icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
24 juli 2018 10:16
6

Getingstucken och Kolhydratdjävulens återkomst

Så hände det som jag väntat på

Getingarna är så himla slöa och trötta nu av all värme så jag har bara väntat på att jag skulle trampa på någon av dem eller klämma en. De är ju närgångna också. 🐝

Igår bakade jag bullar och så kom det en geting och kröp på den utkavlade degen. Då tog jag flugsmällan och skickade iväg honom med en snygg backhand. Dessvärre hörde jag hur han studsade emot något… jag kollade runt om han låg någonstans men hittade honom inte. Så jag fortsatte baka. 10 minuter senare svor jag till, då trampade jag på honom. Han hade väl landat under bordet eller krupit dit. Det fick bli salubrin och några fler svordomar.

Saken är den att jag vid ett annat tillfälle reagerat starkt på ett getingstick och fick åka till sjukan, så jag vet ju aldrig om det blir så igen. Men då var det en jordgeting, de ska visst vara giftigare… efter vad jag hört.

Nåväl, det svullnade lite vid sticket och gjorde lite ont ett tag men nu på morgonen kliar det bara lite så det var aldrig några problem.

Det som däremot är ett problem är att Kolhydratdjävulen har flyttat hem till oss igen 😈

Nybakade bullar, glass, kex… sådant hamnar i min stackars kropp. Det är dags för lite Jäklar anamma igen! Men samtidigt måste jag vara realistisk. Idag får vi besök av raringens systerson med fru och lilla dotter. De kommer med husvagnen och stannar över till imorgon. Jag VET att jag kommer att få svårt att stå emot. För mig handlar mycket om att lyckas, hålla motivationen uppe och att aldrig, aldrig, aldrig hamna i “nu har det gått åt helvete så då kan jag lika gärna proppa i mig allt” för där har jag varit förut och då hamnar jag där jag började igen 😨 Så hur ser min plan ut, undrar ni? Tja min plan är att njuta av sällskapet idag och imorgon, inte oroa mig men ändå hålla igen.

 • På torsdag kör jag en 800 kcal-dag och tar antingen mina stavar eller motioncykeln på en tur. (Får väl bli vid 4 på morgonen då det förväntas bli uppåt 35 grader varmt här).

 • Fredag blir en 8/16-dag (är idag också faktiskt) och då ska jag försöka hålla mig runt 800-900 kcal och till det lite styrketräning.

 • Lördag blir en vanlig dag, alltså en vanlig MD-lördag med stavning eller motionscykel.

 • Söndag kör jag en 8/16 dag med max 800 kcal och styrketräning.

 • Måndag vanlig MD-dag (ev. 8/16)

 • Tisdag 800 kcal med stavning/motionscykel

 • Onsdag vanlig MD-dag, styrketräning

 • Torsdag 800 kcal

 • Fredag (Vägdag!! 😧) vanlig MD-dag stavning/motionscykel

 

Tror ni att jag har skrämt bort honom efter det? Jag ska sätta mig ner och planera varje uns med föda som ska ätas under dessa dagar, det gör jag imorgon efter att vårt finbesök har åkt. Jag tänker mättande mat som håller lågt med kcal och kolhydrater. Mycket kyckling och ägg.

Kramar till er allihop och tack för att ni finns 💕💕💕💕

Gillar

Kommentarer

 • 24 jul 2018 10:45
  piaan55

  Du har en bra plan Kicki47

  Det bästa är om man kan äta så lite kolhydrat  som möjligt på morgonenoch till lunch, för det triggar resten av dagen.

  Mitt kolhydratspöke dyker oftas upp runt 16:00 - 17:00. 
  Nu på semestern ser jag till att planera så att detta spöke ej skall dyka upp vid denna tid.
  Ändrat rutiner totalt denna semester.

  Motionera  träningscykel, crosstrainer eller långpromenader  får man göra tidigt på morgnen. Värmen suger mycket kraft

  Dagarna  som kommer här i vecckan kommer bli  mycket varma enligt prognoser under gårdagen.

  Här på västkusten har vi haft endast 21 - 22 grader helgen och ganska molniigt, det var skönt.

  Hoppas du får en fin dag med husvagns besök.

  Njut av livet 

  Tack för at du finns heart

 • 24 jul 2018 10:52

  Ja, ibland får man se till att njuta men också se till att det inte dröjer sig kvar. Lycka till med din plan. Själv skulle jag inte klara att hålla mig på 800kcal de dagar jag styrketränar men vet att andra har klarat det, så kör på.

   

  Senast uppdaterad 24 jul 2018 20:17

 • 24 jul 2018 20:18
  Molnbär

  Roligt skrivet om kolhydratdjävulen :) 

  Han tittar förbi hos de flesta av oss ibland, tror jag...

  ... och är självklart en "han"!

 • 25 jul 2018 07:53
  seglar67

  Heja dig, väldigt bra plan! Det fixar du!yes

 • 25 jul 2018 08:31
  aregnisw

  Håller tummen för att din plan funkar lycka till med den, getingstick är inte att leka med du jag också blev biten för en vecka sedan och det har fortfarande inte gått över. Jag tog en treo och blandade upp för att få ut giftet o skulle jag inte gjort det hade det nog svullnat o blivit mycket värre det är min bot för getingstick, usch så otäcka dom är.

 • 26 jul 2018 12:55

  Tack alla heart

  Getingsticket blev inte så farligt, svullnaden blev inte så stor och gick ner ganska snabbt. Men sen har det kliat en del, och det är så trist när kliet sitter under foten.. nåja, värdslig sak (som Karlsson på taket skulle  sagt)

  Min plan var nog en bra plan men jag får dessvärre rucka lite på den. För det första så är det så himla varmt. När jag gick upp kl 7 i morse så var det 27,5 grader i skuggan. Inte en chans att jag sätter igång och tränar då. Dumdristig är jag inte. Så träningen tänker jag se till att få när det svalnar av lite.

  Sen tänkte vi åka iväg en sväng med campingbilen imorgon och då ryker lite fler av mina planer... men men. Om jag tänker mig för så kommer det att gå bra. 16/8 kan jag alltid köra.

  Ha det gott i värmen och drick, drick, drick och vila. heart

Logga in för att skriva en kommentar.