icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
21 januari 2018 17:00
2

Helgen var kul men inte så "Kick-startig" ;-)

Restaurangbesök

Det kan definitivt vara klurigt att gå ut och äta. Nu hade vi tjejträff och skulle på restaurang. Jag fick välja så då tog jag den där jag tänkte att det var lättast för mig att hitta något bra. Och jag tycker jag lyckades riktigt bra... typ...

Den här restarurangen serverar smårätter, man beställer ca 4 st för att få en hel måltid, det gillar jag. Så jag beställde, Räkcoctail, kamben med vitkålsslaw och friterad halloumi. Nu var det säkert små fällor i allt detta, frukt i räkcoktailen, någon sockrad glaze till kambenen men jag tyckte att det skulle funka ändå och det gjorde det. Sen, korkade jag!! gick jag på en nit. En av efterrätterna sa att det var mörk choklad, en fondant. Perfekt ju, visserligen inte Kick-startigt men ändå. Mörk choklad är ju OK. Jo tjena, fast inte sockrad mörk choklad!! surprise Ibland undrar jag verkligen över hur korkad jag kan vara. Men men, jag bestämde mig bara för att bryta ihop och komma igen, nä förrästen, jag bröt inte ens ihop över kalori/kolhydratpåslaget. Jag bara kom igen liksom. Det var då och om jag tränar på bra så kommer jag lyckas ändå. Inget sötsug efteråt, det var ju fantastiskt!!

85-års kalas

På lördagen skulle vi till min moster på 85 års kalas. Smörgåstårta vankades visste jag, så jag tog med mig prinskorv som jag vet är bra. Men, vilken moster och mamma jag har va!! De hade skala räkor åt mig, fixat med skaldjursröra, skinga och ost. Jag åt som en prinsessa laugh Och till efterrätt, tårtan ni vet, fick jag vispad grädde och jordgubbar. Jag som inte förväntat mig att jag skulle få någon special alls blev såklart överväldigad.

Styrketräning

En riktigt härlig helg med andra ord. Och idag har jag tränat som en liten galning, styrketräning, tuff sådan, i ca 40 minuter och sen motionscykeln i 30, snabb takt. Helt slut efteråt men oj så nöjd och glad jag är :-)

En liten solskenspromenad hann jag med också i den vackra vintervärld vi bor i just nu

Ha en skön söndag mina vänner heart

3b57fd8d-a005-44d4-a2f8-52824e523c59.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 21 jan 2018 17:30
  klaraelv

  Vad snälla de var som såg till att även du fick bra att äta när det var kalas, och ännu bättre att du även fick till ett riktigt bra träninspass under helgen. Härligt att höra om träningen, gör mig bara mer och mer på att snart kunna börja jag med.

 • 21 jan 2018 17:32
  gittan52

  Så underbart omtänksamt av din mamma och moster, all heder till dem!

  Om det inte var så att du fick ont i magen eller mådde dåligt efter dina val på restaurangen så var det förmodligen ingen större skada skedd. Nu fick du ju inte ens sötsug efter smiley

  På fredag ska vi fira vår ene son, som fyller 30 år. Vi har bjudit honom och hans sambo på vår lokala restaurang och som extra ”present” blir de hämtade och hemskjutsade så att båda kan njuta av ett gott rött vin, om de vill. Gubben min och jag avstår och kommer så att göra tills hans fått sin magoperation och mår bättre.

  När jag läst ditt inlägg hoppade jag in på restaurangens hemsida för att se vad de har på sin meny. Jag äter sällan efter kl 17 och helst inga stora portioner, men de verkar ha en del sätter som nog passar mig också.

  Och, som Palskepp skriver, jag får nog kompensera både före och efter. wink

Logga in för att skriva en kommentar.