icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
10 maj 2018 12:31
8

Gick åt pipsvängen igår men idag är jag på G igen 😀

Tja, det är väl bara så det är. Ibland går det åt pipsvängen

Men det är ju bara att bryta ihop och komma igen. Det är jag väldigt tacksam för att jag anammat. Det är en av mina lärdomar de sedan jag började här på MD. Att det inte är kört, bara för att jag föll av “vagnen” och att jag inte bara därför kan stoppa i mig allt hejdlöst. För så gjorde jag förr. “Äsch, det är ingen idé nu, jag har redan förstört allt så jag kan lika gärna äta allt!!” För livet är ju så här, upp och ner, tvänit och full fart framåt. Alltså måste jag lära mig hantera det så att jag kan gå vidare mot mitt mål. Och att inse att även om jag åt choklad igår (inte planerat och inte ens särskilt gott) så betyder det inte att det är kört utan det är bara att hoppa upp på vagnen igen och fortsätta.

På´t igen

Så idag tog jag mina stavar (kollade med raringen att han kunde plocka upp mig om jag energikraschade av någon anledning igen) och sen knallade jag iväg. 30 minuters promenad med en spurt i slutet. Jag tog mig både dit och hem, det kändes som träning… förra gången (efter den där himla energikraschen som skrämde vettet ur mig) var det mer som… ja lite som en pina faktiskt, på gränsen men idag… bara skönt och endorfingivande 😎

Träningstips

När jag knallade så lyssnade jag på fåglarna och njöt av sol och utsikt. Jag funderade också… Här inne på MD finns det så fantastiskt mycket resurser, folk som vet massor. Nu undrar jag såhär. På grund av extremt torr hud och viktökning, viktminskning, viktökning… o.s.v. så har jag bristningar och häng både här och där. Dessutom har jag instabila knän sedan knäoperationen.

Jag skulle vilja ha träningstips på

 1. hur jag får bort exempelvis gäddhänget så man kan visa sig i linne igen?

 2. hur jag stabiliserar mina vrister och knän? Jag ramlar eller trampar snett ofta. Sist för en vecka sedan ramlade jag när jag var rastvakt. Jag trampar lite snett med foten och sen är vristen samt knät så instabilt att det inte kan stötta upp, utan jag faller. AJ!

Ni som kan det här med hur kroppen fungerar och hur man ska träna den på bästa sätt. Har ni några tips?

 

Nu ska jag ta mig lite “Frunch” blir nog ostrullar, kaffe och grillad fläskfilé.

Ha en skön Kristi Himmelsfärdshelg mina vänner 💓🌞

447220f8-d356-44a4-a5eb-7cac2961d99c.jpg

Min underbara utsikt på mina vandringar:

Gillar

Kommentarer

 • 10 maj 2018 13:36

  Härlig inställning och det är ju ALDRIG försent!

   

  jag gick på något som heter ”artrosskola” - fick så många bra tips där. Detta tror jag du skulle ha nytta av:

  1. Stå i en trappa. Raka ben, knä ska vara rakt över tå två, alltså tån bredvid stortån. När du går uppför trappan och nedför trappan får du inte vinkla benet, alltid knä över tå två. Du kan gå upp ned bara ett par få trappsteg att börja med.

  2. Stå återigen i en trapp. Nu med vänster fot på trappsteg ett. Du står längs med trappsteg, hoppas du förstår vad jag menar. Du Niger sakta tills din högra fot tar i golvet. Upprepa... bra träning som inte är så jobbig.

  3. Gäddhäng. Lyft över axel med någon slags tyngd. T ex 2 liter flaska fylld med sand. Stå rak i ryggen höj armen så att armen är i rak linje med kroppen. Sänk underarmen bakåt (armbåge stilla) böj-sträck, upprepa. Ger bra på gäddhäng.

  Jag är urusel på att förklara... vad tror du, förstår du mig?

   

  ha en bra dag❤️

 • 10 maj 2018 17:45

  CS68 Tack! Ja jag gick också artrosskola, då innan knäplastikoperationerna. Jag har väl lite övningar, de där två hade jag glömt lite... Stå på ett ben ska också vara bra har jag för mig. Bra att du påminde mig laugh

  Hmm den tredje är jag inte riktigt säker på att jag förstod... Ska man sträcka armen rakt upp i luften och sen böja bakåt, bakom huvudet/axeln?

 • 10 maj 2018 22:41

  Att styrketräna hjälper säkert mot dina problem, kanske övningar på en balansplatta för att stärka småmuskler kring lederna. Det bästa är nog att anlita en PT för att få rätt hjälp med vilka övningar som passar dig.

 • 11 maj 2018 06:35

  Ja jag tror du förstod mig rätt. Kolla övningar på nätet, det brukar jag göra. 

  PT är också bra, om man har råd.

   

  lycka till!

  Balansplatta är bra, har en på jobbet som jag någon gång ibland tar fram... kanske tar jag fram den idag...

  bra med sådana här konversationer - man minns saker... 

 • 11 maj 2018 09:00

  En PT som jag har gått för har lagt ut många bra övningar på instagram och FB. Sök på apexea

  För gäddhäng brukar det mest vara att försöka fylla ut med muskler istället. Jag tror också att Afkrut här på MD tipsade om att smörja sig med aloa vera för att få huden att dra ihop sig vid viktminskning.

  Det finns många övningar för att stabilisera vrister och knän men eftersom du är opererad kanske du behöver någon som kan titta på dig så att du gör rätt. Jag brukar få många bra övningar av naprapaten.

 • 11 maj 2018 10:43

  Tack för alla tips. En egen PT är lite för dyrt för mig tyvärr  Elisaka men jag sökte på Apexea på Instagram som du föreslog LUAL och där hittade jag många bra övningar. Jag har ju fått dem förut det handlar nog mest om att få upp dem till ytan i minnet wink

  Balansplatta vore nog en bra idé, CS68 Jag vet att Netto brukar sälja sådana ibland. Ska hålla utkik efter en sådan.

  Men det där med gäddhänget, jo att byta ut mot muskler är nog det enda rätta, men hur sjutton bygger jag muskler där... får testa det du föreslog CS68 och se om jag får träningsvärk, då vet jag att det är rätt wink Problemet är att de flesta inte har så mycket muskler där, bara mindre fett... kanske... Nåja styrketräning är vad som behövs helt klart.

  Ha en skön dag!

 • 11 maj 2018 11:51

  En klassiker är armhävningar. Det finns även modell då du lyfter bakom kroppen med hjälp till exempel av en stol/soffa. 

 • 11 maj 2018 20:07

  Tack LUAL, måste ta tag i detta! Jag får meddela er hur det går.

  yeslaugh

Logga in för att skriva en kommentar.