte så stor alltså. Självklart håller han i en treudd. Magra armar och långa fingrar, blä! Hans röst... den är viktig. Den låter...viskande, som flytande sirap, len och mild. Övertalande. (Förstår om ni nu ger upp och förklarar mig helt galen, det är OK, tycker om er ändå wink)

Förvandlingen

Det är nog där jag ska göra om, hans röst... kanske göra den pipig... ni vet som mössen i Askungen laugh

JA! Såklart... från och med nu så låter han som mössen i Askungen ha ha ha börjar faktiskt garva för mig själv nu laugh 

Vi ska sy och vi ska klippa, 
vi ska göra, ska vi tippa
För den stora galakvällen 
Så ska vi sy modellen
,

Kan ni höra dem? ha ha ha Och så klär jag på honom ett förkläde, som mössen har, med en liten sån där mössa som pigorna i gamla filmer har... Åh herre min skapare vad löjlig han ser ut! 

Nu du, din gamla Kolhydratdjävul, kom an bara!! Ha ha ha

 

Jag förstår om en del av nu har förklarat mig helt galen, men betänk detta. Som lärare når man sina elever bäst på deras nivå, och mina elevers nivå är leknivån. Ärligt talat, den är helkul att vistas i. Så mina dagar brukar växla mellan, lek, polis, sjuksköterska, diplomat, kurator, maskintekniker, IT-tekniker mm. Min favorit av alla dessa, är leken. För där kan allting hända laugh

Nu är det dags att gå och lukta på kudden. Man blir trött av att ta kål på demoner wink

Sov sött alla fina i cyberrymden heart

Gillar

Kommentarer

 • 9 feb 2018 00:04
  klaraelv

  laughBäst idag, nästa gång jag märker av honom ska jag försöka praktisera detta devil

 • 9 feb 2018 00:17
  paloma

  Är det inte så vi borde tänka om alla vi är rädda för, göra om dom i huvudet så dom blir löjliga istället😁👍👿

 • 9 feb 2018 06:41
  Flisan57

  Ha ha ha Kicki47- inte är du galen inte, men rolig laugh Dagens första skratt fick jag.... och ett bra tips på hur jag ska göra när det där monstret jagar mig.

  Ha en härlig fredag

 • 9 feb 2018 07:00
  Arrietty

  Riktigt bra verktyg tycker jag – det är ju först medvetandegörning (suget finns och kan visualiseras) och sedan desarmering (att förlöjliga) Kanon! Särskilt om du är en sådan som tänker mycket i bilder.

 • 9 feb 2018 07:03

  Ha ha, jag ska försöka ta fram bilden av din figur nästa gång suget kommer.

  Ha en trevlig helg.

 • 9 feb 2018 07:08
  Bella50

  Jag skrattade och riktigt ”såg” din bild också...✌️😁

 • 9 feb 2018 08:11
  Alzarin

  Tänka på jobbet när du är hemma och sjuk? ....

  fast här beskriver du alldeles förträffligt hur viktiga bilder är i våra liv, både som plus och minus. Barnet som påverkas av bilden och du som har en så tydlig gestaltning av kolhydratdjävulen. Du (och eleven) måste vara kinestetiker? Som bildlärare är det just de eleverna som har störst möjlighet till intressanta bildspråk om det finns frihet att gå utanför ramarna i uppgiften. Bilder är så stor del av livet, ett barn har cirka 10 000 synintryck om dagen att hantera, lära och påverkas av, men ämnet räknas ofta inte in som viktigt lärande, det retar mej. Krya på dej!

 • 9 feb 2018 10:17
  Lovis

   Bildresultat för gapskratt Himmel, så kul idé, kan riktigt se din lille kolhydratdjävul framför mig.

Logga in för att skriva en kommentar.