icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
21 juli 2019 11:07
3

Inspiration

Under några dagar nu har jag inhämtat inspiration. Jag menar, jag vet ju hur jag fungerar... om jag inte har inpsiration och tips som bär mig i början så kommer jag aldrig att börja igen... ni vet hur jag menar. 

Här på MD finns det ett överflöd av inspiration och motivationshöjare att insupa. Både bloggar och artiklar. Jag har förutom detta också börjat plöja några gamla godingar.. Anna Hallén, t.ex som jag tycker är en så klok och vettig människa att jag ibland önskar få krypa in i hennes huvud.

Så nu sitter jag här i fåtöljen och har fått mängder med inspiration... nu är det bara resten kvar... ni vet.. den där lilla biten med att utföra allt också... äta rätt, motionera och så tappa kilo på kilo... hmm den lilla biten... Jag behöver en spark i ändan! Något som får mig att säga "Nu jäklar sätter du igång Kicki!!"  

Och så behöver jag något som får mig att hålla på.. to the sweet end... För det här är ju inget man gör på ett halvår precis... vi snackar 50-55 kg som ska bort. Med 5 hekto i veckan så blir det 100 veckor... och det är ju om allt bara knallar på, då räknar jag inte med de där "ups 'n downs" som ju alltid dyker upp. 2 år... Alltså måste jag hitta ett sätt att äta och leva som jag kan... tja leva med. Jag tror Anna Hallén är rätta medicinen.

Början behöver bli hälsan, inte vikten. Värken i rygg, knän och lite här och där. Halsbrännan som jag vet försvinner när jag lägger ner kolhydrater, tröttheten - kan somna när som helst och är ändå inte utsövd, energin/glädjen/orken - livet helt enkelt. Det är där jag ska börja.

Så, mitt första mål blir att bli av med halsbrännan (tänk så dåligt man kan må av en sån liten sak egentlgen!) genom att sluta med kolisar. Nästa blir att få en lugn och harmonisk kropp genom att äta på bestämda tider och att se till att kroppen får det den behöver. Har man bantat sig ner i vikt så är kroppen lite orolig att maten helt plötsligt ska ta slut...igen.

Så det är mina mål, få en lugn och glad kropp, bli av med halsbrännan.

Japp, jag är nöjd! Och det är ju det som räknas wink

Nu önskar jag er en fortsatt härlig helg. Här i Småland regnar det ett fint sommarregn vilket inte gör mig ett dugg. Tycker faktiskt det är mysigt. 
Ha det bäst mina vänner heart

Gillar

Kommentarer

 • 21 jul 2019 11:28

  Lycka till! 

 • 21 jul 2019 11:36

  Tack Jennie heart

 • 21 jul 2019 11:54
  gittan52

  Med en lugn och glad kropp kommer förmodligen viktminskningen att gå betydligt lättare heart

Logga in för att skriva en kommentar.