icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
20 februari 2018 10:33
11

Influensa

Sjuk igen!!! sad

Jag var hemma nästan hela vecka 6, halsont och huvudvärk, eländig. Men tänkte att ja, då klarar jag mig iallafall på sportlovet den här gången. (Som lärare har man en förmåga att bli sjuk på loven... kanske därför vi har dem?) Varför i hela friden tänkte jag så infernaliskt dumt?!!! Nu sitter jag hemma på det härliga sportlovet, med monsterhosta och ont i halsen samt feber crying

Hade ont i halsen under vecka 7 också men inte tillräckligt för att vara hemma från jobbet. Har en student hos mig nu också och för hennes skulle ville jag jobba och stötta henne. På fredagen vaknade jag och kunde knappt få upp ögonen. Till handfatet och sköjlde med kallt vatten. Så svullen i ansiktet och ögonen att jag knappt kunde se, och ont i halsen!! Fy och blä! Så, influensan fick sina klor i mig. 

Om man ska se positivt på det så påverkar det ju inte lönen iallafall när man är sjuk på lovet wink

Det som verkligen inte är bra med detta är att jag har fått göra uppehåll i träningen. Är inne på tredje veckan utan träning och det känns inte alls bra. Nja, testade faktiskt förra veckan att cykla lite och tog en promenad, men... tja... kanske därför jag är sjuk nu... oj då! surprise

Hoppas bara att jag hittar in i mina rutiner sen när jag blir frisk igen. Det känns i kroppen, den blir stel och värker när den inte får röra på sig. Försöker gå ut lite ibland men astman gör luftvägarna supersmala nu när jag är sjuk så det är ingen bra idé att gå ut tyvärr.

Nej, bara härda ut och dricka varmt. Snart är jag piggelin igen!! Så det så! wink 

Gillar

Kommentarer

 • 20 feb 2018 11:19

  Det hade jag inte tänkt på LissaLo men så kan det förstås vara... tja... då helt plötsligt kunde jag se något positivt med detta elände smiley för då betyder det ju att jag är på rätt väg laugh

  Tack nu gjorde du min dag mycket ljusare heart

 • 20 feb 2018 12:00
  gasten

  Krya på dig! 

 • 20 feb 2018 13:35
  ulla165

  Min mormors recept vid förkylning: Koka ett gäng lökringar i mjölken. Sila av. Drick mjölken varm.
  BLÄÄÄH säger Maken, men kokar en kopp åt sig vid behov - bara för att han är bergis på att detn hjälper.

                                            ff035de1-3d28-4202-b095-6213a5386c32.jpg

 • 20 feb 2018 14:32

  Krya på dig!

 • 20 feb 2018 20:47
  paloma

  Det är säkert jobbigt att inte kunna träna, men det är inte jätteviktigt för viktnedgången. För två år sedan var jag jätteförkyld och hade bihåleinflammation över jul och nyår, jag motionerade inte på över 3 veckor men åt rätt lite. Jag vägde bara 67 kg efter den pärsen, och tappade flera kg i vikt under årets största mathelger.

  Passa på att vila mycket så blir du snabbare frisk, vila, värme och kärlek är bästa boten❤

 • 20 feb 2018 20:54
  aregnisw

  Krya på dig o hoppas du snart blir frisk igen det är många som är sjuka den här årstiden tyvärr. 

 • 21 feb 2018 07:42

  Man behöver inte träna för viktnedgång. Jag har tidigare gått ner 14 kg utan att träna, så i mitt fall var hur jag äter avgörande Numera tränar jag mer än någonsin och har gått upp i viktsmiley. Träningen är mer för att må bra. Just nu är det vila som gäller för dig för att må bra.

 • 21 feb 2018 08:40
  Alzarin

  Usch så typiskt! Det är konstigt det där, men lärare verkar ha lättare att bli sjuka när det är dags för lov. Jag tror att det är att eftersom det blir så besvärligt att vara borta från jobbet  så ”unnar” man sig inte att ta emot smittor utan spar det till då inte elever eller kolleger drabbas. En ambitiös och ganska dum grund, men inte ovanlig. Ta nu hand om dej själv ordentligt och är du sjuk så ska du naturligtvis sjukskriva dej även på lovet! Då kan du ta ut de dagarna som ledigt när du behöver vila någon annan gång. Krya på dej💐

 • 21 feb 2018 09:36

  Stressa inte över träningen .

  Jag förstår att din kropp känns bättre och mindre öm när du rör på dig men för viktminskningen har den inte avgörande roll.

  Ingefära & citronvatten dricker jag varje dag , ljummet. Barnen har varit sjuka i omgångar men jag har hitintills klarat mig .

  >Krya på dig vännen

 • 21 feb 2018 11:45

  Tack för all pepp och tips heart. Jag har varit avskuren från världen sen igår eftermiddag, då vårt internet dog.surprise Men nu är jag tillbaka igen yes

  Ingefära vore toppen men min mage tål inte det tyvärr. Det åker rakt ut, om jag så säger. Det där med lökringar i mjölk... jag vet inte om jag törs... det låter verkligen... hemskt wink Fast medicin ska ju smaka illa, då hjälper den mest, sa alltid min mormor... Ska fundera på den.

  Men vila blir det iallafall jag orkar liksom inget annat wink

 • 21 feb 2018 21:26
  Ateye

  Krya på dig och vila dig i form! Känner igen det där med att bli sjuk på loven... frownJag är också lärare (men jobbar sen några år tillbaka med annat) och jag har haft många lov som jag har tillbringat delvis till sängs! Det är som om kroppen tillåter sig att känna efter och bli sjuk när man slappnar av och äntligen blir lite ledig!

   

Logga in för att skriva en kommentar.