icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
4 november 2018 10:15
4

Höstlov är gudasänt

 

En liten paus i vardagen för att kunna återhämta sig.

Det är vad höstlovet är och varit för mig och jag har njutit i fulla drag. Inte tänkt på jobbet eller stressat eller oroat mig för något. Bara varit.

Jag började ledigheten med att riva ut allt ur en av våra hörngarderober. Förra veckan hittade jag nämligen inte min hårtork i all röran där inne. Nu använder jag sällan hårtork, mitt hår får självtorka men nu hade jag tänkt testa en grej, men ingen hårtork. Så, i onsdags började jag rota runt och flytta ut och leta i lådor. Hårtorken hittade jag ganska snabbt (i en plastlåda märkt hårtork och locktång mm 😉😂) men sen började jag röja runt och det blev en stoooor hög med saker som ska skänkas eller slängas.

Jag vet inte hur du fungerar men för mig är det något… renande över att slänga saker (eller ge bort hellre) Jag kan vara ganska… sparsam… eller vad man ska säga. På gränsen till hamster 😉 men sen får jag ett ryck och då slängs det hej vilt. Efteråt mår jag så himla bra! Ibland funderar jag på om det är så att vi människor egentligen inte mår bra av en massa saker, det kanske finns en “Stenåldersdiet” även för saker, inte bara mat…

Själva rensandet var inte så bra för mina luftrör, är ju allergisk mot kvalster och sånt och eftersom luftrören inte riktigt återhämtat sig från luftförsinflammationen så blev det problem med andingen. Så det som borde tagit en dag, tog 3 dagar. Men, strunt samma, det blev kanonfint. Och tomt.

Jag läste Gittan52s blogg förut om kugghjul https://www.matdagboken.se/blogg/gittan52/kugghjul och kände att det är så sant som hon skriver. En långt tid nu har det varit trassel i maskineriet och av den anledningen har inte jag kunnat fokusera på mat och vikt. All styrka har gått till annat. Mest till mina kollegor tror jag, som mår så dåligt. Det konstiga är att inte jag gör det… jag borde ju stå och klappa på väggen jag också, men det gör jag inte. Mycket kan bero på att jag har en lärarstudent nu som avlastar en hel del eftersom det är hennes sista praktik och att jag vet att just nu är det minst sagt körigt på jobbet och därmed tänker jag mig för och agerar för att må bra. För jag kör inte bara på, jag tänker mig för, planerar in vila och återhämtning och säger nej.

Men på något sätt, så har lite av maskineriet fått tillbaka fungerande kugghjul, jag har oljat dem, kan man säga, nu under höstlovet. Till min stora gläjde känner jag mig starkare nu, kan motstå Kolhydratdjävulens lockrop, är inte ens intresserad av vad han hojtar om. Jag mår bra och känner mig lugn i gamla vanor igen. Jag har dock inte börjat registrera maten, men tänker på vad jag äter. Jag väger mig enbart en gång i veckan, fredagar.

Vet ni vad, det känns bra! Nu gäller det bara att ta det ett steg i taget, en stund i taget så håller nog det här.

Ha en skön söndag mina vänner 😍💖

 

Gillar

Kommentarer

 • 4 nov 2018 10:42
  Lovis

  Visst är det skönt att rensa ur garderober etc ibland, men det har hänt att jag slängt/gett bort saker jag ångrat lång tid efteråt, men i det stora hela är det skönt att få det gjort smiley 

  Bra där att du tar det lugnt och tänker efter före, må så gott och ha en fin söndag du med. heart

 • 4 nov 2018 13:10
  gittan52

  Åh, jag älskar att röja, även om mina ryck inte kommer så ofta nu för tiden.

  Skönt att du har kunnat smörja dina kugghjul och se till att maskineriet inte tuffar på alltför fort  wink

 • 4 nov 2018 17:36
  anna54

  Jag älskar också att röja. Där jag bor sätter de ut en container varje år vid Tjugonda Knut och den står kvar januari ut. Där kan bi slänga det mesta. 

  Jag har en garderob där jag kastar in allt som jag tänker kasta allteftersom och när containern har kommit och jag kastat det som jag planerat så har jag en tom garderob. 

  Förstår knappt att det alltid finns massor att kasta- och eller skänka. 

  Var försiktig Kicki så att du inte går in i väggen❤

 • 4 nov 2018 20:40
  paloma

  Jag gillar inte att slänga saker, jag har bindningar till sådant som barnen gjort eller som tillhört min syster. Men sådant jag själv köpt kan jag rensa ut.

  Skönt att du hinner njuta av din ledighet❤

Logga in för att skriva en kommentar.