icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search
Många vägval, många berg och ännu fler dalar har lett mig hit, igen. Att ha en kropp som jag trivs i, som visar den jag är på insidan, har visat sig vara svårt och en livsuppgift. Varje gång tänker jag att nu jäklar kommer det att fungera, bara jag tar mig upp för det här jäkla berget så kommer jag att lyckas! Insida och utsida kommer att mötas, den jag är och så som jag tror mig se ut kommer speglas på min utsida och visa sig i spegelns reflektion. Och för en allt för kort tid uppfylls min önskan och tro. Det hårda arbetet och den stränga disciplinen ger resultat och vi möts, där i spegeln. Men...så händer något, livet ger mig en hård knuff och jag faller. Faller för frestelsen och utför bergets kant. Det är så lätt att gå nedför, så enkelt och jag märker inget först, tror det är OK, jag kan hantera det. Tills jag landar vid bergets fot, hårt, hårt. Orkar inte klättra igen, fastnar ett tag. Finner så styrkan i att jag inte uthärdar skillnaden, skillnaden mellan utsida och i sida. Drivs av önskan att få mötas. Reser mig upp igen och tar sats. Tar sats för att återigen klättra upp mot toppen.
14 februari 2018 21:32
5

Fruktfällan

Glad alla hjärtans dag på er alla finingar i cyberspace! heart

Idag när vi kom till jobbet hade nog Amor varit på besök... eller tomten... för där stod fyra stora fat med fantastiskt vackra äpplen och tre fat med geléhjärtan och några chokladgodisar. Även en hälsning från vår rektor som tackade oss för allt arbete vi gör och där hon önskade oss en härlig alla hjärtans dag. Så himla trevligt kände jag. Alla bord var fulla med hjärtan också heart

Så jag tog mig en fundering och bestämde att idag så får du "fuska" eller snarare unna dig, ett eller möjligtvis två äpplen. Om man jämför med faten med godis så var det definitvt ett bra val. Men äpple ingår inte riktigt i LCHF-kosten. Den är dyr, när det gäller kolhydrater. Dock är den snäll kalorimässigt. Men ändå. Det är inte OK med frukt, det vet jag. 

Men jag tyckte också att det var så gulligt att inte bara komma med godis. Föregående rektorer har bara bjudit på godis vid påsk mm. Inga andra grejer, och eftersom vi har nötförbud så blir det ju inte det heller.

Men som sagt, ett äpple, en gång om året... det kan jag ta!

 

42a61974-1304-41ae-b218-b77ace60381d.jpga9446648-d417-464d-afcb-25ea2f9313a5.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 14 feb 2018 22:25
  seglar67

  Tänk vilken skillnad det gör med lite uppmuntran och bekräftelse, och så lite det behöver kosta! Bra där, "Pernilla". Grattis till dig som verkar ha en bra chef och inte minst grattis till eleverna.

 • 14 feb 2018 23:19
  ulla165

  Så fint att få uppskattning på jobbet!

 • 15 feb 2018 08:17
  liliten

  Underbart med uppskattning heart Dessutom får du lite extra från mig för valet av äpple! yes

 • 15 feb 2018 08:41
  aregnisw

  Vilken trevlig chef, men frukt då och då är väl inte något som är helt fel det är nyttigt med vitaminer vi äter alldeles för lite med fukt och grönt. Men att du just valde ett äpple är bra mycket bättre än godiset.

 • 15 feb 2018 08:42
  chicha

  Vilken underbar rektor! Måste kännas bra att ha en sådan. ❤️

  Tycker du gjorde bra som valde äpplen. 

Logga in för att skriva en kommentar.