icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
9 July 2018 22:52
6

Hemma igen

Hej allihop! Nu är jag hemma igen. Det har varit en fantastisk resa helt enkelt!

Vi tog ju vår lilla campingbil, som vi inrett själva, och gav oss iväg. Vi hittade många fina ställen på vår väg eftersom vi gillar att åka på småvägar och genom små byar. Målet var Tiveden och dit hittade vi. Och nu kommer den här delen där jag måste få skryta lite med mig själv… för jag är så stolt över mig 😊 Vid Tiveden finns en massa olika vandringsslingor och vi valde en som är 2, 2 km (vi valde att klättra upp till utkikspunkten också så det blir faktiskt 2,6). Låter easy peasy tycker ni… tja… om det bara hade varit att gå men här handlade det om att klättra i berg mera. Jag hade rustat mig med vandrarkängor och mina stavar och tur var väl det. Man följde en stig och markeringar på träd. Markeringarna var väldigt bra, lätt att följa. Terrängen var minst sagt klurig men naturen var  häpnadsväckande(amerikanarna säger breath taking och det passar bäst). Jättestora stenar som inlandsisen flyttat, höga kraftiga träd. Ibland var vi uppe på en klippa och såg ut över hela Tiveden och ibland var vi nere mellan klipporna och världen var alldeles knäpptyst. Underbart!

Just det ja, skrytet… här kommer det. Jag knallade hela vägen runt med bara någon liten paus trots mina skröpliga knän (höger knä värker hela tiden nu 😢), astma och 30 kg övervikt. Och vet ni vad, jag var helt slut efteråt men fick inte ont någonstans alls!! Jag mådde bara toppen. Så dagen därpå gick jag 3,3 km runt Fagertärn också och kikade efter röda näckrosor. Fanns massor. Även där är del av vägen klätterväg mer än promenadväg.

Så jag känner mig stolt över mig själv och så himla nöjd 😀

Trevliga saker jag märker av så här efteråt är att jag är smidigare, blivit smalare mätmässigt (även om vikten gått upp) och fått bättre balans… Kul va!

 

Så trots viktpåslag så har min hälsa och mitt välbefinnande ökat, och min självkänsla. Så detta var verkligen en vinstresa 😃💓

 

Ha det bäst mina vänner 💓

Gillar

Kommentarer

 • 10 Jul 2018 00:28
  paloma

  Vad härligt att du känner så, det måste varit en trevlig resa🙂

 • 10 Jul 2018 07:38
  AH65

  Det låter som om ni hade en härlig resa.  Tiveden är underbart. Nu är jag väl inte helt opartisk eftersom vi har vår sommarstuga precis i utkanten av "trollskogen"... smiley

 • 10 Jul 2018 08:11
  aregnisw

  Trevligt har du haft det och viktigast är ju ändå att man mår bra heart

 • 10 Jul 2018 09:34

  Vilken härlig resa !

  De röda näckrosorna är ju ett måste när man är i Tiveden och som du kriver , det är breath taking att vandra runt i urskogen !

  Så glad för din skull också att du både orkade och kunde glädjas åt en mer samarbetsvillig kropp - det är lycka det !

 • 10 Jul 2018 10:57

  Tack allihop! Ja, det känns bra och rätt och jag tänker att de kilon jag gick upp under midsommar och senare (jordgubbar och bigaråer wink ) de tar jag igen snart.

 • 15 Jul 2018 17:47
  Bella50

  Fagertärns röda näckrosor är verkligen vackra.

  Ett härligt positivt inlägg. Du njuter av livet...som jag gör.yes

Logga in för att skriva en kommentar.